Протест за защита на правата на родилката

• 54 230
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 195

гласувайте!, за да разберат повече хора за протеста

http://svejo.net/home/link_summary/498436-NE-na-Nasilieto?feature=6

# 196
няма смисъл да казвам каквото и да е. темата отдавна е излязла от обективност, пък цензурата стана прекалена.
Чудя се дали да си дсложа в подписа "НЕ на пациентската агресивност!", но подозирам, че и от това няма смисъл. Как беше - "в тая държава от политика, от футбол и медицина разбират всички"  и дават смело компетентен акъл.  На работа съм, иначе бих дошла на 25.11 на протеста, но от другата страна

# 197
  • Ню Йорк
няма смисъл да казвам каквото и да е. темата отдавна е излязла от обективност, пък цензурата стана прекалена.
Чудя се дали да си дсложа в подписа "НЕ на пациентската агресивност!", но подозирам, че и от това няма смисъл. Как беше - "в тая държава от политика, от футбол и медицина разбират всички"  и дават смело компетентен акъл.  На работа съм, иначе бих дошла на 25.11 на протеста, но от другата страна

newsm10

# 198
Подкрепям (за съжаление отдалеч)
Не мога да си представя една агресивна родилка, колкото и да се напрягам. Разликата с всички други области на медицината е, че родилките не са болни. Ако всичко е било наред, родилката не е видяла болница през последните 9 месеца. Раждането е едно изключително, как да кажа, наранимо състояние, хем имаш нужда от помощ, хем намесата в естествения процес, както и грубостите, могат да объркат всичко. Много е важно човешкото отношение в този момент, но къде е границата? Ако те обърнат насила по гръб, можеш да ги дадеш под съд, но ако просто от цялото отношение ти е гадно и ти иде да избягаш, какво? Не мога да си представя, как този протест ще подобри положението. Ако някой си е сбъркал пофесията, какво ще му дреме от един протест?

# 199
Малко новини от блога. "Не на насилието...", вече и на английски:

http://nenanasilieto.wordpress.com/violencebirhwomen/  (работата по него продължава).

Благодарим ви за подкрепата!   bouquet

# 200
Не мога да си представя една агресивна родилка, колкото и да се напрягам. Разликата с всички други области на медицината е, че родилките не са болни. Ако всичко е било наред, родилката не е видяла болница през последните 9 месеца. Раждането е едно изключително, как да кажа, наранимо състояние, хем имаш нужда от помощ, хем намесата в естествения процес, както и грубостите, могат да объркат всичко. Много е важно човешкото отношение в този момент, но къде е границата? Ако те обърнат насила по гръб, можеш да ги дадеш под съд, но ако просто от цялото отношение ти е гадно и ти иде да избягаш, какво? Не мога да си представя, как този протест ще подобри положението. Ако някой си е сбъркал пофесията, какво ще му дреме от един протест?

Много си права! Но все от някъде трябва да се започне. Ако никой не вдига глас срещу насилието в АГ отделенията, как да очакваме, че нещо ще се промени?!? А онези, които са си сбъркали професията лека-полека ще бъдат изтласкани и ще отидат да се занимават с нещо друго... Но това няма да стане утре, или след 1 г., много работо трябва.... Протестът е прост оформа на изразяване на мнение, особено когато другите са изчерпани...

# 201
Момичета, с вас съм, макар и виртуално!

# 202
  • До хладилника, който обичам
Да оставим буйните родилки, които си търсят правата да родят приятно, настрана - ти искаш да ми кажеш, че да ти бият шамар и да ти подмятат, че 'като го правеше, не болеше, а?' е нормално отношение, за което е в реда на нещата да си плащаш чрез здравноосигурителните вноски, които през НЗОК стигат до болницата? Честно?

# 203
Подкрепям протеста с две ръце! Мисля, че той е едно необходимо допълнение към позитивната кампания за промяна на родилните практики. Има нужда хората да видят черно на бяло това, което се случва в родилните отделения. Макар че, както показва и тази тема, дори тогава се намират жени, склонни да отрекат нещо по единствената причина, че те лично не са го преживели.

Що се касае до това пред коя болница е - не мисля, че е от такова значение. За съжаление лошото отношение е повсеместно, независимо дали за нас нещата в някоя болница и при някой лекар са свършили с хепи-енд, който, особено ако идва след по-тежки преживявания, ни кара да забравим лошото. Наистина най-добре би било да е пред всички болници, но като няма ресурс, и една е добре!

# 204
Момичета, моля сложете в сайта на видно място е-мейла за контакт, за да може да ви пишат хората, които искат да коментират и да споделят.

# 205
Момичета, моля сложете в сайта на видно място е-мейла за контакт, за да може да ви пишат хората, които искат да коментират и да споделят.

Вече е на страницата:) Ето и връзка: http://nenanasilieto.wordpress.com/contact/

# 206
Не бих подкрепила такъв протест, не и преди да чуя версията и на лекарите. При повечето отрицателни разкази, които съм чела, родилките отиват в РД намръщени и ядосани на целия свят. Приемат лекарите и акушерките в родилна зала за смъртни врагове, които се чудят какви болежки да създават. А с тях трябва да се работи като с екип, трябва да се приемат за приятели. Когато човек е с отрицателна нагласа за това, как протичат нещата, то тогава няма как всичко да върви по мед и масло. После се задават малоумни въпроси "Ама защо никой не ми каза това, никой не ми каза онова?". А ние сме тези, които трябва да търсим информация и никой няма да ни я даде на готово. И няма как да очакваме добро отношение от лекар, при положение, че ние не се държим любезно!

# 207
Оставам с впечатлението че темата се изражда в спор къде, как трябва да се роди, има ли право да избира( потресаващо е че даже си го задаваме този въпрос).

Но въпросът изобщо не е в това. Въпросът е, че върху не малко жени в болниците по време на раждане е упражнено насилие.
-"В повечето случай не било физическо - ами психическо"- -това по-малко лошо ли е ?!  За съжаление по-скоро спадаме към културите, които смятат че психиката е нещо второстепенно , и може би душевните рани се лекуват по-лесно ?!
-"Родилките не се държат любезно" - Отново за съжаление взаимоотношенията ни обществото са на ниво взаимоотношения "око за око зъб за зъб" и очевидно живеем в място, в което всеки има право да раздава правосъдие и да надхвърля правмощията си с тайничкита мисъл " така й се пада" ?!

Достигнали сме до положение да инстутиционализираме такова отношение
и всички приемат това за нормално.. и двете страни..
недопустимо е...
...страшно е..

# 208
Не бих подкрепила такъв протест, не и преди да чуя версията и на лекарите. При повечето отрицателни разкази, които съм чела, родилките отиват в РД намръщени и ядосани на целия свят. Приемат лекарите и акушерките в родилна зала за смъртни врагове, които се чудят какви болежки да създават. А с тях трябва да се работи като с екип, трябва да се приемат за приятели. Когато човек е с отрицателна нагласа за това, как протичат нещата, то тогава няма как всичко да върви по мед и масло. После се задават малоумни въпроси "Ама защо никой не ми каза това, никой не ми каза онова?". А ние сме тези, които трябва да търсим информация и никой няма да ни я даде на готово. И няма как да очакваме добро отношение от лекар, при положение, че ние не се държим любезно!

извинявай, че ще ти го кажа така, но такива като теб си заслужават това, което им се случва и даже им е малко

# 209
Mомиче, ти раждала ли си изобщо? Виждала ли си родилка в приемно отделение или родилна зала, че пишеш откровени глупости!
Коя жена, която знае, че в следващите часове ще се радва на рожбата си, ще отиде намръщена и ядосана на целия свят? Тя е потънала в себе си, в усещанията на тялото си, което се готви да доведе новия гражданин на света, а ти говориш за сръдни!
Нямам думи!!! Това от устата на жена. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт