2-годишният Кирчо вече е звездичка!

• 78 521
  • 833
  •   1
Отговори
# 240
на Кирчо са му направени 3 химиотерапии и една операция,говорила съм с с лекари и с лечители които ми казаха че е малък и няма да може да издържи 4химиотерапия
освен това трите химиотерапии не са дали ефект, доколкото разбрах. КАкъв е смисъла от четвърта..
Всъщност, единственото, което ви предлагат в България е още една ХТ , от която изхода не се знае какъв ще е.

# 241
 терапиите му действаха но обратно по бързо му увеличиха тумора,този професор е бил в предаването на Гала

# 242
не познавам хората с които ще пътуваме заедно,на 26 ще се запозна с тях от професора разбрах че Лилия Досева ще пътува на 25 но и нея не е познавам,ако някои познава лично Гала нека я попита за професора

# 243
  • София
КАто за начало епикризата трябва да се преведе на английски и немски поне и да се разпратят до различни болници, за които се намери информация в Интернет.
Можем да помолим и майката на Анджелина да я покаже  в тяхната клиника в Германия за мнение.
Това е страхотно, но кой ще се заеме? Аз нямам необходимите познания в тази сфера, за да помогна. Мама на Кирчо какво мисли по въпроса? (идеята е да се потърси мнението и на други специалисти, докато вие сте в Мексико)

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 12:12 от Aganka

# 244
КАто за начало епикризата трябва да се преведе на английски и немски поне и да се разпратят до различни болници, за които се намери информация в Интернет.
Можем да помолим и майката на Анджелина да я покаже  в тяхната клиника в Германия за мнение.
Това е страхотно, но кой ще се заеме с това? Аз нямам необходимите познания в тази сфера, за да помогна. Мама на Кирчо какво мисли по въпроса? (идеята е да се потърси мнението и на други специалисти, докато вие сте в Мексико)

Ох, много сложно ми се вижда това с превода.. Аз владея и двата езика на що годе нормално ниво, но с тази терминология не знам дали ще се справя. Мога да се пробвам, но честно казано, някои от нещата в епикризата и на български не ги разбирам  Embarassed, т.е. не мога да разгадая съкращенията например  Rolling Eyes. Но мога да опитам, но утре вече, че днес няма да успея.. А ако има някоя мама, която да владее терминологията - нека каже, че определено ще й е по-лесно  Rolling Eyes

# 245
аз съм съгласна на всичко само детето ми да се оправи

# 246
Здравейте,

Искам да се отчета - вчерашната сесия мина много добре, дойдоха повече деца, отколкото очаквах, надявам се снимките, които им направих да останат хубав спомен! Надявам се да напарвя и снимки на самия Кирчо, когато оздравее  Praynig Praynig Вчера се събраха 510 лв.  и понеделник ще бъдат преведени по сметката:) Вечерта се обадих на бащата на Кирчо, който иска да благодаря от негово име на всички, които помагат. Таткото беше притеснен, понеже парите са почти събрани и много държи това, което остане да отиде за друго дете, нуждаещо се от помощ.

Аз също благодаря на всички, които дойдоха да се снимат и да дарят средства! Децата ви са прекрасни! Heart Eyes Hug

# 247
Аз бих ссе опитала да помогна със съкращенията,повечето така или иначе са на латински и няма нужда да се превеждат,но англ ми не е на такова ниво да се справя сама със превода,но имам приятелка,която живя дълго в Америца и също е лекар,стига да има време,тъй като е по цял ден на работа,нямя да откаже да помогне.

# 248
  • Sofia
няма да има смисъл,тук като потърсиш информация за детето си не ти  я дават само като им дадеш подарък и пари тогава научаваш нещо

Мама на Кирчо, дано не прозвучи грозно, но там в Мексико също са поискали пари и то немалко.
Не може заради финанси да се откажете от консултации с повече лекари. Пари ще съберем, не се притеснявайте. Нека се направи консултация с този професор, не виждам с какво ще попречи неговото мнение. Това ще е просто консултация, не се налага да се отлага пътуването.

Аз нищо не разбирам от обясненията ви - лекарите тук са отказали да лекуват повече Кирчо така ли? Кои са тия лекари точно? Не ви ли насочиха към други? Попитахте ли ги дали някъде в чужбина не може да му се помогне? Никакви лекарства не са му изписани, така ли?

# 249
Аз почнах с превода на епикризата на английски, малко трудно върви, защото се опитвам да съм максимално точна, а ми липсват мед. познания. Ще направя опит и после ще пусна тук, за да видим някой не може ли да добави нещата, които не съм превела правилно.

Въпрос - Ту. Гл. Супрареналис Декстра. - това съм го превела като Tumor Gland Suprarenalis Dextran, което си е направо латински, а не английски  плюс че Гл. само предполагам, че е 'гланд', но може и да е друго. Може ли някой да помогне с идеи междувременно?

# 250
Tumor glandulae suprarenalis dextra

# 251
БРАВО Асолче!!!  bouquetСТРАХОТНА СИ!

# 252
  • Sofia
Знае ли се колко парички се събраха? Достатъчно ли са?
Аз превъдох още миналата сряда, защото имах една сума, която идках да я внеса по сметката на Анджи, пък тя в сряда вече беше закрита.

Дано да успее този мъничък сладур да се пребори с всичко, което го е сполетяло.
Моля се и от сърце желая успех и хепи енд. Praynig
 Hug

# 253
Аз също съм на мнение, че трябва да се потърси резервен вариант, в случай, че терапията в Мексико не повлияе болеста... Според мен трябва да се търси мнението на възможно повече специалисти в тази област и да имаме резервен план! Парите ще се съберат, за това не бива да се тревожите, Мама на Кирчо  Peace  Лично аз не мога да помогна, но нека някой по-компетентен да каже къде са най-добрите детски онколози, ако трябва ще пишем имейли, вярвам, че лекарите в чужбина са по-човеци от нашите и поне ще ни отговорят! Ако има нужда мога да помогна с превод на френски и италиански, за английския си не съм много уверена, за това си мълча...

# 254
  • София
няма да има смисъл,тук като потърсиш информация за детето си не ти  я дават само като им дадеш подарък и пари тогава научаваш нещо
Мама на Кирчо, дано не прозвучи грозно, но там в Мексико също са поискали пари и то немалко.
Не може заради финанси да се откажете от консултации с повече лекари. Пари ще съберем, не се притеснявайте. Нека се направи консултация с този професор, не виждам с какво ще попречи неговото мнение. Това ще е просто консултация, не се налага да се отлага пътуването.

Аз нищо не разбирам от обясненията ви - лекарите тук са отказали да лекуват повече Кирчо така ли? Кои са тия лекари точно? Не ви ли насочиха към други? Попитахте ли ги дали някъде в чужбина не може да му се помогне? Никакви лекарства не са му изписани, така ли?

Намесвам се след като участник във форума поиска моето мнение. Аз съм професор Бранков и познавам много добре случая с Кирчо.
Родителите са се обърнали към някои министерства с искане за финансиране на лечението. На мен само веднаж се обадиха по телефона за да напиша, че детето трябва да се лекува в чужбина. Ето сега разбирам, че е ангажиран и форума на БТ-мама с цел събиране на пари.

Не си ли задавате въпроса – трябва ли лечение в чужбина, защо в Мексико ???, защо се събират пари от много източници, кой ще отчете разходите.... 

На Кирчо сме махнали с операция  злокачествен тумор над бъбрека, който произвежда хормони и те са увредили цялото тяло. Самият тумор има разсейки в белия дроб. Нашите педиатри прилагат химиотерапия каквато се прилага в целия свят.... В процентно отношение изходът на заболяването не е благоприятен... 

Аз като председател на Комисия никога не съм отказвал да дам мнение за лечение на дете в чужбина, но ако има убедителна оферта от съответната болница и ако ние сме безсилни да помогнем са наши средства.

Но!! – защо се обвиняват нашите лекари че са искали пари за информация;
-   защо се заобикаля становището на водещите специалисти
-   защо се търсят успоредни източници за финансиране
-   защо се създава психоза, която разчита на изкривена информация и неосведоменост ??

Трябва да знаете, че това не е единствен случай, в който се  злоупотребява с човешката съпричастност и щедрост, експлоатира се чистото човешко съчувствие.

Проф.д-р Огнян Бранков, детски хирург

Общи условия

Активация на акаунт