Отговори
# 600
Моите са по 45 и са ми почти по врата (не чокър, което и не искам, нито харесвам). Вратът ми е нормален - нямам двойна гуша и т.н. (за сега). Естествено, на дете ще е дълго, но ако се вземе бебешкото, сигурно ще отеснее бързо.

Един ахат, намерен в България (ахат е, защото има ивици - това е типично за ахатите. Счупен е и не е полиран, иначе щеше да изглежда като тези, които се продават):
Скрит текст:

# 601
  • София
CoCoMilk благодаря за съвета! Поръчах 40-42см. ще пробваме и ако е много дълго ще го върнем.
Моето също е 45см. и не ми теснее хич. Има си свободно разстояние от врата и не ми пречи.

# 602
  • някъде под слънцето...
Точно, въпрос на предпочитания.
Отковорих на въпроса как  преценям  дължината на колиетата, които купивам.
Между другото, кехлибарът се счита  за един от подходящ за деца, ако аз избирах , бих се поинтересувала, кои още  се считат за подходящи ..
Но да, виско в въпрос на личен избор и предпочитания

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 12:37 от sl

# 603
  • Deutschland
И моята дъщеря носи късо кехлибарено герданче. На 6 е. Почти по врата й е.

# 604
  • Deutschland
Менерва, дали си виждала в Мюлер гривните с камъни? Много ми харесаха, но се чудя истински ли са. Нямах никакво време да разгледам подробно, а следващото ми ходене евентуално ще е другия месец.

# 605
  • BG-DE
Не съм виждала в нашия гривни с камъни, следващия път специално ще разгледам 🤔
P.S. Тези ли имаш предвид, при нас ги няма но би трябвало да са истински

# 606
  • Deutschland
Да. Цената им е 7,99 и изглеждаха много добре. Благодаря. Следващият път ще си взема. Имаше и висулки за ключове или чанта с камъни, също и медалиони.

# 607
  • София
Тези от вас, който имат гердан от кехлибар, дали се къпете с него и го мокрите? Днес докато за пореден път го махах, защото репших да си взема душ, колието ми се счупи на закопчалката.

# 608
Преди години така от постоянно сваляне счупихме закопчалката на първия бебешки гердан. Може да пробвате с капчица да се залепи или ако имате познат бижутер да направи нова закопчалка от сребро/злато примерно.
Та към днешна дата мъжа ми и детето не ги свалят изобщо. Аз го слагам при нужда.

# 609
Дали някой може да каже камък или минерал, който би могъл да балансира много сприхав и раздразнителен човек. Човекът не е лош по природа, но избухва често и лесно се ядосва.

# 610
Здравейте ! Благодаря за темата,прочетох повечето мнения ,искам да попитам дали знаете и имате наблюдения кои камъни помагат при силна тревожност .От една година имам паническо разстройство и въпреки посещенията при психолози ,психиатри,все още не съм намерила правилен подход към това състояние

# 611
Здравейте ! Благодаря за темата,прочетох повечето мнения ,искам да попитам дали знаете и имате наблюдения кои камъни помагат при силна тревожност .От една година имам паническо разстройство и въпреки посещенията при психолози ,психиатри,все още не съм намерила правилен подход към това състояние

С уговорката, че съвсем от скоро чета и се интересувам от минерали и камъни, ще споделя какво прочетох  за справяне със страх и панически разстройства. Наблюдения обаче нямам.
В един от сайтовете за Страх, Паник атаки и Панически разстройства са препоръчали следните камъни :
Аметист, Черен турмалин, Кианит, Сугилит, Син кварц
В другия сайт на първо място са предложили отново Черен турмалин, Blue Lace Agate, Опушен кварц, Розов кварц, Азурит.
Накрая на статията се казва, че ако се чуди човек кои от всички изброени камъни са точните за него, най-добре да се довери на интуицията си.

# 612
  • София, Лагера
Според мен шерлът ще помогне. Не е скъп. Опушен кварц също. Азурит и апатит помагат за вдигане на настроението, но по-слабо.

Общи условия

Активация на акаунт