2-годишният Кирчо вече е звездичка!

• 78 539
  • 833
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз също съм на мнение, че трябва да се потърси резервен вариант, в случай, че терапията в Мексико не повлияе болеста... Според мен трябва да се търси мнението на възможно повече специалисти в тази област и да имаме резервен план! Парите ще се съберат, за това не бива да се тревожите, Мама на Кирчо  Peace  Лично аз не мога да помогна, но нека някой по-компетентен да каже къде са най-добрите детски онколози, ако трябва ще пишем имейли, вярвам, че лекарите в чужбина са по-човеци от нашите и поне ще ни отговорят! Ако има нужда мога да помогна с превод на френски и италиански, за английския си не съм много уверена, за това си мълча...

Получих допълнителна информация:
Този "лечител" в Мексико бил американски биофизик по образование, който е гостувал в България в последните месеци и родителите са се срещнали с него.  Казва се David Walker, поредният мошеник, "разгадал тайните на рака". Препоръчал им е да се откажат от четвъртия курс цитостатично лечение и ги е уверил, че може да излекува детето. "Лечителят" е съден в САЩ за практикуването на медицина без лекарски лиценз и може би затова "практикува" в Мексико.

Може да проверите:
http://www.ftc.gov/opa/2002/10/walker.shtm

# 256
Това е ужасно ако наистина се гаврят с тези родители.Тази майка е отчаяна Confused

# 257
  • София
Смея да отбележа само, че не родителите са били инициаторите за събиране на средствата от форума бг-мамма. Доколкото съм запозната те са се включили тук след като с тях са се свързали съфорумки.

# 258
Доктор Оги, сигурно сте прав. Но когато няма други опции и изходът не изглежда благоприятен (нали сам го казвате), всеки родител би искал да опита всичко възможно.

Повечето от нас са наясно със съмнителността на 'лечителя', но сме готови да помогнем къде парично, къде със съвети. Нужно е този случай да добие популярност както при позитивен, така и при негативен резултат от лечението, за да се предотвратят (или насърчат) други подобни 'лечители'.

# 259

Не си ли задавате въпроса – трябва ли лечение в чужбина, защо в Мексико ???, защо се събират пари от много източници, кой ще отчете разходите.... 

Това е доста некоректно изказване. Много източници няма, Комисията за лечение в чужбина няма да даде пари, единствения източник са добрите сърца на хората. Аз също не съм във възторг от избора на лечение в Мексико, но това е решението на родителите и ако има поне малък шанс трябва да се опита.

# 260
няма да има смисъл,тук като потърсиш информация за детето си не ти  я дават само като им дадеш подарък и пари тогава научаваш нещо
Мама на Кирчо, дано не прозвучи грозно, но там в Мексико също са поискали пари и то немалко.
Не може заради финанси да се откажете от консултации с повече лекари. Пари ще съберем, не се притеснявайте. Нека се направи консултация с този професор, не виждам с какво ще попречи неговото мнение. Това ще е просто консултация, не се налага да се отлага пътуването.

Аз нищо не разбирам от обясненията ви - лекарите тук са отказали да лекуват повече Кирчо така ли? Кои са тия лекари точно? Не ви ли насочиха към други? Попитахте ли ги дали някъде в чужбина не може да му се помогне? Никакви лекарства не са му изписани, така ли?

Намесвам се след като участник във форума поиска моето мнение. Аз съм професор Бранков и познавам много добре случая с Кирчо.
Родителите са се обърнали към някои министерства с искане за финансиране на лечението. На мен само веднаж се обадиха по телефона за да напиша, че детето трябва да се лекува в чужбина. Ето сега разбирам, че е ангажиран и форума на БТ-мама с цел събиране на пари.

Не си ли задавате въпроса – трябва ли лечение в чужбина, защо в Мексико ???, защо се събират пари от много източници, кой ще отчете разходите.... 

На Кирчо сме махнали с операция  злокачествен тумор над бъбрека, който произвежда хормони и те са увредили цялото тяло. Самият тумор има разсейки в белия дроб. Нашите педиатри прилагат химиотерапия каквато се прилага в целия свят.... В процентно отношение изходът на заболяването не е благоприятен... 

Аз като председател на Комисия никога не съм отказвал да дам мнение за лечение на дете в чужбина, но ако има убедителна оферта от съответната болница и ако ние сме безсилни да помогнем са наши средства.

Но!! – защо се обвиняват нашите лекари че са искали пари за информация;
-   защо се заобикаля становището на водещите специалисти
-   защо се търсят успоредни източници за финансиране
-   защо се създава психоза, която разчита на изкривена информация и неосведоменост ??

Трябва да знаете, че това не е единствен случай, в който се  злоупотребява с човешката съпричастност и щедрост, експлоатира се чистото човешко съчувствие.

Проф.д-р Огнян Бранков, детски хирург

Професор Бранков, това означава ли, че всичко вече е направено (четем за 4-та химиотерапия - само това ли препоръчвате?). Не искам да звуча нетактично и грубо, но "В процентно отношение изходът на заболяването не е благоприятен...  " ми прозвуча.... Cry
Моля се да не е така... Praynig  Praynig
Стига с тези  пари...както и други момичета казаха - ще съберем още, ако трябва! Нека саме се намери лечение за Кирчо!

