Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 216
  • 616
  •   1
Отговори
# 150
една гривна от Мъхов ахат е това: http://image.rakuten.co.jp/felice-italy/cabinet/00807667/img59284104.jpg
Изящно, нали????  Виж това не бях се сетил да си купя:))))
Ето такава е моята.

# 151
Аз отскоро нося камъни , висулки от едно камъче и няколко гривни имам.
Висулките са ми от Земята и хората - розов кварц, жад, аквамарин и содеит.
А гривните са ми от един индийски магазин, мънички камъчета с неправилна форма - флуорит, карнеол и едни бледо лилави, които не зная какви са.
Имам и по-голяма гривничка от розов кварц.

Вчера ги пречистих за една нощ в течаща вода, и ще започна да си ги наричам. Досега си ги носех, без да са наречени и пречистени.

Благодаря за интересната тема!  Hug

# 152
Скрит текст:

Дали може да ми помогнете да разбера какви са камъните всъщност на гривната ми? Това е снимка от индийския магазин, моята е светло млечно лилавата.   bouquet

# 153
Чела съм, че когато избираш камък, е необходимо камъка да те повика, да го усетиш. На мен не ми се случва и се чудя какъв е проблема.  Rolling Eyes

# 154
Естел, според мен това означава да си харесаш камъка по сърце, този, който те привлича, а не по рационални подбуди. Просто сред купчинката камъни разглеждаш и в един момент разбираш кой е твоя.

# 155
Но аз не разбирам кой е моят.

# 156
 Embarassed Ами не знам. Може би трябва да си дадеш време, да постоиш при тях, да ги разгледаш и вземеш в ръка.   bouquet

# 157
  • София, Лагера
Ноеми, откъде си ги поръчваш?
Не ти разбирам въпроса.  Rolling Eyes Къде е златарят, който се занимава с камъни ли? (т.е. "каменарят", който се занимава със злато? Simple Smile
На пряката на Солунска и Аспарух. Ако те интересува, ще ти дам координати  Peace

# 158
  • София, Лагера
Чела съм, че когато избираш камък, е необходимо камъка да те повика, да го усетиш. На мен не ми се случва и се чудя какъв е проблема.  Rolling Eyes
Предполагам не си се "заслушвала".  Wink Не е кой знае какво привличането, по-скоро... е това, което ти хареса без колебание. Поне при мен. Привличали са ме силно само лабрадорита, за който говорех и 2-те топки кварц.  Peace... май и един унакит, но само толкова...

# 159
Не ти разбирам въпроса.  Rolling Eyes Къде е златарят, който се занимава с камъни ли? (т.е. "каменарят", който се занимава със злато? Simple Smile
На пряката на Солунска и Аспарух. Ако те интересува, ще ти дам координати  Peace

Ами в смисъл, ти вчера каза "пристигна ми"... и аз реших че си поръчала лунният камък от нета.

# 160

Понякога трябва да търсиш повече. Може би твоят камък е от по редките, или ги няма във местата където ходиш, ИЛИ не оглеждаш правилно.. той може да е ей там в ъгъла, най невзрачно, но все още да не си го видяла...

# 161
Едно видео от един магазин в САЩ... само вижте за какво иде реч...

# 162
  • София, Лагера

Ами в смисъл, ти вчера каза "пристигна ми"... и аз реших че си поръчала лунният камък от нета.
О, съжалявам за объркването, мъжът ми ми го взе от златаря  Laughing

# 163
Аз имам камъни купувани от търгове в ибей (после задължително ми ги проверява моя златар).

# 164
Аз имам камъни купувани от търгове в ибей (после задължително ми ги проверява моя златар).

Можеш ли да ми кажеш откъде ги проверяваш? Защото колкото и да са ми ясни някой фалшификати, има наистина професионално изработени фалшификати, който колкото и да се опитвам да се убедя че са реални, имам една частица съмнение...

Общи условия

Активация на акаунт