Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 064
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Мерси момичета,аз го слагам по корем,доста често,той си държи главата,но като е легнал и като го вдигам не си я държи.  Thinking
Снимките направо са потресаиущи  Laughing

а колко време стои по корем?

# 421
  • София
Мерси момичета,аз го слагам по корем,доста често,той си държи главата,но като е легнал и като го вдигам не си я държи.  Thinking
Снимките направо са потресаиущи  Laughing

а колко време стои по корем?
Ми различно,по няколко пъти на ден /2-3/,по 15-20 мин.   newsm78  Малко ли е?

# 422
  • София
струва ми се предостатъчно, ами явно е въпрос на време, децата са различни
Михаела се научи първо да седи, а после да се обръща по гръб и корем,е аз изкарах два месеца в шашкане защо детето не се обръща

# 423
Не ми се струва малко, Кукумявче. Преслава също не си я вдигаше.. по това време педи пък "откри", че малката фонтанела отзад не й се била затворила пък вече трябвало.. Увеличи вигантола за 10 дни по 4 капки на 8мия ден вече фонтанелата явно й беше ок 'щото ни каза пак да намалим вигантола по 3 капки... А Преслава започна да държи глава наравно с гръбнака. Сега само като подам пръстче се изправя сама на около 45 градуса. През дните с повече вигантол се падна да ходим и на ортопед.. споделих и с него за фонтанелата и вигантола... за фонтанелата каза "Ми хубаво де, нищо притеснително..." Вигантола педиатрите си го преценяват... Ще започне и Георги според мен да си вдига главата... Преслава пък не се обръща.. Нева (на Марулка) пък на 40 дни се е обърнала (гледах й едно клипче  Heart Eyes )... дечица разни Simple Smile Нашите явно са мързеливи.  Hug За рахит ортопеда каза да не се притеснявам.. чак толкова страшни и тежки форми в България няма.. "нали детето не стои гладно и на тъмно".
Радина, страхотно е!   bouquet
Мамбина  Hug

# 424
Стеф, няма определен режим, когато писне да яде, тогава давам. Вода пие час след хранене някъде и си пийва с удоволствие. Пробвала съм го да дам вода (веднага почва да пие), сменям шишетата с мляко, смятайки, че е още гладен и отказва, мята главата и се мръщи. Пак предлагам вода след млякото и си пийва. Това говоря около час след хапване.
Другото, което ме издразни на педи е, че ми препоръча каша Лактана Био, били най-добрите продуките, а като ни предлагаше АМ изобщо не спомена за него. В култ издигаше НАН-а и Аптамила...
Един път незабелвай пишката, друг път- защо не си забелила .. #2gunfire

Аз Ру за нищо не го насилвам, не смятам на колко е и какво трябва да прави. Усмихнат е, жизнен е, а дали може да се обръща, надига - когато , тогава. Не е робот да прави всичко по схема, когато е готов ще го направи. Важното е да е здрав и усмихнат, другите неща са строги индивидуалности  Wink С никого не го сравнявам и нямам очаквания, наслаждавам му се (особено като не реве Joy )

# 425
  • Русе
Все чета за този Вигантол и как ви прометнят количеството...ние си стоим все на една капчица  Joy е вярно е,че нашето Педи изписва Деавит,а той мисля е малко по-силен от Вигантола.Когато видях че на вас ви увеличават количеството и му викам на Докито:"Амо расте бързичко ще увеличим ли капчиците?"
Той:"А не няма нужда главичката му е твърда - много си е добре детето"
Аз:"А да това за главичката и аз го зная"(Като имам в предвид,че малката ни фонтанелка се затвори бързо,а голямата се затваря много добре,защото на племеника ми доста дълго му стоя задната,а голямата се затвори едва преди има няма 5-6 месеца,а тои сега е на 25месеца.И от тази гледна точка се направих на "веща" по въпроса за твърдостта),а неше Доки ме контрира:"Ти пък от къде знаеш,че му е твърда главата изтрополи ли го вече от леглото?" Joy

# 426
Здравейте момичета,

Сядам да напиша някой и друг ред преди лягане. Инето също дръпна един рев преди малко, та чак ме притесни. Накрая успях да я приспя, но спейки правеше едни жални физиономийки, явно нещо я боли. Пипах ушетата, гледах за зъбки - нищо такова. Последните няколко дни ми реве доста и се дърпа като я сложа на дясната гърда, ако преди това е яла от лявата. И затова седнах да прочета и за рефлукса, че тя продължва да връща, а и я чувам как от време на време си преглъща без да има нищо в устичката. Леко почнах да се шашардисвам, та това ще ми бъде първия въпрос към педиатърката следващата седмица на консултацията. До сега не е показвала дискомфорт след ядене, ама сега се притесних дали не съм изпуснала нещо.

