Протест за защита на правата на родилката

• 54 224
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 270
За никого не е тайна, че жените преживяли сексуално насилие имат сериозни емоционални проблеми и изпитват повече болка при раждането, ако пеживяното насилие не е било отработено преди раждането.

Емоционални проблеми и повече болка за жените, преживяли сексуално насилие? Ама какви са тези глупости!?

# 271
  • София
Благодаря!  Grinning

# 272
Емоционални проблеми и повече болка за жените, преживяли сексуално насилие? Ама какви са тези глупости!?

Предлагам ти да се запознаш както с физическата така и с психоемоционалната страна на раждането. Тогава ще разбереш какви са тези "глупости"!

# 273

Предлагам ти да се запознаш както с физическата така и с психоемоционалната страна на раждането. Тогава ще разбереш какви са тези "глупости"!

А аз ти предлагам да се запознаеш както с физическата, така и с психоемоционалната страна на сексуалното насилие. Тогава ще разбереш, че двете неща нямат нищо общо...

# 274
А аз ти предлагам да се запознаеш както с физическата, така и с психоемоционалната страна на сексуалното насилие. Тогава ще разбереш, че двете неща нямат нищо общо...

Би ли споделила на каква база правиш тези заключения?
Благодаря  Simple Smile

# 275
Jasra, запознала съм се със суксулното насилие и ми костваше много услия и определан чужда помощ, за да го преудолея. Когато се запознах с начина на "водене" на раждане в нашите болници, ме връхлетяха спемени и емоции. И ми костваше много да ги преудолея и най-вече да избера друг път. Акушерките, с които съм говорила също, споделят това виждане; тук има психолози, може и те да кажат нещо по въпроса, въпреки че се съмнява, че това ще промени гледната ти точка...

Просто приеми, че има хора, за които насилието не е нормално отношение и те се на съгласни да го търпят!

# 276

Би ли споделила на каква база правиш тези заключения?
Благодаря  Simple Smile

Ако толкова много държиш да задоволя любопитството ти - на база собствен опит. :/

# 277
Доколкото разбрах не си раждала още?

Извинявай за любопитстването, но тази категоричност го предизвиква.

# 278
За всички, които считат, че раждането и секса нямат общо, а насилите по време на раждане няма общо с изнасилването, и история на сексулано насилие не оказва влияние по време на раждане, предлагам по диагонал да погледнете това:
http://www.gentlebirth.org/archives/abusepaper.html

Явно от скука хорато изследват тези зависимости...

# 279
  • София
Meg! - извинявай, но кое точно от "начина на "водене" на раждане в нашите болници, ме връхлетяха спемени и емоции."
че отиваш, слагат ти система, имаш контракции( като може да ползваш упойка ако не искаш да са болезнени), лежиш няколко часа да ти записват тоновете(евентуално) и после с няколко напъна раждаш, хората са мили и усмихнати, в най-лошият случай безразлични към теб....

това е стандартното протичане на раждането в нашите болници...толкова ли наистина е безумно и ужастно?

оставям на страна изключенията, без да ги забравям разбира се...

# 280
Jasra, запознала съм се със суксулното насилие и ми костваше много услия и определан чужда помощ, за да го преудолея. Когато се запознах с начина на "водене" на раждане в нашите болници, ме връхлетяха спемени и емоции. И ми костваше много да ги преудолея и най-вече да избера друг път. Акушерките, с които съм говорила също, споделят това виждане; тук има психолози, може и те да кажат нещо по въпроса, въпреки че се съмнява, че това ще промени гледната ти точка...

Просто приеми, че има хора, за които насилието не е нормално отношение и те се на съгласни да го търпят!

