Протест за защита на правата на родилката

• 54 234
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 570
Гледах последните 3 минути онлайн - хареса ми това,което чух.

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 19:24 от AnMary

# 571
за хората пред екраните,които не са чели форумите,темата остана доста неизяснена според мен.Времето беше крайно недостатъчно,а детайлите никак не са маловажни...
Да и аз това си помислих.
Много е малко времето.
То имаше и други теми и водещата гледа да се вмести във времето.

# 572
Такива са масажът, различни дихателни техники, аромотерапията, притъмняване на помещенето, смяна на позите, масаж на перинеума и т.н.

Абе, извинявай, ама, ти на СПА процедури ли си тръгнала или да раждаш?
Ами не не съм тръгнала на СПА.
Щом става по света, в т.н цивилизовани държави защо не става тук.
Окситоцина е хормон естествено синтезиращ се в организма на раждаща жена който подпомага родовия процес.Адреналина прави точно обратното.Блокира действието на естествено синтезирания в тялото на жената окситоцин.Та стреса и крясъците водят до отделянето на адреналин.Повече стрес...повече адреналин и блокиране на естествения процес.
И пак ще кажа
Смяна на позата, масаж на перинеума от опитна акушерка и една мила дума на мен лично са ми достатъчни.

Раждането е екипна работа между майката и лекарския екип.Спор в това няма.
Малко по назад бях писала, че има такива лекари които работят само по диплома и такива които работят по диплома и призвание.Дай боже на повече майки да срещат от втората порода Peace

# 573
Дори в цивилизованите държави цакаш кинти, за да раждаш с масажи и ароматерапия. Ако не плащаш на ръка, то ти трябва яка здравна застраховка. Като не можеш да си позволиш - гонят те в общинската, а там ароматерапия и масажи няма! Тук също - цакай допълнително кинти за екип, за ВИП родилна зала, договори се предварително, че искаш и масажи, романтично притъмнени светлини, буда бар и ароматерапия и предполагам, че като дадеш достатъчно, никой няма да ти откаже.

# 574
Дори в цивилизованите държави цакаш кинти, за да раждаш с масажи и ароматерапия. Ако не плащаш на ръка, то ти трябва яка здравна застраховка. Като не можеш да си позволиш - гонят те в общинската, а там ароматерапия и масажи няма! Тук също - цакай допълнително кинти за екип, за ВИП родилна зала, договори се предварително, че искаш и масажи, романтично притъмнени светлини, буда бар и ароматерапия и предполагам, че като дадеш достатъчно, никой няма да ти откаже.
Joy Joy Joy
Пишеш откровени глупости. Stop
С държавна здравна застраховка съм. Не съм доплащала и стотинка, а получих при трите (!) си раждания "СПА процедурите"  Mr. Green

# 575
Раждала ли си в цивилизована държава, че си толкова убедена, защото аз съм и казвам ти родих си като по филмите.
Няма никога да се оправят нещата ако повечето хора мислят като теб.
Е как може, всички сме жени и дори в това не се подкрепяме и не сме единодушни.

# 576
Джасра изказванията ти са груби и изключително некомпетентни . Моля те седни и прочети малко за какво става въпрос и недай приказва как е по света, очевидно не си наясно  Naughty ooooh! . Седни и се информирай малко, ще направиш огромна услуга на себе си и детето си, имаш време до Юли  Peace

# 577

Глупости. При нас в Норвегия няма частна болница, а "СПА" процедурите ги правят точно в държавна. Мен ме питаха дали искам акупунктура например. Ако исках вана, и това се урежда.

# 578
  • Earth
Jasra мила, не се изказвай непрочела , незнаеща, нераждала и неподготвена.  Обикновено когато човек пише или е правилно осведомен или е преживял това, за което се изказва. Иначе става за смях..... Peace

# 579
  • София
Съжалявам, но участието не беше убедително. Някой някъде някога направил нещо на условната Елена (която пак не е получила подкрепа дори на собствените си близки!). Хипотетично и условно, неаргументирано и общо...

И акушерската изява беше голям смях...

Слабо, слабо...

# 580
Joy Joy Joy
Пишеш откровени глупости. Stop
С държавна здравна застраховка съм. Не съм доплащала и стотинка, а получих при трите (!) си раждания "СПА процедурите"  Mr. Green

Виждам, че си в чужбина. Добре, ползваш държавното осигуряване. Колко стотин евра ти удържат от заплатата за да си здравно осигурена? Щото на мен около 10. За тия 10 евро не очаквам нито спа, нито ароматерапия, и с тия 10 евро сме далеч от цивилизованите държави!

Инак ще почета, благодаря за съвета.  Peace

# 581
Джасра процентното съотношение заплата-осигуровка едва ли е много различно. И едва ли това би могло да оправдае наличието на насилие и прилагане на ненужни вредящи процедури в Бг болниците...или ти това се опитваш да вмениш  Thinking ?

# 582
Джасра процентното съотношение заплата-осигуровка едва ли е много различно. И едва ли това би могло да оправдае наличието на насилие и прилагане на ненужни вредящи процедури в Бг болниците...или ти това се опитваш да вмениш  Thinking ?

Най-обичам така като ми отговарят. Мила, не си вменявай нещо, което дори не съм се опитала да ти вменя. Мислиш ли, че с моите вноски за здравно осигуряване, равни на около от 0,02-0,03-% от заплатата, някой ще ми осигури масаж и ароматерапия? Кой се изказва некомпетентно, моля?

# 583
Виж сега, от началото на темата се говори за насилие, а не за спа и ароматерапия. Спа и ароматерапия и аз не очаквам, но очаквам поне елементарно уважение и човешко отношение. Всеки, който е бил в болница, знае за какво става дума, включително и самите доктори. Само че е по-лесно да се правим, че проблемът не съществува и да търпим, щото... знае ли човек, може пък на нас да не ни се случи, или пък вече е минало и някак сме го изтърпели. Та в това елементарно човешко отношение, Jasra, определено не се включват някои екстри, които са масово явление в бг болниците, толкова масово, че дори не си струва да се изброяват, например:
- да идват да ме опипват и пребъркват без предупреждение;
- да не ми дават информация относно състоянието на детето ми и на мен самата и прилаганото лечение;
- да не ми дават право на избор на лечение;
- да ме заплашват, да си правят цинични шегички с мен или за мен;
- да ме преглеждат в кабинети, в които спокойно влиза и излиза, който си иска
и така нататък и така нататък, куп неща, които определено не са спа и ароматерапия, а въпрос на елементарно уважение и зачитане на изконни човешки права. И това без въобще да коментирам, че ароматерапията и някои други процедури са доста по-евтини И щадящи от купищата интервенции, които прилагат, че навлизаме в друга тема.

А ей това е най-тъжното в цялата работа:

За мен стана ясно, че и двете страни открито признаха, че насилие има. Само дето лекарите и акушерките смятат, че това е редно да се случва.

# 584
Ох стига с тия "СПА процедури" ooooh!
Пак повтарям
Смяна на позата, масаж на перинеума от опитна акушерка и една мила дума на мен лично са ми достатъчни.
А най важното е
Окситоцина е хормон естествено синтезиращ се в организма на раждаща жена който подпомага родовия процес. Адреналина прави точно обратното.Блокира действието на естествено синтезирания в тялото на жената окситоцин.Та стреса и крясъците водят до отделянето на адреналин.Повече стрес...повече адреналин и блокиране на естествения процес.
Та като се крещи на кого се памага newsm78
Стига с това "СПА"
Съвсем друга ми беше думата.
Maria.St Peace по добре си ги казала от мен.

Общи условия

Активация на акаунт