Протест за защита на правата на родилката

• 54 220
  • 1 167
  •   1
Отговори
# 330
Meq, извинявай, но първата ми асоциация като прочетох протестните тикери беше, че в Тина Киркова са изнасилили родилка и се ужасих. После разбрах, че всъщност е родила здраво хубаво бебе. Впоследствие прочетох в сайта на протеста и ми се изясниха нещата за какво става дума. Просто подвеждате хората по този начин. Ако искате сериозно отношение към протестните действия - то те трябва да са основани на сериозни аргументи и факти и да фокусират истинските проблеми на здравеопазването - защото те са много и сериозни!

# 331
Аз се чудя защо лекарите си губят толкова ценни 12 години да учат медицина ами не вземат да попрочетат за няколко месеца темите от форума и да научат новите научни достижения - тогава всички ще сте доволни. И няма да има "изнасилени" родилки. Извинявайте ме ама дори заглавието на протеста е умопомрачително - това са хората, които се борят за живота и първи го поемат в ръце!

За да са в полза на обществото, в частност ТЕБ. За да са до теб, когато имаш нужда от тях. За да те лекуват по съвременен цивилизован начин. Да се съобразят с твоите желания, ценности, религии и т.н.
И ако ти се наложи да родиш и искаш да те оперират от бебе, да са на лице. Ако искаш да родиш активно естествено, да се усмихнат и съобразят с теб.

Никой не ги плюе... имат уважението на много пишещи тук. Протестира се за насилието с което налагат своите виждания и рутинна.

# 332
  • Ню Йорк
Интересно как никой не се сети, че точно тия лекари гинеколози които искате да линчувате и срещу които протестирате са причината много жени да изпитат щастието да станат майки. Без АРТ много семейства щяха да останат бездетни. Тук явно мнението на родилката и защитаващите я е, че на който му е писано да става родител ще стане и че природата си знае работата. Предполагам че използването на АРТ са сатанински приоми.

# 333
точно тия лекари гинеколози които искате да линчувате

Линчовете са в твоята глава, не в нашите. Ние подкрепяме тези лекари гинеколози, когато се занимават с патологии, когато спасяват животи!

ние сме против НАСИЛИЕТО...интересно, как па на теб не ти стана ясно

# 334
  • Sofia
Успех на Протеста  Hug   bouquet

# 335

Линчовете са в твоята глава, не в нашите. Ние подкрепяме тези лекари гинеколози, когато се занимават с патологии, когато спасяват животи!

Еми то трябва да се седне и да се почете, за да му стане на някой ясно. Не става просто да минеш и да плякнеш едно мнение, щото примерно 'тикерите' те подвели.

Да не говорим, че дори и когато се занимават с патологии, малко човещинка и добро отношение няма да навреди, а напротив. Имах 'честта' да прекарам половин час в отделението за патологии на ТК преди време; това, което видях, хич не се различаваше от ставащото в родилното. Една санитарка така овикваше жените ooooh! Жалко, че не бях много на себе си по онова време...

УСПЕХ днес, момичета!

# 336

Еми то трябва да се седне и да се почете, за да му стане на някой ясно. Не става просто да минеш и да плякнеш едно мнение, щото примерно 'тикерите' те подвели.

Да не говорим, че дори и когато се занимават с патологии, малко човещинка и добро отношение няма да навреди, а напротив. Имах 'честта' да прекарам половин час в отделението за патологии на ТК преди време; това, което видях, хич не се различаваше от ставащото в родилното. Една санитарка така овикваше жените ooooh! Жалко, че не бях много на себе си по онова време...

УСПЕХ днес, момичета!
Мария, очевидно е, че съм седнала и съм прочела за да мога сега да ти твърдя, че са ме подвели първоначално Simple Smile  И съм "плякнала" не едно, а няколко мнения, в които съм изразила позицията си и защо мисля така.
Успех на протеста днес и дано все пак някой го вземе насериозно с тази формулировка и аргументация  Peace

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 08:15 от Cygnus

# 337
успех и от мен,за съжаление съм на работа и няма да мога да присъствам и аз.Дано някой обърне внимание на протеста,иначе би било много жалко...

# 338
Аз също ви желая успех на протеста днес, въпреки моите разногласия и несъгласия.   bouquet

# 339
Успех, момичета Hug

# 340
Успех и от мен  Hug

# 341
УСПЕХ, МОМИЧЕТА!!!!!

Сутринта по Нова анонсираха протеста - дано Протеста стане водеща новина днес и да има положителни промени след него!

# 342
УСПЕХ, МОМИЧЕТА!!!!!

Сутринта по Нова анонсираха протеста - дано Протеста стане водеща новина днес и да има положителни промени след него!

Успех и от мен! По БТВ също съобщиха за протеста! Надявам се да му дадат гласност Peace

# 343
  • София
А на мен пък ми е много чудно как без да подпишете съгласие очаквате да получите адекватна помощ в рискова ситуация  Confused Айде искате да раждате без намеса. ОК - имате си това право. Не подписвате съгласие, а ако се наложи намеса лекарите ще са виновни и в двата случая. Ако не се намесят - що са ви изтървали вас и/или бебето. Ако се намесят пък ще ги скъсате да ги съдите от позицията на многознайковци как не е трябвало да се намесят. И изобщо тоя протест не е ясен за какво е? За неасистиране на раждането за желаещите или за лошото отношение на лекар към пациенти, щото уверявам ви в травматологията в Пирогов свекърва ми прежива много по-лошо отношение от описаното тук  Wink И тя дали е по-малко пациент от родилките?

И освен всичко каквото и да си говорим по отношение на раждането като естествен процес не знам защо много хора смятат бременност и раждане за безрисково състояние  Rolling Eyes Всъщност и двете да си доста рискови, независимо, че така се продължава човешкия род  Wink

# 344
Стискам палци!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт