Протест за защита на правата на родилката

• 54 220
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
разликата между частната и държавната болница е, че частната третира родилките като клиенти, а държавната - като обекти без право на глас (за щастие не са всички така и слава богу).  Ако в частната болница някой си позволи да се отнесе грубо или недостатъчно професионално, мениджъра веднага ще го санкционира.
Може да погледнете за справка и темите за държавните болници в Здравния справочник и да видите как едни и същи лекари се държат по коренно различен начин с родилки, които им плащат (дали с избор на екип, под масата и пр.) и с такива, отиващи на "общо основание". За съжаление, и плащането не винаги е гаранция, примери бол.

Cygnus Аз пак да попитам - къде става ясно, че е имало непосредствена опасност за живота на бебето преди лекарите да се намесят? Това, което ги е подразнило и са възприели като опасно е позата, в която е искала да роди жената - всъщност така раждат жените у дома, така раждат и в болници, но не в БГ.  Предполагам не е уведомила екипа, че има напъни, защото се е страхувала, че ще направят точно това, което и правят - насилствено обръщане и скоростно "изстрелване" на бебето ,причиняващо разкъсвания.

# 316
  • София
има и разни теми за доволни при раждане без плащания между другото....не са малко....и доста от тях са именно от въпросната Тина Киркова...що ли...

# 317
pamuk, нямам думи...много съжалявам. И аз ще бъде утре там.   bouquet

# 318
има и разни теми за доволни при раждане без плащания между другото....не са малко....и доста от тях са именно от въпросната Тина Киркова...що ли...

Много просто! Избрали са точно този начин на раждане, за тях той е нормален, естествен... и е нормално да са доволни.
Има дори един такъв виц, за изнасилена жена, на която мъжа и казва да изяде един лимон, щото не можел да и гледа доволната физиономия.

# 319
  • София

Много просто! Избрали са точно този начин на раждане, за тях той е нормален, естествен... и е нормално да са доволни.
Има дори един такъв виц, за изнасилена жена, на която мъжа и казва да изяде един лимон, щото не можел да и гледа доволната физиономия.

тц...това го писах по повод писаното от Ясмина... тя говори общо... не за  избран или не избран начин.... както и много други потребители...като кажат, че като си без уговорка и ще се отнасят с теб като с...да не  споменаваме определения и епитети....просто ззащото не си си платил...не защото си искал или не нещо по-специално...

# 320
  • Ню Йорк
Я ми кажете къде в разказа на тази родилка видяхте насилие  newsm78 Или просто всички медицински и животоспасяващи процедури са насилие? Ми тогава дайте да направим протест че лекарите правят интубация например, интубацията е изключително болезнена процедура. Или пък да скочим срещу лекари, които правят на пациентите си колоноскопия /ужасно болезнена процедура извършваща се без упойка/. Или изобщо дайте да протестираме срещу лекарите затова че са лекари и практикуват медицина. Що пък да не ги изгорим на кладата? Обвиняваме ги във вещерство и ги горим публично за назидание. Как смеят тия лекари да ни пробутват научни методи? Как не ги е срам да пропагандират науката и научните постижения?

Боже.......чета и не вярвам на очите си. И тук си задавам друг въпрос. Хора като тази родилка, които напълно отричат съвременната цивилизация, защо ползват компютри? Това не е ли в разрез с убежденията им?

# 321
Хора като тази родилка, които напълно отричат съвременната цивилизация, защо ползват компютри? Това не е ли в разрез с убежденията им?
Ако не използваха компютри поне щяха да знаят колко знаят и колко не знаят и да се доверят на действията и преценките на хората учили и специализрали за това дълги години, вместо да искат да им отнемат лицензите за това, че са си свършили работата.

# 322
  • Варна
Само да вметна - интубацията се прави или под обща анестезия и миорелаксация или в кома, ако някой се опита да я направи на човек в съзнание няма да успее, а колоноскопията в идеалния случай се прави с местна упойка и тогава, когато човек обикновено го е закъсал със здравето, в случите, когато диагнозата е по-важна от удобството.
А на родилката какво и е болното, в частност тази, аз от разказа и не разбрах да има някакъв проблем, проблемите са започнали след намесата на персонала, които дори не са се уплашили особено от кървенето и, а би трябвало.

# 323
Впрочем моя приятелка роди малко преди мен в ТК, без никакви предварителни уговорки, подписала си е съгласието и нещата са били сравнително ок, като изключим борбата за бебето. Явно грубото отношение на персонала се дължи на НЕподписването на съгласието. Аз отидох с широка усмивка, развълнувана и отзивчива към персонала, който иначе ме посрещна доста хладно, но поне не грубо. Докато отказах да подпиша. Моментално се преврнах в гусно изчадие, отишло да ги занимава посред нощите... както и да е

Към тези, които намират протеста за бизмислен имам няколко въпроса:
- Защо в страните с минимална смъртност на родилки и бебета над 98 % от ражданията стават естествено?
- Защо в страните с най-голяма смъртност на родилки и бебета лекарите израждат, вместо майката да си ражда. В същите страни са и най-високите проценти на самоубийства и психически проблеми.
- Защо в страните с най-висок фактор щастие децата се раждат естествено?
- Защо кърмените и естественородените деца са с по-висок имунитет, тонус, психо-физическо развитие и т.н.?
- Защо в българия е проблем да НЕ се форсират (химически и физически) процесите при раждането, ако НЕ СЕ НАЛАГА? ЗАЩО!?

