Да поговорим за минерали, кристали, полускъпоценни и скъпоценни камъни

• 139 094
  • 616
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Има ли такъв кристал, който да прави човек малко по-решителен?

# 556
В сайта, който ми препоръчаха има всичко полезно за много минерали, може да погледнете, ако няма някой, който конкретно да знае за такива свойства на даден минерал.
https://vantony.com/1-minerali

# 557
Под необработен кехлибар се има предвид неполиран ли - нещо такова? https://kehlibari.com/porachka/kolieta/naturalen-2/

Моите бижута не са такива. Честно казано не ми харесва много, а и не съм сигурна, че помага за болно гърло, но имам хроничен фаригнгит, бих изпробвала всичко...

Или може и такъв - малко по-"цивилизован"? https://kehlibari.com/porachka/kolieta/duga_topche/

# 558
Да и този 2-я става,  суров е.
Не трябва да е полиран, лъскав.

# 559
  • Deutschland
Цял ден ми минава през ума да си почистя гривната с турмалин. На връщане към вкъщи, пътя ми минава през голям парк, в който има изворче с вода и решавам да измия гривната там. Две крачки преди извора гривната ми се разпадна. Повечето топчета изчезнаха в тревата и повече не ги видях. Останалите ги зарових из парка, както писахте тук за турмалин. В гривната имаше и планински кристал и лава камък. Сега съм без защитна гривна и още тази вечер ще търся някаква онлайн.

# 560
  • някъде под слънцето...
Пожелавам да намериш още по хубава:heart:Heart
По принцип изхвърлям камъни, когато се повредят.В случая доколкото разбрах, се е повредил ластика а не камъните.Когато ми се скъса или разхлаби гривна,  пренанизвам на нов ластик.По точно дъщеря ми се занимава с тази дейност.Необходима е само макара с ластик .
Задължително пречиствам минералите преди и след пренанизване,  също както и нови придобивки.Правя го по няколко начина(дим(саливия и пало санто) , звук, и оставям едно денонощие  до планински кристал), после зареждам

Когато висулката е на кожен носител,  той също  се сменя, когато започне да "остарява" .
Получих  чокър с малък(диаметър около 4 мм) , черен турмалин на  фин " копринен" конец , или поне така са казали на дъщеря ми, .Конецът е телесен цвят, и почити не се забелязва ,  вижда се само турмалина,.За мен този вариант е доста добро решение, защото стои много нежно и  изглежда по устойчиво във времето., сега съм в издирване на макара с подобен конец и когато я  намеря, ще махна кожените носители

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 22:42 от sl

# 561
  • Deutschland
Ластикът се скъса, да, но половината кристали изчезнаха из тревата в парка и така и не ги намерих. Вярно е, че съм и зле със зрението напоследък, взирах се, но уви. Затова предпочетох да ги оставя там.

Снощи до късно рових за нова, нищо не успях да харесам. Тук са големи фенове на кристалите, в училищата даже учителките подаряват на децата за рождени дни такива, ама гривните хендмейд са ми леко грозни и недоизпипани. Накрая ще си направя сама с кристали от Интернет.

# 562
  • BG-DE
А, как зареждате кристалите?

# 563
  • Deutschland
Аз ги оставях на слънчева светлина да изсъхнат, след като съм ги измила под течаща, студена вода. Гривната ми 7те чакри, която ми остана единствена към момента, съм я оставяла окачена на цветна саксия на лунна светлина. Не знам дали е правилно обаче.

# 564
На лунна светлина съм чела че се зарежда само лунния камък, може и друг да се зарежда по този начин но не съм го срещала като информация. За всички важи правилото под течаща вода и зареждането със Селенит. Имам Пало санто но към момента не съм го пробвала върху тях.

# 565
  • някъде под слънцето...
А, как зареждате кристалите?
Лунна светлина по пълнолуние
Може и на слънпева светлина , но за някои не се препоръчва

Някои минерали не обичат вода
Тук са написали предпочитанията на минералите

https://mysticaltienda.com/blogs/el-blog-de-mystical/limpieza-y- … YH6L4u-fCZ8Q6cAr5

# 566
  • София, Лагера
На мен розория кварц ми избеля от слънцето. Същото ставало и с цитрина, но не съм пробвала.
Селенитът се разтваря от вода (нали е гипс) и не трябва да се мокри.
Аз мързеливо измивам камъните си не много често под студена течаща вода, а после слагам топки селенит в купата с камъните и така ги "чистя". Понякога и на лунна светлина, като се сетя.
Което ме подсети да си изчистя камъните, с които спя и които простоянно пребивават под възглавницата ми - лабрадорит, селенит, черен турмалин и кианит....

# 567
  • Deutschland
Поръчах на детето колие от флуорит за подобряване на концентрацията и емоционален баланс.
Колебаех се между него и едно, което е комбинация от флуорит и аметист, но тя си избра сама.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 09:47 от Фрау С

# 568
  • София
Минавам да изкажа положителен отзив от едно герданче с кехлибар. Реших и аз да си взема преди 2 седмици и както го взех така и го бутнах в торбичката и не го извадих. Тия дни обаче ме боля гърло и пробвах с какви ли не лекарства да се справя обаче положението не беше цветно. И понеже се сетих, че някой тук в групата беше пробвал при детето си което беше с кашлица реших след няколко дни мъки и аз да го сложа. На сутринта вече не ме болеше. Не знам кое е повлияло, но в случая съм доволна! Grinning
Имам питане и за пирит. Бях в Алгеро преди седмица и реших да си взема от случайно магазинче там (между другото пълно е с такива магазинчета). Направи ми обаче впечатление, че като го подържа малко се стопля. Чувала съм, че не би трябвало. Някой има ли идея дали е така или не?

# 569
Аз поръчах онова, към което бях дала линк - герданчето е хубаво, обаче презентацията беше лоша. Беше изпратено в обикновено прозрачно пликче, в което беше набутан и сертификатът (много малко картонче, изцяло напечатано - т.е. без ръкописни полета за продукт, дата и цена). Преди съм поръчвала от този магазин - слагаха ги в картонени кутийки за бижута, с по-хубави сертификати (по-представителни), а май имаше и някаква брошура за кехлибара.
За последното може и да се бъркам с Амбърлинк, или друг магазин, но все едно.
Това не са много евтини неща, биха могли да се постараят малко повече - поне да е в платнена торбичка, ако не може в кутийка...

Общи условия

Активация на акаунт