Е, извинявай, ама ако смяташ че създаването на живот е равносилно на сексуално насилие... значи нищо не си преодоляла и все още имаш нужда от психологична (не психиатрична) помощ. Аз такива проблеми нямам. Нито емоционални, нито сексуални. Нито смятам, че ще ме връхлетят лошите спомени, когато дойде момента да раждам. И не, не съм забравила случилото се, но животът минава и заминава, каквото било - било. Та тъй де, идеята ми беше, че е абсурдно да сравняваш раждане със сексуално насилие! Просто немислимо.. Щото какво? Майките, за които раждането е бил прекрасен момент, трябва да почнат да се молят някои да ги насили сексуално ли? За да изживеят прекрасния момент пак? Имаш глава, имаш я, за да мислиш преди да говориш.

# 281
Време беше да се направи нещо по въпроса  bouquet
Отношението на медицинският персонал в родилните домове към родилките е направо ужасяващо;)Първият път бях потресена и не можех да повярвам на очите си, как може да раждаш деца за тази държава в тези трудни времена и въпреки всички да не ти бъде указано необходимото вниминие и съдествие  за краткрия престой до като родиш рожбата си;)За това при вяско следващо раждане търся отношение, а не толкова условия в болницата Rolling Eyes

# 282
Angel_Dust
Ето това:
отивам и ме крата да изолаж интимните си части напоказ в общ кабинет за процедури като бръсенен и клизма; всеки преживял сексуално насилие изпитва меко казано крайно негативни чуства при идеята да се излага на показ пред непознати и в интимните му части да бъдат вкарвани разин неща..
Бъркането за разкритие на два часа от непознати - това е по процедура, ако се сменят екипи и има стажанти, е по-често. Това отнове пред очите на повече от един човек и отнов непознати
Разкрачването на магаре за раждане отново пред непознати, които крещят "напъвай" и почти на сто процента гарантираната ми епизиотомия.
Много ми е трудно да обяснявам общото с изнасилването, на чонек, който не се е сблъсквал с него; наистина е почти невъзможно да се предаде...

Изнивям се за ОФФ-а

Jasra, прочети линка, който съм дала и виж кога раждането и изнасилването имат много общи неща. Разбира се, че едно хубаво раждане няма нищо общо с изнасилването, но има много общо с хубавия секс - това също го твърдя от личен опит! Simple Smile

# 283
И тук като в темите за кърменето, секциото и т.н. двата лагера повтарят своите доводи като мантра. Не напразно на много места ни наричат сектантки.

Вечерница, била съм в болници в две западноевропейски държави, не за да раждам. Отношението към мен и близките ми беше повече от добро. Но пак да си кажа- възпитатие и добро отношение се възпитават в ранна детска възраст, не се преподават в университета. Такъв ни е манталитетът. Като се видим болшинството българи окъпани във власт и се самозабравяме /мразя обобщенията/. Влез в една общинска служба и помоли за помощ във връзка с нещо. Само дето в общината не боли.  Simple Smile

Meg, вече разбирам причината защо си избрала да родиш у дома. Само че, забелязвам, че си сякаш склонна да виниш за избора им да родят в болница повечето потребители тук. Все не са били подготвени, все не познавали тялото си / не визирам само тази тема/

Разбира се, че едно хубаво раждане няма нищо общо с изнасилването, но има много общо с хубавия секс - това също го твърдя от личен опит! Simple Smile

Тук се сещам за оргазма при раждане.

# 284
Гнидка, Мег

Прегледах линка и не, не съм раждала. Живот и здраве, предстои ми раждане след няколко месеца. Запозната съм перфектно с процедурите, които ме очакват в родилен дом и с радост ще ви разкажа за раждането си, което никога няма да отъждествя със сексуално насилие. И да, такова съм преживяла, да, като дете. Така че, няма нужда да ми обясняваш що е то изнасилване.

А ти ми кажи поне една жена, която умира от кеф да се разкрачва пред непознати лекари и да бъдат вкарвани разни инструменти в интимните й части? Една жена, която й е кеф да я проверяват за разкритие. Една жена, която не е претърпяла сексуално насилие. Примерът ти куца. Никой не се кефи на това.. нито всеки преживял насилие, нито всеки непреживял такова!

Общи условия

Активация на акаунт