Да продължавам ли?

Проумейте, че никой не тргва да ражда с желание да се заяжда с болничен персонал и тн. Всяка жена на този свят иска да роди живо и здраво дете и много често това е напълно възможно без упойка, окситоцин, ръчкани, крещене и нататък. И разбира се, ако нещата тръгнат да се влошават - ок, нека специалистите реагират адекватно, едва ли някой ще е против, но при положение, че няма нищо рисково на хоризонта е нечовешко подобно незачитане на майчиното отстояване на най-най-най-великото изживяване мажду нея и бебето й. Защо трябва това да е трудно?

# 324
Я ми кажете къде в разказа на тази родилка видяхте насилие  newsm78
Ами като за начало са я шили без упойка.

# 325
Я ми кажете къде в разказа на тази родилка видяхте насилие  newsm78 Или просто всички медицински и животоспасяващи процедури са насилие? Ми тогава дайте да направим протест че лекарите правят интубация например, интубацията е изключително болезнена процедура. Или пък да скочим срещу лекари, които правят на пациентите си колоноскопия /ужасно болезнена процедура извършваща се без упойка/. Или изобщо дайте да протестираме срещу лекарите затова че са лекари и практикуват медицина. Що пък да не ги изгорим на кладата? Обвиняваме ги във вещерство и ги горим публично за назидание. Как смеят тия лекари да ни пробутват научни методи? Как не ги е срам да пропагандират науката и научните постижения?

Щом те влече... задействай се Simple Smile

Боже.......чета и не вярвам на очите си. И тук си задавам друг въпрос. Хора като тази родилка, които напълно отричат съвременната цивилизация, защо ползват компютри? Това не е ли в разрез с убежденията им?

Не, не е в разрез... от тук се информираме за съвременните научни постижения, които явно хора като теб са пропуснали. Информирай се бре моме... може да се ражда и без насилие.
чета и не вярвам на очите си. И тук си задавам друг въпрос. Хора като теб, какво четат... изобщо могат ли да четат.. па и пишат.. брех.

# 326
Аз се чудя защо лекарите си губят толкова ценни 12 години да учат медицина ами не вземат да попрочетат за няколко месеца темите от форума и да научат новите научни достижения - тогава всички ще сте доволни. И няма да има "изнасилени" родилки. Извинявайте ме ама дори заглавието на протеста е умопомрачително - това са хората, които се борят за живота и първи го поемат в ръце!

# 327
Аз се чудя защо лекарите си губят толкова ценни 12 години да учат медицина ами не вземат да попрочетат за няколко месеца темите от форума и да научат новите научни достижения - тогава всички ще сте доволни. И няма да има "изнасилени" родилки тогава. Извинявайте ме ама дори заглавието на протеста е умопомрачително - това са хората, които създават живота и първи го поемат в ръце!

Нека лекарите се занимават с патологиите, за които учат 12 години! А естествените физиологични процеси нека ги наблюдавата акушенки, които учат 4 г. и специализират още 2. Това е предостатъчна квалификация за едно нормално раждане. Ако има патология, нека тогава дойде "тежката артилерия" с 12-те си години. Направо им губим времето на докторите с толкова познаня, ако се занимават с нормални раждания. Те и за това си го правям малко екшън, да има смисъл все пак от знанията и уменията им, да има къде да ги приложат ooooh!
И ме звини, но животът го създавам аз, не лекарите! А кой го поема, е друга тема... лично на мен си ми е важно аз да си го поема...
Но не затова е протеста, а за насилието. Това, че си учил 12 г. по никакъв начин не ти дава право да насилваш когото и да било!

# 328
  • Варна

Cygnus лекарите са подготвени добре да действат при усложнения и патологии. Не можеш да ме убедиш обаче, че българките сме нещо дефектни и например 2/3 и повече не могат да напъват както трябва, че се налага да ги натискат по корема, че не могат да имат нормална родова дейност без система окситоцин, че тъканите им са толкова неразтегливи, че се налага епиозотомия или има сериозни разкъсвания.

Angel_Dust - аз писах и че "слава богу, не всички са така
тц...това го писах по повод писаното от Ясмина... тя говори общо... не за  избран или не избран начин.... както и много други потребители...като кажат, че като си без уговорка и ще се отнасят с теб като с...да не  споменаваме определения и епитети....просто ззащото не си си платил...не защото си искал или не нещо по-специално...

Angel_Dust - аз писах и че, "за щастие не са всички така и слава богу". Но случаите на грубо отношение са притеснително много и не бива да се успокояваме, че все пак има и доволни пациенти.

Галактическа принцеса къде видя отричане на съвременната цивилизация? Ами нали естественото активно раждане е с най-голям процент именно в добре развитите държави?  
Примерът с интубиране и колоноскопия пък съвсем не е на място, защото тук говорим за естествено раждане (нормален физиологичен процес).  

# 329
Нефертити, ужасно съжалявам за бебето ти и за това, което си преживяла Hug

Не разбирам майките, които не намират нищо странно или ненормално в историята на Лорчето, както и в останалите разказани истории.
Аз не съм се сблъсквала лично с подобно отношение, но съм била свидетел на доста неуважителни и груби подмятания към други родилки, които не правят чест нито на лекарите, нито на акушерките. За сведение, и двете ми раждания са предизвикани медикаментозно и асистирани, но в моя случай просто беше наложително. Така че аз не съм (и няма как да бъда) против асистираното раждане, но само когато се налага Peace

Общи условия

Активация на акаунт