Айд наближава, мир и любов повелява – 126та арабска тема

• 44 642
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Дуа, "видях" те online!!! Laughing Чакаме отчет! Hug

# 706
Aйа, да в Техеран сме си. Когато бях бременна ходихме до Хамедан, до едно подземно езеро и се возихме с лодки. Малко снимки:

Тук сме на гроба на Авицена:
- музея на Авицена, много беше интересно, имаше изложени разни билки и кратки текстове, коя за какво помага, а на излизане до входа, имаше малко магазинче с всякакви билки и тинктури, много красиво място.

Гледката до там 450 км Техеран - Хамедан , с мноооого рядко зеленина, никъде където да спреш да хапнеш или да пишкаш.

Това е и причината да не ходим никъде. Много път, без места за почивка. Има ски курорт на 3 часа от нас, но там пък като стигнеш и се чака по 2 часа за лифта и е безсмислено. Лятото пък става адска жега и не е за път с малко дете. Сега сме решили, ако всичко е номрлано и няма боеве да отидем до пустинята

Техеран не е туристическа страна. Нямат условия за туризъм. Има един остров КИШ, той е по-така, мислехме сега за Коледа и НГ да сме там, но ни предупредиха да не пътуваме заради размириците. Пък и искахме да се уредим с друга авиокомпания, не иранска, че техните вътрешни полети са много зле. Миналата година паднаха 4ри самолета за 2 месеца. И не ни се рискува.

Амал, на мен ми е труден, не намирам никаква аналогия с нищо. Даже буквите не мога да науча. Те пишат а подобни на арабските.
Азерите (граждани на Азербейджан) пишат с няколко азбуки. В северната част, латински и кирилица ( тяхна си някава),  в южната на фарси. Говорят фарси и тюркски наречия, древни...не съм добре запозната.

А това са ресторантите на Дарбант, терасирани в скалите, много е приятно там рано на пролет.

Амал, каналите не са винаги толкова пълни, но през пролетта, като започне снеготопенето се случва и да преливат. Поне няма паркирани коли на тротоара. А дърветата за КЕСТЕНИ Simple Smile

А на нас ни спря токааа, току що дойде. Причината, дошъл някакъв да иска да му дадем ток от таблото. Дежурния го изгонил, и човека си ръгнал кабела във вънщното табло, също наше (380 v), резултата, гръмнало табло, чичкото на 5 метра по гръб, дошла е веднага линейка и са го извозили. Ама ми е чудно, как с голи ръце е решил да "пусне" един кабел...Дано оживее. Ще има скандал предполагам в неделя, като ни е 1я работен ден. За пореден път полицая дреме и нищо не прави. А е длъжен да гони всякакви нарушители.

already stubborn,  егати доклада, щерка ти кой класа? В БГ ли учи? Хубаво е, че ги карат. Така си разширяват мирогледа.

За сега това от мен  Heart Eyes После пак!

# 707
А, темата за изучаване на арабски не е замряла, Хадил замества Деси. Но наситина в началото бе по/оживено -  имаше редовно уроци, много за учене, упражнение и превеждане. Та чак тогава ме уплашихте с бързото темпо, и се отказах  Blush

Иначе писмото е отговор на друго писмо, в което един египтянин разказва за себе си, и след това ме моли (естествено не само мен, а всички участници в курса) да се представя и да опиша какво правя. Лесно звучи  Peace

Амал, сега ще изпразня кутията, ама така е като не съм активна във форумите, още съм не съм ентусиаст и съм само с 10 писма в  инбокса Crossing Arms Whistling
йоли, много красиви снимки, сигурно се дължи на много усмихнатото семейство на всяка от тях   bouquet

# 708
Хех, сигурно е така, но на първата снимка сме аз и съпругът ми с момиченцето на колеги. На поседната снимка съм с момиченцето и татко му (който не ми е съпруг). Весело си изкарвахме с тях, но си заминаха за БГ. Това девойче, не се отлепяше от мен, постоянно, даже и в двора, като сме си вкъщи, все искаше в мен да седна, липсваше ми, като си тръгнаха, но сега си имам друго момиченце  Crazy, мое си Wink.

За фарси, бях се амбицирала много, още от БГ почнах, но много труден ми се видя, или не можах да се мотивирам достатъчно. Може би ако беше арабски ( ползва се в повече страни) щях да вложа повече усилия...

nikito71, надявам се, съпругът ти да успее да се съвземе, да е се предава. Кураж и на теб Hug.

# 709
  • In a surreal moment!
Поради закриване на имейл адреса , от който е направена регистрацията за албума в снимка . бг - ви уведомявам , че закривам акаунта . Съжалявам така се налага. Всички албуми ще бъдат изтрити от мен.

# 710
Мигче, нямаше ли някакъв начин за подновяване на акаунта. Толкова момичета си бяхме там.  Hug Hug

Къде сте арабелки?  newsm78 Мнтого сте негостоприемни, едно кафе дет се вика няма кой да поднесе.  Joy

Мама Йоли, за неглижето да ти кажа в тази жега по едно време и на мен взе да не ми пука как изглеждам, прибирах се като болна всеки път щом отидем някъде.  Peace Много ми хареса подводното езеро.  Hug Е какви са тия кестени, те, иранските кестени не са като българските Joy, както казваше Ш и Ш за сирийските работи- сирийските зеленчуци са по-зеленчуци от нашите и плодовете са по-плодове.  Mr. Green Добре, а как се оправяш там, на английски ли?  newsm78

Хайде, пишете. Hug Hug

# 711
Добро утро арабелки!!!
Веднага си вземам бележка и слагам кафето, та малко да се посъживите  Mr. Green

Йоли много хубави снимки   bouquet
АМАЛЧЕ  Hug
На всички лек ден

# 712
Ясминке, да си ми жива и здрава!

Никито, мерси. Как си днес? Новини има ли? Hug Hug

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 17:08 от amal

# 713
3дарвейте  Hug
Аз пък цял ден нямам достъп до сайта  Thinking Сигурно пак са правили профилактика.

ясмин, честит празник и от мен!
желая ти много щастие и незабравими мигове с двамата любими мъже!
(за рожден ден ли става дума newsm78)

Ники, как е любимият?

Уикенда пак бързо се изтърколи, не е честно   Outta Joint
Ние вчера цял ден обиклаяхме по магазините, е, аз нищо не си взех. Но обновихме гардероба на половинката, защото имаше супер големи намаления на мъжки дрехи. Иимаше и женски намалени, но останалите размери бяха от Хикс Ел нагоре  Crossing Arms
Отделно този уикенд качих поне едно–две килца, то не бяха мансаф, кнафе, хариси  Whistling

Сега върша задачи на лаптопа и слушам тази музика - MAkadi Nahhas, млада йорданка (християнка) с много красив глас, нежен и тъжен, в тон с мрачното време навън  Flutter
Поздрав с нея за всички   bouquet

# 714
както казваше Ш и Ш за сирийските работи- сирийските зеленчуци са по-зеленчуци от нашите и плодовете са по-плодове.  Mr. Green

ааа тва не го казвам аз, мъжо го твърди  Mr. Green  Обаче в Бг наровете са мн скапани , не стават за нищо, а тия от Сирия,ммм не съм яла друга такава сладост.
Той мн се чуди , защо в БГ хората купуват големи тиквички, патладжани, краставици, при тях на животните ги давали  Laughing  Ами  производителите ни отглеждат гигантски зеленчуци, че да са на  файда...
А вчера кви гнусни домати бях купила, за нищо не стават, хвърлихме ги  Sad
Обаче пък случих на някакви вносни пъпеши, добри бяха. Кво стана то лятото не случих на читав пъпеш, та чак през зимата се насладих.

Къде е Лили?

Лю,и чии папмперс намирисва повече на големия или на малката  Laughing

Зъбите дълги и остри,денем ги пиля, нощем растат, особено  по пълнолуние   Mr. Green

# 715
Дааа имаше някакъв проблем със сайта следобяда, но са го оправили, че има и пораздвижване.
АИЯ   Hug по-добре е хабибито, благодаря!!!Вече е на работа и твърди че като може да си пише с мен по-добре се чувства  Simple Smile И аз съм по-спокойна вече, че бях се поболяла тия 3 дена,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЯСМИН!!! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ТИ ЖЕЛАЯ!!!
А какъв е повода?
ШИЛАН че те тези зъби вземи ги извади най-накрая, че то от пилене не ти остава време да пишеш  Hug
На всички лека вечер

# 716
айде  вместо "лека нощ" , малко копи пейст  Mr. Green

Един арабски халиф се подготвял да замине на военен поход и извикал своя везир:

- Искам докато ме няма да заключиш жена ми в кулата – наредил той.

- Но тя Ви обича, Ваше Величество!

- И аз я обичам, но ние арабите имаме една стара поговорка, която казва: “Дръж кучето си гладно и то ще те следва. Охрани го и то ще те захапе.“

Халифът тръгнал на война и отсъствал шест месеца. Когато се завърнал, повикал везира си и поискал да види жена си.

- Тя Ви напусна – отвърнал везирът. – Ваше Величество цитира една чудесна поговорка преди да замине, но ние арабите имаме и една друга пословица, която Вие вероятно сте забравили: “Ако кучето ти е вързано на верига, ще последва всеки, който го отвърже.”

# 717
поредното доказателство за това, че сравнявайки жената с куче, винаги губиш!

Честит рожден ден Ясмин ! Дано животът ти е изпълнен с аромат на жасмини и красив поне, колкото тях !

# 718
ама да не  спите вие   по никое време  newsm78

# 719
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
ама да не  спите вие   по никое време  newsm78

Ми спим по това време, а ти като будуваш по цели нощи , какво правиш през деня , да не спиш ????  hahaha

Ясмин, честит рожден ден!!!

Един виц като за мен, а за вас - за добро настроение  Simple Smile

Попитали Радио Ереван:
- Как една жена може да отслабне бързо?
Отговорът бил:
- Като върти обръч.
- А ако не може да влезе в обръча?
Тогава се обадило Радио Анкара:
- Сакън! Не разваляйте хубавата жена !

Да не се обиждат по-слабичките, ама нали знаете- колкото по- пухкава, толкова по-красива, аз поне така се успокоявам  hahaha

Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт