Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 230
  • 616
  •   1
Отговори
# 165
Ноеми, откъде си ги поръчваш?
Не ти разбирам въпроса.  Rolling Eyes Къде е златарят, който се занимава с камъни ли? (т.е. "каменарят", който се занимава със злато? Simple Smile
На пряката на Солунска и Аспарух. Ако те интересува, ще ти дам координати  Peace

Ами в смисъл, ти вчера каза "пристигна ми"... и аз реших че си поръчала лунният камък от нета.

О, съжалявам за объркването, мъжът ми ми го взе от златаря  Laughing

Със здраве да си го носиш. Днес ми пристигна едно сърце от лунен камък, който го дадох на племенницата си... той беше оранжев/бежов, и имаше много красив оттенък вътре, който е бял...
Красота, иначе...

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 21:45 от socubos

# 166
Първо проверявам дали камъка е от добре познат продавач, има си ревюта в нета.
После, повечето оригинални камъни са със сертификати.
И последна инстанция, за перли - имам приятел сертифициран оценител на перли, за др камъни имам златар, който използвам от години. Става дума за скъпоценни камъни.

# 167
Първо проверявам дали камъка е от добре познат продавач, има си ревюта в нета.
После, повечето оригинални камъни са със сертификати.
И последна инстанция, за перли - имам приятел сертифициран оценител на перли, за др камъни имам златар, който използвам от години. Става дума за скъпоценни камъни.

Благодаря ти.

# 168
Zdraveite, bih iskal da popitam za edin kamuk kakvo predstavlqva predpolagam niama kak da postna snimka ima niakavi spori bqli spori po nego celiat kamuk e leko kafenikav i nqkakvi kristali po nego.Blagodarq vi

# 169
Zdraveite, bih iskal da popitam za edin kamuk kakvo predstavlqva predpolagam niama kak da postna snimka ima niakavi spori bqli spori po nego celiat kamuk e leko kafenikav i nqkakvi kristali po nego.Blagodarq vi
Нещо такова???

Или:

Натурален вид ли е камъка, или полиран? гарвиран?

# 170
Момичета, изчетох цялата страничка, получих интересна информация   bouquet
За тези, които са от Варна и си търсят хубави гривнички, ако някоя познава една девойка на име Савина, тя прави много хубави гривнички от естествени камъни и знае някои неща за камъните. Аз не я познавам лично, чувала съм за нея, но Lilibon от Варна я познава лично.
Момичето има фейсбук страница с тези гривни, но за желаещи ще я споделя на лично.

А по темата, аз знам че драконовите вени носят късмет. Flutter

# 171
За тези, които са от Варна и си търсят хубави гривнички, ако някоя познава една девойка на име Савина, тя прави много хубави гривнички от естествени камъни и знае някои неща за камъните. Аз не я познавам лично, чувала съм за нея, но Lilibon от Варна я познава лично.
Момичето има фейсбук страница с тези гривни, но за желаещи ще я споделя на лично.

Драконовите вени си е изкуствен отвсякъде... за съжаление

# 172
  • Пловдив
Здрасти и от мен!От скоро започнах да се интересувам от камъните и съм си поръчала гривна от цитрин.Той носи успех,изобилие,пари.Като я понося известно време ще ви кажа дали наистина е така Simple Smile.Досега съм носила само Сваровски,знам че си е чисто стъкло,но много ми харесват.

# 173

Това сега го разбирам... Но съм чела интересни неща за този камък, мислех че се води полускъпоценен.

А тигровото око е много търсен и популярен. Ето това е камък, който носи пари.
По-нагоре имаше нещо за перлите, вярноп е че не трябва редовно да се носят, според поверието прогонват щастието, късмета е за кратко.

# 174
Драконови вени е вид ахат и съвсем не е само изкуствен.

# 175
Драконови вени е вид ахат и съвсем не е само изкуствен.

Да, боядисан Ахат, и във природна форма не съществува.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 17:08 от socubos

# 176

Това сега го разбирам... Но съм чела интересни неща за този камък, мислех че се води полускъпоценен.

А тигровото око е много търсен и популярен. Ето това е камък, който носи пари.
По-нагоре имаше нещо за перлите, вярноп е че не трябва редовно да се носят, според поверието прогонват щастието, късмета е за кратко.

Аз малко се абстрахирам от Ахатите, защото обикновенно има само няколко вида, който са натурални, и всички останали са боядисани. Аз имам Боствански Ахат, Огнен Ахат, плочка небоядисан ахат, и Синята Дантела, който са натурални. Всичко останало е оцветено за дрънкулки. Каза ми го един от най големите минералози в България, аз също се бях заплеснал по ахатите, купувах, купувах, докато не ми сервираха тази тъжна новина за мен, и ги подарих на племенниците да им се радват...
Сега ще кажа и това... в природата има и розов, зелен, син, лилав ахат, но много по бледи в сравнение със оцветените си събратя, и много, ама МНОГО редки, който обикновенно струват цяло състояние. Има и други ВИДОВЕ Ахат, който са натурални, но се броят на пръсти. натуралният Ахат/ПЛОЧКАТА/ е  блед, сивкав, или кафяв, полупрозрачен, със кристали по него /Горе постнах снимка със натурален ахат в отговор на един пост/...
Драконови вени, розови, тюркоазени, итн и тем подобни са пак ахати, но color enhanced...

Тигровото око е страхотен, не знам защо не го харесвах много преди, сякаш изведнъж се влюбих в него... има и синьо тигрово око и червено. Гривна със трите вида е невероятен. Имам натурално парче тигрово око, и на светлина е много сияещ, и придава чудесно настроение във стаята. Много съжалявам, че преди го бях подценил.

За перлите не знам много . Имам черна и бяла, заедно със миди абалон, на масичката във хола, и всеки им се радва, не придавам много значение на перли, итн.. Мъж съм и затова явно....

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 18:02 от socubos

# 177
Давам страницата на Ахат във Уикипедия, ако сте на ТИ с английският може да прочетете, там са споменати натуралните Ахати който съществуват в природата.
Не се подвеждайте лесно. Тези който искат да имат естествен камък и държат на метафизичните способности на камъка, трябва да внимават много...

Ако ви е за дрънкулките, герданчета, гривнички, итн, и искате да изглеждате добре, красиви, и тем подобни, тогава не е от значение дали са натурални, или оцветени, в крайна сметка, това е суета...

http://en.wikipedia.org/wiki/Agate

# 178
# 179

Аз малко се абстрахирам от Ахатите, защото обикновенно има само няколко вида, който са натурални, и всички останали са боядисани. Аз имам Боствански Ахат, Огнен Ахат, плочка небоядисан ахат, и Синята Дантела, който са натурални. Всичко останало е оцветено за дрънкулки. Каза ми го един от най големите минералози в България, аз също се бях заплеснал по ахатите, купувах, купувах, докато не ми сервираха тази тъжна новина за мен, и ги подарих на племенниците да им се радват...
Сега ще кажа и това... в природата има и розов, зелен, син, лилав ахат, но много по бледи в сравнение със оцветените си събратя, и много, ама МНОГО редки, който обикновенно струват цяло състояние. Има и други ВИДОВЕ Ахат, който са натурални, но се броят на пръсти. натуралният Ахат/ПЛОЧКАТА/ е  блед, сивкав, или кафяв, полупрозрачен, със кристали по него /Горе постнах снимка със натурален ахат в отговор на един пост/...
Драконови вени, розови, тюркоазени, итн и тем подобни са пак ахати, но color enhanced...

Тигровото око е страхотен, не знам защо не го харесвах много преди, сякаш изведнъж се влюбих в него... има и синьо тигрово око и червено. Гривна със трите вида е невероятен. Имам натурално парче тигрово око, и на светлина е много сияещ, и придава чудесно настроение във стаята. Много съжалявам, че преди го бях подценил.

За перлите не знам много . Имам черна и бяла, заедно със миди абалон, на масичката във хола, и всеки им се радва, не придавам много значение на перли, итн.. Мъж съм и затова явно....

Перлите са един вид символ на женствеността и винаго ще си останат класика в жанра независимо от формата си, дали натурална, или бижу.
За тигровото око, имам черено и оранжево. Оранжевото е натурален камък със кафеви оттенъци, а червеното е изработено като мъниста за гривни.
Имам такава комбинация с червено тигрово око и родонит, правена по поръчка от гореспоменатото момиче.

Колкото до ахата, явно трябва да се внимава откъде се взима, купува, и на какво вярваме за него... А разкоша му е ценен в Тибет заедно с тюркоаза.

Общи условия

Активация на акаунт