Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 060
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Фортуне,аз не смятам да я тъпча с повече от 4пъти.Тя токова иска и толкова й давам но ми е чудно,че май повечето деца ядат поне по 5пъти.Хапва от два дни по 160мл. иначе преди беше по 140мл.Приблизително през 4 часа- но тя спи много през нощта и затова не й се събират повечко хранения. Сега като се приберем в Бургас в събота ще почна да й давам пюренца защото я виждам,че иска да дъвче.Така й хареса докато й давах антибиотика с лъжичка.Откакто започнах да й го давам с лъжичка почна да се дърпа на шишето.

А подсетихте ме да се похваля,че Катя е вече дебела - цели 5,500  Joy- да кажа само,че е на 4м. и 16 дни.  Mr. Green А на мен Катето ми изглежда дебеличко наистина  newsm78- едни такива целулитени крачета има,едни огромни гънки,едно набръчкано дупе  Mr. Green

Иначе сега яде в 09.00,12.30,16.00 и 20.00

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 14:05 от Мама Диди

# 151
Ем, да мама беше снощи тука, но си замина рано сутринта, защото е на работа. Но иначе си е хубаво да се поизлезе, а що се отнася до килограмите, не ми се говори.
Мама Диди - Коси яде в 5.30, 8,30 11,30 14,30 17,30 20,30 , има разлика плюс минус, но ако язе например в 5,30-6,00 на следващото хранене вече като стане изяжда по около 60-70 гр., а иначе по 140-150. Не виждам нищо притеснително в това, че хапва по 4 пъти.
Аманита - не съм много в час с тези поръчки, които правите, но ако се окаже грешка не ми се вижда редно да се нагърбваш с цялото и оправяне. Ако се окаже, че има сгрешени стоки и някой откаже да ги плати, може да ги пуснеш тук и все някой ще си хареса нещо, аз съм насреща.

# 152
Диди, щом детето ти наддава в норми, спи спойкойно и не търси още храна, значи са му достатъчни количеството и брой хранения. Аз се бях заблудила, че Стелла яде четири пъти  Blush ooooh!, дори вчера на срещата попитах другите мами, за да си сверя часовника, а те всъщност били пет хранения (това в 5-6ч, когато яде в просъница и аз съм в полуспящо състояние явно го пропускам и като бройка Laughing)

Спортни мами, очертава се тази неделя отново да съм извън София Crazy, надявам се да не ми се карате много Rolling Eyes, но прогнозите за времето са много обещаващите и мислим да се възползваме някъде на чист възудух, обещавам че ще наваксаме пропуснатото Peace Между другото да кажа, че тази вечер ще водя от 18ч и другата седмица цялата - понеделник, сряда и петък също!! Който има възможност и желание може да дойде - по-натоварено е, но ще почивате повече, не е задължително да правите всичко Peace

# 153
  • Canada
Здравейте момичета,
Мамо Диди, Нико яде 4 пъти на ден от сума ти време, но пък е на АМ.
Усмивке123, не мисля че някой някого ще критикува, също както мисля че нямаме право да се критикуваме едни други, защото форума не е място за приз "най-добра майка" ,  а и както ЕлиГ писа - схващанията доста се променят във времето и съм далеч от мисълта че в бъдеще няма пак да се препоръча ранното захранване. Нали всичко ново е добре забравено старо... Wink А отделно от това аз не съм на мнение че 5 мес. са ранно захранване, просто си зависи от детето.
Лотус, много ме развесели с този лаф за киселяка и лимоновия сок... Joy Голяма си свежарка... А за "Малкълм", мъжът ти сигурно е прав, че у вас е нещо сходно... Crazy Laughing

Вчера като четох темичката и установих че доста бебчета се киселят... явно от зъбчета.. И точно се зарадвах, че нашия хубавец е 6 тези дни и той сутринта почна да се кисели... Ама ми се струва, че този път е от зъбки ,а не от нашата регистрирана търговска марка "Колики"...

# 154
  • Силистра
Момичета, 4 кратното хранене за 24 часа ли е? Моето яде 4 пъти от снощи от 12 до днес на обед, т.е. яде 6 или 7 пъти

# 155
  • варненка от София
Абе едно е 4 хранения на АМ, друго е на кърма. Естествено, че АМ-то засища повече и е напълно нормално да има по малко хранения. Светли, вие май на кърма бяхте?

Неви пък хапва безразборно, не си и правя труда вече да броя хранения, да засичам часове. Излишно ми е вече.
За мерки и теглилки нямам грам идея колко са. Последните ми данни са от 01.10 - тогава беше 5,900 кг и 58 санта, сега колко е, тя си знае.

И сега да отправя едно предложиние към варненки за утрешна срещичка на площадката в Младост. За час още нямам идея, давайте идеи вие.

# 156
  • Силистра
Марулка, на кърма сме, и аз не засичах, но момичетата ме накараха да се замисля , благодаря. А, дроба по венециянски стана страхотен Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 15:19 от svetly_

# 157
Здравейте и от нас!  Hug
Аз пак се загубих, но все не успявам да ви настигна.  Blush Много сте бързи с писането.

Ние сме добре. Растем и дебелеем.  Mr. Green Вече си имаме баба помощничка вкъщи и ми е малко по-лесно така. Надявам се, че ще ми остава повече време и за темата.  Grinning

# 158
  • Canada
Марулке, тя площадката в Младост работи ли още? Че наскоро ходихме там и беше затворена - реших че зимата я затварят?

# 159
  • София
И ние сме на АМ пък май не ни засища много, имаме 5 плътни хранения от по 170-200  мл. и няколко междинни от по 50-60 мл., ако й дам и повече ще хапне, ама аз не давам Naughty и плюс пюре от 125гр. на обяд.
Елиг на нас пък ни казаха да заменям едно млечно хранене с пюре защото било по-ниско калорично от млякото(нали сме си дебелички). Shocked
Ние от вчера вече ядем и картофено пюре освен морковки, след ден два мисля да включа и тиква. В тази връзка да попитам по-запознатите. Купих едно пюре от картофи което е за след 4-я месец на етикета обаче пише, че съдържа олио от рапица-не занан точно като каква се води тази мазнина и дали е подходящо да я яде от сега. Ако някой знае нещо моля да каже. И все пак след колко време се разбира дали една храна му понася на бебо?

# 160
  • Canada
Пропуснах да кажа, че ужасно много се радвам че се събраха парите за Анджи и дано всичко се оправи! Praynig

# 161
Цветен прашец, а защо не опиташ да включиш плодово пюре на вместо междинните хранения? Така поне ще намалите още малко калориите от млякото.
За олиото не знам дали не е още рано да го включваш. Нали сега казват мазнина след годинката.

# 162
Рапично олио се съдържа в доста пюрета след 4м., например в тези на Сънвал, Гербер и Семпер, така че можеш да даваш спокойно, то е и в малки количества, а и неслучайно е именно олио от рапица. Доколкото знам и помня, подпомага храносмилането.

# 163
  • Видин
Честит рожден ден на Хриспа76! С пожелания за здраве,щастие и много любов!

# 164
Мама Диди,взе ми въпроса от устата LaughingИ аз се чудех колко трябва да яде,защото аз без проблем го нагаждам към какъвто и да е режим.До скоро язеше 5 пъти през деня през три часа и половина,но вечер не издържаше и му давах едно ядене.Сега започнах да му давам през три часа,за да си направи 6 хранения и да не става нощем и засега действа.Но понякога не си изяжда всичко и изобщо няма признаци да е гладен като минат три часа,затова съм решила да пробвам стария режим,но без нощно хранене.
А като почнем да ги захранваме на какъв режим трябва да са(по-скоро тези на АМ)?

Общи условия

Активация на акаунт