# 261
не сте ме разбрали правилно във Пирогов не са лекували Кирчо там трябваше само да го оперират и те го направиха за това сме Благодарни,говоря за терапиите,казаха ни че не дават гаранция може и да не му подейства а и ако му подейства ще е за малко,проблема е че при него действа обратно

# 262
  • Sofia
Мисля, че неуместно нападате професор Бранков.
Аз го помолих преди час да се включи в темата, тъй като простете, но родителите на Кирчо ми звучат доста несигурни и объркани. Смятам, че е добре да чуем и компетентно лекарско мнение, а не само да гадаем.
Вчера заведох и мойто детенце да го снимат и искренно желая това малко човече да се оправи.  Hug
Исках обаче да кажа нещо, което ме безпокои. Не ме нападайте, но ми се струва меко казано странно.  Случайно се загледах в профила на таткото във фейсбук. Преглътнах снимката до лъскавия мерцедес...., но разгледах приятелите му - 324 на брой. /по-скоро приятелките му има само 3- ма мъже/ Има голям избор.............. CrazyРазгледайте и вие.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000453682860#/profile. … d=100000453682860
Започвам да си мисля, че ни правят на маймуни. ЖАЛКО!!!!

# 263
дали това е същият човек?

иначе очевидно е, че детето съществува и има здравословен проблем. Има епикриза, има съфорумци, които са лежали в болницата, и съфорумци, които са го оперирали  Wink
пари никой не търси от нас, ако имаха, едва ли щяха да си играят да ги събират по концерти и прочие мероприятия.

# 264
Аз също съм на мнение, че трябва да се потърси резервен вариант, в случай, че терапията в Мексико не повлияе болеста... Според мен трябва да се търси мнението на възможно повече специалисти в тази област и да имаме резервен план! Парите ще се съберат, за това не бива да се тревожите, Мама на Кирчо  Peace  Лично аз не мога да помогна, но нека някой по-компетентен да каже къде са най-добрите детски онколози, ако трябва ще пишем имейли, вярвам, че лекарите в чужбина са по-човеци от нашите и поне ще ни отговорят! Ако има нужда мога да помогна с превод на френски и италиански, за английския си не съм много уверена, за това си мълча...

Получих допълнителна информация:
Този "лечител" в Мексико бил американски биофизик по образование, който е гостувал в България в последните месеци и родителите са се срещнали с него.  Казва се David Walker, поредният мошеник, "разгадал тайните на рака". Препоръчал им е да се откажат от четвъртия курс цитостатично лечение и ги е уверил, че може да излекува детето. "Лечителят" е съден в САЩ за практикуването на медицина без лекарски лиценз и може би затова "практикува" в Мексико.

Може да проверите:
http://www.ftc.gov/opa/2002/10/walker.shtm

Това имах предвид под резервен вариант, че не вярвам на този лекар, уважавам решението на родителите, но наистина ми се струва, че просто ще загубят време и пари! Пари ще продължим да събираме, само да се появи и друга възможност!

Д-р Бранков,  а не си ли струва заради малкия процент вероятност да се излекува детето да борят все пак родителите...  Не се съмнявам в способностите ви и в тези на колегите ви, но няма ли някъде по света лекари, при които успеваемостта е по-голяма от тук в България... Защото случаят с Анджи и не само с нея показа, че лечението на онко-болните деца е доста различно от тук и от Германия например!?!

# 265
Тъй като аз съм авторът на темата искам да заявя следното: Родителите на Кирчо дори не знаеха за съществуването на тази тема, събираха се средства на местно ниво - с подкрепата на местни радио, ТВ, вестници, благотворителни събития, но реших, че ако повече хора разберат за това, предвид и краткото време, ще бъде по-добре и нужните средства ще се съберат час по скоро! Родителите са направили своя избор къде и как да лекуват Кирчо,  поели са и отговорността и смятам, че не трябва да ги осъждаме - направили са това, което са сметнали, че е най-добро за детето им. В никакъв случай не мисля, че с настоящата тема се спекулира с добрината и състрадателността на хората, мисля че никой от дарилите средства не би желал да получи разходо-оправдателен документ за парите си ... и дарените пари са дадени с ясната представа за кого и за какво отиват парите и всеки доброволно е направил своя избор да дари или не.

П.П. Във фейсбук снимката е на братовчед на Кирчо ... това не е баща му ... може да видите бащата и майката в линка на първа страница.

# 266
кам4о ,това не е бащата на Кирчо!!! Не си ли виждала снимките, на които е с детенцето, няма нищо общо, на тръсачката ли му пусна името  ooooh! ooooh! ooooh!

# 267
  • Sofia
Аз не разбрах - професор Бранков, какво точно казвате? Че за детето лечение няма и единственото, което може да се направи е поредна химиотерапия ли? Потвърждавате ли, че положителен резултат от предните няма?
Бихте ли препоръчали къде в чужбина може да се направи нещо по-добро за Кирчо?

Родителите видимо са объркани и е ясно, че се хващат за всяка сламка.

# 268
  • София
кам4о ,това не е бащата на Кирчо!!! Не си ли виждала снимките, на които е с детенцето, няма нищо общо, на тръсачката ли му пусна името  ooooh! ooooh! ooooh!
Точно това исках да напиша...
Не мисля, че е уместно това разискване.  Naughty

# 269
  • Sofia
Готова съм да се извиня, ако бъркам, но негови са снимките  в апела за помощ :

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000453682860#/photo.ph … ;oid=177518250748
Дано да се лъжа...

Общи условия

Активация на акаунт