2-годишният Кирчо вече е звездичка!

• 78 622
  • 833
  •   1
Отговори
# 270
Готова съм да се извиня, ако бъркам, но негови са снимките  в апела за помощ :

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000453682860#/photo.ph … ;oid=177518250748
Дано да се лъжа...

Под снимката пише Аз и братовчед ми Кики ... а всеки може да се снима до Мерцедес  Simple Smile

# 271
  • Sofia
Аз също съм на мнение, че трябва да се потърси резервен вариант, в случай, че терапията в Мексико не повлияе болеста... Според мен трябва да се търси мнението на възможно повече специалисти в тази област и да имаме резервен план! Парите ще се съберат, за това не бива да се тревожите, Мама на Кирчо  Peace  Лично аз не мога да помогна, но нека някой по-компетентен да каже къде са най-добрите детски онколози, ако трябва ще пишем имейли, вярвам, че лекарите в чужбина са по-човеци от нашите и поне ще ни отговорят! Ако има нужда мога да помогна с превод на френски и италиански, за английския си не съм много уверена, за това си мълча...

Получих допълнителна информация:
Този "лечител" в Мексико бил американски биофизик по образование, който е гостувал в България в последните месеци и родителите са се срещнали с него.  Казва се David Walker, поредният мошеник, "разгадал тайните на рака". Препоръчал им е да се откажат от четвъртия курс цитостатично лечение и ги е уверил, че може да излекува детето. "Лечителят" е съден в САЩ за практикуването на медицина без лекарски лиценз и може би затова "практикува" в Мексико.

Може да проверите:
http://www.ftc.gov/opa/2002/10/walker.shtm

Ако това е истина, нямам думи просто!
Ще се съберат необходимите средства, толкова много хора ще помогнат, сигурна съм!Само е необходимо специалистите да кажат КЪДЕ и КОЙ може да излекува Кирчо. Без ШАРЛАТАНИ, истински, отдадени на работата си ЛЕКАРИ, защото има такива!
Кирчо трябва да живее!. И ако държавата не може да направи нищо по въпроса, то нека тези съфорумци, които имат представа какво да се направи, да помогнат!

# 272

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000453682860#/photo.ph … ;oid=177518250748
Дано да се лъжа...

Отдолу пише, аз и братовчед ми Кики!
Стига сме го дъвкали, не виждаш ли, че това хлапе е братовчед на Кирчо и, че се е снимал до Мерцедес и има 300 приятелки във ФБ, не го прави нито богат роднина, нито тема за разговор! Нека не спамим темата!  Naughty

# 273

Дано да се лъжа...

Под снимката пише Аз и братовчед ми Кики ... а всеки може да се снима до Мерцедес  Simple Smile

Да и отдолу пише добавена от ....

Hug

# 274
  • Sofia
Готова съм да се извиня, ако бъркам, но негови са снимките  в апела за помощ :

Дано да се лъжа...

Да така е съгласна съм, но тези три снимки са добавени в темата за Кирчо от Иван Стамчев просто кликнах на профила му долу в дясно. Не съм го търсила специално. Ако двамата са с еднакви имена съжалявам  и се извинявам.
 Спирам да дъвкам, аз дадох това, което можах дано да е за доброто на Кирчо.

# 275
кам4о, ето бащата, в първия пост на темата има линк, копирам ти го тук:
http://viaranews.com/index.php?option=com_content&view=artic … &directory=50

Hug

# 276
Професор Бранков,
казвате, че никога не сте отказвали да дадете съвет за лечение в чужбина.
А какво мислите за случая с Кирчо?
Имате ли предложение за някоя болница, в която са се занимавали с такива случаи и с какъв резултат са те.
Предполагам, че във вашата практика сте се сблъсквали с най- различни случаи и сигурно сте запознат къде най- успешно се лекуват, такива като на Кирчо.
Ако имате някакво предложение, молим да го споделите, за да предприемем някакви действия.
Благодарим ви предварително

# 277
няма да има смисъл,тук като потърсиш информация за детето си не ти  я дават само като им дадеш подарък и пари тогава научаваш нещо
Мама на Кирчо, дано не прозвучи грозно, но там в Мексико също са поискали пари и то немалко.
Не може заради финанси да се откажете от консултации с повече лекари. Пари ще съберем, не се притеснявайте. Нека се направи консултация с този професор, не виждам с какво ще попречи неговото мнение. Това ще е просто консултация, не се налага да се отлага пътуването.

Аз нищо не разбирам от обясненията ви - лекарите тук са отказали да лекуват повече Кирчо така ли? Кои са тия лекари точно? Не ви ли насочиха към други? Попитахте ли ги дали някъде в чужбина не може да му се помогне? Никакви лекарства не са му изписани, така ли?

Намесвам се след като участник във форума поиска моето мнение. Аз съм професор Бранков и познавам много добре случая с Кирчо.
Родителите са се обърнали към някои министерства с искане за финансиране на лечението. На мен само веднаж се обадиха по телефона за да напиша, че детето трябва да се лекува в чужбина. Ето сега разбирам, че е ангажиран и форума на БТ-мама с цел събиране на пари.

Не си ли задавате въпроса – трябва ли лечение в чужбина, защо в Мексико ???, защо се събират пари от много източници, кой ще отчете разходите.... 

На Кирчо сме махнали с операция  злокачествен тумор над бъбрека, който произвежда хормони и те са увредили цялото тяло. Самият тумор има разсейки в белия дроб. Нашите педиатри прилагат химиотерапия каквато се прилага в целия свят.... В процентно отношение изходът на заболяването не е благоприятен... 