Преди малко четох, че коментирахте за майчините притеснения и тамън щях да пиша колко спокойна майка съм аз, и то... ooooh!

Сафо, на снимката виждам разни пилци и още ... нещо. Калината също е плеши отзад на главудата.
Фелисити, мерси... нали знаеш, че ви мисля с дребосъка. Кажи му, че съм поръчала да оздравява вече. Не знам за зъбите, дано някой по-опитен сподели, че и аз започнах да се панирам нещо.
Деси_дес, честита ти разходка с новата количка. На Калина също й е изписана 1 капка Вигантол. Аз карам докторката всеки път да й гледа главата и всичко е наред. Мисля, че една капка е препоръчителната профилактична доза. А и моята мома не расте много бързо на височина - 2 см. миналия месец.
Лилчо, че то това някой да ти наднича постоянно си е непоносимо... #Crazy
Драга, Инето така беше зачервила бузки по едно време, че чак се замислих дали тен не е хванала днес. Grinning Ама си права, аз другите деца като ги гледам с шапки на тая жега, чак жал ми става. А аз самата не съм особено издръжлива на студ.
Нелир, нещо си мислиш за мен виждам... Laughing
Мамбина, не знам как се държи бебе гладно и си мисля, че ви трябва консултация с още един лекар преди да предприемеш такава драстична мярка като махане на нощното ядене, ако го търси.

Днес с момичето ми си направихме чудесна разходка от вкъщи до Борисовата градина. Дано има още слънчеви дни, та да мога да потренирам така добре още веднъж-два пъти тази година.

# 427
Mambina, не се ли сипва вода някъде и да го включиш в контакта, даже незнам как изглеждат тези чудесии newsm78.
Цветен прашец, ама молим ви се за извинение, много сте напредничави, аз съм я забравила тази снимка, браво на голямото момиче Party. Какво става със снимките, кога ще се ходи?
Джилиян, аз не бузките ми незнам какво зачервих по едно време Whistling.

# 428
  • Варна
Сандра, я сподели какво те посъветва лекарката за нокътя и какво кремче изписа?
Аз от три години се каня да си сменям личния лекар, че съм разочарована от него. Сега декември май е добре да я свърша тази работа.

Деси_дес, и ние сме на една капка Вигантол.

Относно притесненията - ако няма нещо конкретно, за което да се притеснявам, аз се притеснявам, че не се притеснявам достатъчно... Особено като пишете за рефлукс, рахит, АКБМ и т.н. Като се замисля Дидето е имала толкова много от тия неща за които пишете, макар и по различно време - и необяснимо пищене, и жални физиономийки по време на сън, и млекце връща все още, и преглъща без да е яла нищо, има зачервени петънца по гърдичките и по вратлето, понякога ака зелено, друг път пенесто, трети път има разни по-тъмни неща в акото, дупето й стои зачервено вече сумаси време, ама нито става повече, нито се маха съвсем, с каквото и да я мажа, носът й хърхори две седмици, въобще нямам думи... Сега като ги изброих тези неща, взех да се притеснявам, че съм прекално спокойна...

Мамбина, мое мнение, но и аз не бих махала нощното хранене, защо не се консултираш с още един лекар наистина?

# 429
Привет, мами!

Ние имаме малки ситни пъпчици около устичката от непрекъснатото лигавене, вече се разпростират и към бузките, мислите ли че мога да ги мажа с тампонче, напоено в сребърна вода. Виждам, че тук някои мами я използват с други цели,де. И въобще с какво мога да ги мажа?

Иначе  и ние си имаме едно олесяло петънце на главичката отзад, особено в сравнение с другата коса, която си расте ли расте, бритона ни вече стига до очичките, ама не ми се иска да се подстригваме, връзваме ластички и слагаме фибички засега Simple Smile
А относно заспиването- особено днес и за нас си е голям проблем, всеки път рев, рев и накрая заспива в ръцете ми права. Дано наистина е период, че така се измъчваме и двете...

Лека нощ за вас  и бебоците Simple Smile

# 430
Здравейте и от мен -малко е късно, но бебка сега заспа  Simple Smile
Току-що прочетох новата тема, че миналата седмица не си бях в Пловдив, утре пак изчезвам за последния топъл ден - днес бях по къс ръкав  Sunglasses
На гости у мъжа ми / lilcho13 - определено сте постъпили правилно за заключването, например мъжът ми още като е бил тинейджър си е сложил райбер - доста ценен е от много гледни точки  Mr. Green  Дано да не стоите дълго време със свеки, че не полезно за нервите.
Емили - и мен ме гледат, като ударени с мокър парцал , като отговоря, че още не зъм захранила бебето. Аз никога не започвам тази тема, защото знам какви ще са реакциите на 90% от хората. Много ме изкефи една баба на 70 години - тя ми каза , че и тя е давала само кърма на нейните деца до 6 месеца.Между другото ранното захранване не от 60-те и 70-те години, както пише на много места, а е по-ранна практика. Аз имам една книга за бременни и майки от баба ми от 1952 година - там пише сок от 2 месец, пюре или каша от 6 месец.  Но пък там е много добре обяснено за закаляването Simple Smile
Mambina -  не знам какво да ти пиша  newsm78 И аз имам съмнения, че бебко пие много вода вечер и затова бързо огладнява през нощта.

Сега да ви разкажа за нашите постижения:
Бебка си държеше главичката още от първия ден. Аз си мислех, че е нормално, но като се прибрахме от болницата,  майка ми беше същисана  Mr. Green Сложих бебка по корем и тя си вдигна главата, а майка ми не можеше да повярва.
Навсякъде пише, че бебета се обръщат първо от гръб по корем, а после обратното. А моята сега се завърта само от корем по гръб - почва да се люлее - първо вдига едната ръчичка, после другата и всеки път се залюлява все по-силно и се обръща. А от гръб по корем може само , ако я сложа настрани.
Постоянно иска да сяда - вдига силно глава и рамена - може би на 45 градуса, но мен ме е страх да я държа седнала повече от 30 секунди, въпреки че тя много обича.
lina_prima - и моят бебка има едни пъпчици по брадичката от лигавенето. Мисля първо да пробвам само с тампонче с вода. А заради това лигавене започнах да давам по-често залъгалката. Един път навън така си беше олигавила ръкавите на якенцето, че бяха бая мокри.
Лека нощ  Hug

# 431
  • USA
Здравейте,момичета.
Аманита,виж какво пише на физиологичния разтвор ,които ползвам,предполагам,че и на българските пише същото  http://www.drugstore.com/qxp11605_333181_sespider/little_noses/saline_spraydrops_non_medicated.htm .

Мамбина, и аз се чудя с това нощно хранене.Моята педиатърка ме посъветва да не я отучвам насилствено още,малка била,теб пък те съветват обратното  newsm78,да не знаеш на кого да вярваш.дано Ру скоро сам да се окаже,а пък за нас остава надеждата като започнем със захранването  Praynig.

Снощи пак имахме безсънна нощ.Легнах си в 11:30, тогава я храних, след това в 1, 3, 4(само се събуди,плака 10 секунди,въртя се и заспа)и следващото беше в 5,държах я на гърдата, нито сучеше,само така си стои и си спи,постоянно я бутах,за да суче,смукне веднъж и така 30 мин.направо не издържах от нерви Close,сложих я,порева 5 мин.,взех я пак, пробвах още малко и накрая я събудих нацяло и си заспа както трябва,само че аз не можах  Sad,въртях се до 7,тъкмо заспах и тя в 7:30 се събуди ,нахраних я,и наново се повтори същото само че без рев  Tired.Много се обяснявах ,но да опиша точно как е и че вече не издържам на тия 100 събуждания на вечер.

Иначе при нас новото е,че се обърна от корем на гръб и,че доста се смее на глас вече,дори и без да и правя някакви физиономии  Grinning.

Emily,може би повечето,които не пишат във форума си захранват децата рано,кой от майка си слуша,кой от педиатъра и така.

Карелия,Tан,дано вече тия пусти колики изчезнат ,че ви измъчиха и вас и децата  Praynig.

Подариха ни ето тази топка,доста е интересна, подпомага за пълзене,защото се търкаля сама.Стейси доста се радва и на звуците и светлините,така че мисля че е хубава и я препоръчвам за коледен подарък. http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2373386

Ааа,Сафо,и Цезари излезна невинна JoyТи пък сега,и дупе... Rolling EyesОстана само и атрибута да се движи към него... Joy hahaha Joy

Joy Joy Joy

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 04:24 от maimun77

# 432
  • Видин
Честит ден на християнското семейство!Нека топлината и обичта никога не напускат домовете ни  Praynig

# 433
# 434
  • София
Добро утро момичета!
ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО! ДА ЗАПАЗИМ ТОПЛИНАТА НА СЕМЕЙНОТО ОГНИЩЕ И ДОМАШНИЯ УЮТ!
Джилиян да не преглъща слюнка?
Лина прима няма проблем да я намажеш със сребърна вода, аз мажа всеки ден с тампонче цялото лице, като сутрешен тоалет, има дезинфекционно действие. Не знам дали ще е достатъчно, нека кажат и момичетата които имаха същия проблем с какво са мазали.
Фортуна големи сладури са!
Юлско бебе сега питах пак!

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 08:46 от cveten prashec

Общи условия

Активация на акаунт