Фризо добро мляко ли е?

• 20 446
  • 124
  •   1
Отговори
# 90
astravera ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116208.0
може сама да прочетеш, и да сравниш съдържанието на всички млека. Фризото не е по-различно от тях.
Лично според мен единствения проблем на Фризото е, че е АМ с най-високо съдържание на желязо и много деца се запичат от него.

# 91
  • София
Малкия е на Фризолак 1. Доволна съм - детето няма колики, спокойно е, изхожда се всеки ден и наддава повече от идеално - на 3м. и 20 дни е 8,300 кг.
Големия беше на Аптамил - не бях доволна защото се изхождаше веднъж на 3 дни.

# 92
  • Пловдив
astravera ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116208.0
може сама да прочетеш, и да сравниш съдържанието на всички млека. Фризото не е по-различно от тях.
Лично според мен единствения проблем на Фризото е, че е АМ с най-високо съдържание на желязо и много деца се запичат от него.

Да бе мила, ама това не го прави по-лошо от другите млека. Много хора го заклеймяват като лошо мляко без да дадат конкретна причина за мнението си. Единствено за него съм чела мнения, че било евтино (това не е показател), мога да дам линк на немски сайт където се вижда ясно, че цените там са почти същите на техните млека, дори и по-евтини. Ще ми се при негативно мнение да се  дава поне една реална причина за нехаресването му.  Peace

# 93
Да разбира се.

# 94
Малко късно се включвам, понеже ми се наложи поради финансови съображения да сменя лактаната с фризо 2. То ние вече сме големи де, та не знам дали има кой знае какво значение вече за нас, при всички случаи за по-малките бебета са далеч по-важни тези неща. Иначе единственото което мога да кажа е, че лактаната я пиеше по-трудно и по-малко количество, сега като вдигне шишето реве за още (изведнъж взе да пие с 60 мл повече), почти винаги правя допълнително.

# 95
От начоло бяхме на Фризолак,след това минахме на Фризо.Нямам конкретни забележки къв него.

# 96
Искам да попитам нещо-на 27 юни бебето става на 6 месеца, мога ли вече да давам Фризо 2?Трябва ли първо да се консултирам с педиатърката или мога да своя глава да го сменя, имам още две кутии Фризолак и се чудя да взема ли направо Фризо 2.

# 97
  • Once there was a Hushpuppy...
gitadam -  аз бях като теб. И ние на 6 започнахме Фризо2, но лекарката ме пита какво давам и после каза да продължавам със същото, кaто марка. Ти питай вашето педи все пак, но те взимат под внимание какво се харесва на детето и дали е подходящо според здравословното му състояние.
Обаче моя не хареса Фризо3, хич - направо беше отвратен и му давам на Нестле Джуниър.

# 98
Да де, точно това имам предвид, да продължавам със същата марка, само че 2.бебето си го обича много това мляко, добре му понася, но проблем ли това да му дам Фризо 2 няколко дни преди да навърши 6 месеца?
Питането ми беше за това, че именно наличните кутии ще ми свършат няколко дни по-рано, в такъв случай веднага ще взема 2.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 21:42 от gitadam

# 99
  • Once there was a Hushpuppy...
Амиии, какъв проблем ще 2-3 дни по-рано. Не мисля. То, аз почнах Джуниър 4 дена преди да навърши годинка, за да не купувам повече 2.

# 100
Малкия е на Фризолак 1. Доволна съм - детето няма колики, спокойно е, изхожда се всеки ден и наддава повече от идеално - на 3м. и 20 дни е 8,300 кг.

Shocked Не че нещо искам да те притеснявам, но това, че на тази възраст тежи ТОЛКОВА не мисля, че е много полезно за детето! Дете на 8-9 месеца трябва да тежи толкова и май такова голямо тегло за тази възраст за мен лично не е най-добрата реклама за това мляко.  #Crazy  Разибра се, че всяко дете си е различно, но може би на твоето му влияе 'помпащо' и аз лично бих се замислила да го сменя. Извинете, ако спамя. С най-добри чувства изказвам мнение...

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 15:27 от Бърборанка

# 101
  • София
Разбирам те, Бърборанке, и не го приемам като заяждане.  Laughing
Той се роди голям - 4кг. и 54 см. В момента се намира в горната граница на нормата за момчета  Peace Има разлика дали е момче или момиче, както и колко голямо е родено детето.
Плюс това е много висок - 68 см., при норма 63 за 4 месечни бебета. Peace
За неговият ръст - 68 см., оптималното тегло е 8,100, а максималното 10,100, както виждаш е по-близко до средното за ръста си, отколкото до максималното.
И големият ми син беше дебело бебе, хранен е с прехваления Аптамил, от който аз пък не съм доволна - все около горната граница се въртеше, но след като проходи стана едно чудесно момченце, в момента дори е леко кльощав.
На година моето малко дете трябва да тежи около 12 кг. /да си утрои рожденното тегло/, така че от този месец вече имаме спад в качването и мисля, че съвсем плавно ще си достигне тези кг. без да е наднормен.
Нямам намерение да сменям млякото.  Hug

# 102
Ника, да разбирам напълно и извинявай ако нещо съм те засегнала, защото наистина това (или пък да те притеснявам) не ми беше целта!!!  Hug

# 103
Сетих се да питам, гледам пишете за Фризо и за Фризолак, а има и Фризопеп.  newsm78 Има ли разлика в млеката, различни марки ли са или са една марка с различни видове млека?  newsm78

# 104
Това са млека на една и съща фирма - фризланд, естествено, че има разлика в млеката, фризопеп е за повръщане и колики, фризо ха е хипоалергенно, фризосой е мляко на соева основа за деца с абкм.Фризолак е мляко за кърмачета, Фризо 2 и 3 са преходни млека, общо взето състава на Фризолак и Фризо 2 е сходен, само някои компоненти са в по-големи количества.
И аз мисля, че от Фризо доста се качва, съдя по моето бебе.Но да се водиш по грамажите на кутията е грешка, дори в момента давам 160-170 мляко.Моята Стефа в 4 месец беше 7600 и 68 см и доста ни притесниха тези кг, намалих млякото и последния месец беше качила само 800 гр.

Общи условия

Активация на акаунт