Аз като председател на Комисия никога не съм отказвал да дам мнение за лечение на дете в чужбина, но ако има убедителна оферта от съответната болница и ако ние сме безсилни да помогнем са наши средства.

Но!! – защо се обвиняват нашите лекари че са искали пари за информация;
-   защо се заобикаля становището на водещите специалисти
-   защо се търсят успоредни източници за финансиране
-   защо се създава психоза, която разчита на изкривена информация и неосведоменост ??

Трябва да знаете, че това не е единствен случай, в който се  злоупотребява с човешката съпричастност и щедрост, експлоатира се чистото човешко съчувствие.

Проф.д-р Огнян Бранков, детски хирург

Моите уважения професоре,но нека ви напомня случаятс Анджелина,ами с Горан,след 3 ХТ,германците бяха се хванали за главите,и според тях се е навредило  на детето,и забраниха да се прави поредна такава,както искаха бълг.жи колеги.Чудите се защо се събират пари?Ами защо държавата не плаща лечението на децата,защо когато докторите казаха на родителите на ГОран че нищо повече не могат да направят,държавата не им даде и стотинка и трябваше да се правят репортажи по нова тв?Нали се сещате колко деца има болни,за които даже не разбираме,защо не кажете колко такива има спасени в България от родните ни специалисти?Имате ли нужната апаратура,иматели нужното отношение към децата и родите лите им?Освен ХТ до скъсване,какво друго знаете.И ако пази боже вашите деца са в тази ситуация  в БГ ли ще ги лекувате/

Извинявам се за тона,но ми писна вече да слушам глупости,децата си отиват,от некадърност и невежество,и все се намират такива дето акъл да дават и да обясняват........думи нямам просто

# 278
alina_si, kam4o, това не е бащата на Кирчо (до мерцедеса)  Peace
kam4o, много е хубаво, че си потърсила мнението на проф.Бранков! Не мисля, че тук някой го напада, напротив - уважаваме компетентното му лекарско мнение, което, прости и ти, но не е убедително! Не защото смята американския доктор за шарлатанин, а защото не каза ясно и категорично какви са шансовете тук, какво ще се направи тук за детето!
Че детето е сериозно и тежко болно е повече от сигурно, че семейството няма възможности също.....какво има да се разследва и тълкува, и разгадава...не прави чест!
Не си мислете, че в града току-така ще се организират концерти и други масови събития, ако проблема не беше реален! Или може би в Петрич всички са маймуни! ЖАЛКО ще е, ако не дай Боже, се случи най-лошото! Sad

# 279
Аз преведох епикризата на Английски, но мисля, че има нужда от човек, който има представа от мед. терминология да я погледне и да промени, каквото е нужно.
Моля, който се наеме да ми прати имейл адрес на лични, за да му пратя преведената епикриза.

Кой ще се наеме да представи тази епикриза на чужди доктори?

# 280
Лени, понеже кутията ти е пълна, пиша тук Изпрати епикризата на Котката Марта тя е лекар и най- добре тя да си каже мнението. Аз също съм преводач от и на английски, но не се наемам. точният превод е от жизненоважно значение, най- добре лекар да го погледне.  Simple Smile сега ще и драсна едно лс Simple Smile

# 281
  • София
Аз преведох епикризата на Английски, но мисля, че има нужда от човек, който има представа от мед. терминология да я погледне и да промени, каквото е нужно.
Моля, който се наеме да ми прати имейл адрес на лични, за да му пратя преведената епикриза.

Кой ще се наеме да представи тази епикриза на чужди доктори?

Лени, жива и здрава да си Hug Monda тук ли е да помага?

# 282
Tuk  съм, момичета. Довечера ще попитам майката на Анджи  до кого да изпратим епикризата в Германия и дали трябва да е на немски или на английски.
Не съм се сблъсквала с подобни неща и нямам представа от клиниките по света. Добре ще е да попитаме Сейв Дарина към кои клиники да се обърнем.  Явно за съдействие от страна на български лекари не може да става дума.
ЗА това ,че се събират пари от различни източници- от всички извори ще докараме вода. Никой няма да обеднее с  това , което дава от сърце, но пък знаем,че може да даде надежда.

# 283
Момичета,
В Германия не изискват превод на немски. Достатъчен е преводът на английски. Поне така беше в Университетската болница в Мюнхен. Мисля, че някъде имам координатите. Ако ги намеря, ще пиша на Лени да ми прати превода на епикризата и ако родителите на Кирчо нямат нищо против, ще я пратя за консултация. На нас ни искаха и диска с допълнителните изследвания, които бяхме правили - ядрено-магнитен резонанс. Ако на Кирчо са правени такива изследвания, нека родителите да направят копие и да го оставят на близките си преди да заминат за Мексико.

Относно болкоуспокояващите - родителите на Кирчо да се свържат с лекуващите лекари и да попитат дали е възможно нещо да се дава на детето. От горчив опит знам, че може и да са пропуснали да изпишат такива лекарства.

Темата за болкоуспокояващите и въобще за палеативните грижи ми е много тежка. Не тук е мястото да си споделям болката, но много ми се иска да направим нещо в България, за да се променят нещата. Ако и други хора мислят като мен, много ми се иска да обединим мислите и усилията си.

# 284
Аз смятам,че инфото от епикризата е крайно недостатъчна,за да може да се вземе отношение от специалисти в Германия,нужна е много повече информация.Затова всички изследвания заедно с епикризата трябва да са налице,включително и точна информация за медикаментите,давани на детето и курсовете ХТ.

Общи условия

Активация на акаунт