Протест за защита на правата на родилката

• 54 234
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 555
Нищо обречено нямаше в дискусията, просто беше кратка Simple Smile

# 556
Поздравления за интелигентното участие  bouquet. Мисля, че успяхте да убедите хората в правотата на каузата, макар че времето беше ужасно недостатъчно. А докторът се закопа сам с последното признание за целта на лекарите да стресират пациентите си ooooh!

# 557
Оох, обречена е дискусията
Е недейте така де.
Гледах и общо взето съм доволна.
Имаше едно момиче в публикато което не е раждало в Бг и което каза накратко за своето раждане в чужбина.То нямаше време много да се обяснява, но стана ясно за разликата мисля.
Общото ми впечетление е обаче ,че на повечето лекари новите медицински техники при раждането които вече се практикуват по света за тях са все още екзотика.
Точно за тези техники обаче не стана дума....може би продължение на дискусията трябва.
За доста хора незапознати от темата дори май не стана ясно за какво беше дискусията.Слава богу нямаше много медицински термини с изключение на споменатите от една присъстваща акушерка.
Та моето скромно мнение е ,че разликата от раждане в Бг клиника и в чужбина е точно трудното навлизане на тези нови техники в нашите болници.И други неща има разбира се.
Дано поне малко да се променят нещата Praynig

# 558
"Елена" защо не каза в ефир, че е отишла в болницата часове след изтичането на водите й, както и че е излъгала за напъните, които е имала, та затова се наложило да ражда в предродила??????

# 559
Общото ми впечетление е обаче ,че на повечето лекари новите медицински техники при раждането които вече се практикуват по света за тях са все още екзотика.

Иронията всъщност е, че тези техники никак не са нови Simple Smile Така е раждала прабаба, баба... Дори няма какво толкова да се учи

# 560
 "Сеизмограф" свърши, насилие съществува. Сега остава да се убедят всички, че е незаконно и на никого не помага.

# 561
Поздравления за интелигентното участие 
Доста по адекватни бяха момичетата от присъстващите други.
Пък за законното право за отказ от информираното съгласие или поне за част от процедурите в него.........ми  Rolling Eyes защо така не се изкоментира.
Нали не чуват за първи път за това право надявам се Rolling Eyes

# 562
  • Варна
Jasra стига с това изтичане на водите. Виж из разказите на майките, раждали в чужбина - отиват доста по-късно след изтичането на водите и никой нищо не им казва.

хванах края на дискусията - доволна съм от това, което чух. Лекарят наистина си вкара автогол с последното изказване.

# 563

За доста хора незапознати от темата дори май не стана ясно за какво беше дискусията.Слава богу нямаше много медицински термини с изключение на споменатите от една присъстваща акушерка.

Точно това си помислих и аз, че незапознати с проблема, едва ли разбраха точно за какво протестират родилките - насилие, да, стана ясно, другото беше много размито.

# 564
  • София
Мисля, че успяхте да убедите хората в правотата на каузата

Мен нещо не успяха да ме убедят  Thinking
Майчинският инстинкт е велико нещо, но има ситуации, когато абсолютно не е достатъчен. И няма как една майка, която всъщност още не е майка, защото не е родила, да разбере дали всичко е наред или не, докато ражда.
Интересно ми е, ако в един момент една родилка бъде оставена да ражда сама естествено, както иска и бебето умре - после кой ще отговаря???

# 565
А защо не каза какво точно физическо насилие е претърпяла, само от разказите в интернет ли трябва да се информираме?? Защо никой не каза в какво се състои изнасилването на родилката? Притесниха се девойките да кажат в ефир, пък тука много смели, беее! Защо се извъртя въпроса с "а, това са подробности на женската физиология"... А??

Интересно ми е, ако в един момент една родилка бъде оставена да ражда сама естествено, както иска и бебето умре - после кой ще отговаря???

Пак доктора, естествено, ти кой искаш да отговаря!?  smile3516

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 19:21 от Анонимен

# 566
за хората пред екраните,които не са чели форумите,темата остана доста неизяснена според мен.Времето беше крайно недостатъчно,а детайлите никак не са маловажни...

# 567

Иронията всъщност е, че тези техники никак не са нови Simple Smile Така е раждала прабаба, баба... Дори няма какво толкова да се учи
Имах предвид т.н Естествени методи за справяне с болката - те имат за цел да отклонят вниманието на родилката от болката и да и помогнат сама да се справи с нея.Такива са масажът, различни дихателни техники, аромотерапията, притъмняване на помещенето, смяна на позите, масаж на перинеума и т.н.
И да ги науча като факир на най модерния Курс за бъдещи родители после къде да ги приложа newsm78.не говоря дори за най екзотичните като аромотерапия и т.н.
Смяна на позата, масаж на перинеума от опитна акушерка и една мила дума на мен лично са ми достатъчни.
Не знам може и да бъркам Rolling Eyes

# 568
Такива са масажът, различни дихателни техники, аромотерапията, притъмняване на помещенето, смяна на позите, масаж на перинеума и т.н.

Абе, извинявай, ама, ти на СПА процедури ли си тръгнала или да раждаш?

# 569
Точно как са обиждали и насилвали жената толкова ли е важно?
За мен стана ясно, че и двете страни открито признаха, че насилие има. Само дето лекарите и акушерките смятат, че това е редно да се случва.

Общи условия

Активация на акаунт