ДОБЪР ГИНЕКОЛОГ В РУСЕ и ЛОШ - отново в русе 2

• 163 810
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Не съм съгласна, че като се отказвам от избора си на платен лекар рискувам 2 живота. Това е държавна болница и тези лекари са там, за да си вършат работата. Ние сме виновни за корупцията в медицината и никой друг.

Тези 200лв за избор на екип не са подкуп...съжалявам! Това е такса, нормативно установена, срещу която ти се издава докумнет. Съответно се внасят данъци. Твое право е да решиш как ще постъпиш. Но жените решили да си изберат екип по този начин, НЕ подпомагаме корупцията, в никакъв случай!!!  Naughty

# 526
Не съм съгласна, че като се отказвам от избора си на платен лекар рискувам 2 живота. Това е държавна болница и тези лекари са там, за да си вършат работата. Ние сме виновни за корупцията в медицината и никой друг.

Тези 200лв за избор на екип не са подкуп...съжалявам! Това е такса, нормативно установена, срещу която ти се издава докумнет. Съответно се внасят данъци. Твое право е да решиш как ще постъпиш. Но жените решили да си изберат екип по този начин, НЕ подпомагаме корупцията, в никакъв случай!!!  Naughty

Peace точно така. Това го направиха точно с такава цел, да си има регламентирана такса, ако някой държи на точно определен лекар.

# 527

Peace точно така. Това го направиха точно с такава цел, да си има регламентирана такса, ако някой държи на точно определен лекар.

така е, но единици са лекарите, които само за тези пари биха дошли... а и да си кажем честно както и в Русе, така и в Тутракан се правят какви ли не врътки, включително и предизвикани раждания за да не се плаща таксата, което автоматично значи да се плати на лекаря.

# 528
Мен не са ме връткали в Тутракан. Напротив, чакаха ме повече от 2 седмици да родя.

# 529
така е, но единици са лекарите, които само за тези пари биха дошли... а и да си кажем честно както и в Русе, така и в Тутракан се правят какви ли не врътки, включително и предизвикани раждания за да не се плаща таксата, което автоматично значи да се плати на лекаря.

Аз не съм съгласна! Моето бебе беше до последно седалищно, дори имах насрочена операция. В ден, в който избараната от мен лекарка, щеше да е на смяна. Говорих с нея да е така, за да НЕ плащам нищо. Ноооо....щерката реши друго. 3 дена преди датата за сециото се обърна. "Моята" лекарка пък си беше сменила смяната с друга. Затова платих, защото си извиках "моята" лекарка. Но и в другия случай не съм мислила да плащам нищо. Още по-малко пък да съм се уговорила с лекарката, че ще й бъде платено на ръка, ако родя в нейната смяна. Naughty

# 530
Не съм съгласна, че като се отказвам от избора си на платен лекар рискувам 2 живота. Това е държавна болница и тези лекари са там, за да си вършат работата. Ние сме виновни за корупцията в медицината и никой друг. После се оплакваме, че лекарите ни гледали в ръцете, ами естествено, и аз да съм и аз ще гледам. Защо трябва да плащам за нещо като някой по умен от мен и нас най вероятно е пуснал клинична пътека и е безплатно. Все пак за това работя и за това си плащам осигуровките, за да мога да се възползвам от правата си. Вярно че при пълни ръце те гледат по друг начин, но пак казвам за това само ние сме си виновни. Смятам да се възползвам от законните си права пък каквото ще да става.

Всеки решава как да постъпи, и да всеки щом е на работа в АГ ще те изроди , но въпроса е как ще го направи и дали няма да осакати теб или бебето ти.Повярвай ми има и мнооооооого некадърни лекари.Бях се наслушала на такима искории , нещо много лошо се случи с моя близка и затова реших да си платя.Мен не ме устройваше това "Пък каквото ще да става " с което завършваш поста си, не и когато става въпрос за детето ми.  И да тъй като се осигуряваш здравно ,абсолютно всичко ти е безплатно , тези пари ги плащаш за "Екстрата" която искаш да те изроди точно определен лекар, не и за медицинското обслужване ,което получаваш.
Аз родих 2 дни преди термин, в неделя извиках лекарката с която се бях уговорила, раждането ми не беше предизвикано.Когато преди това я попитах за пари ми каза само за тези 200 лв., които се дават на болницата срещу документ , за повече пари и думичка не каза.Вярно е парите не са малко , но пак казвам , всеки си преценява преоритете и решава за себе си. Не осъждам тези ,които решават да родят без избор на лекар, просто споделям защо аз съм решила да родя така.

# 531
Така е. Всеки сам решава за себе си дали да си плати на лекар или не. Аз отидох без уговорка. И без друго нямах идея , кои лекари работят в АГ и какви са отзивите за тях. Зълва ми и тя роди двете си деца там без уговорка. Доволна съм от отношението , въпреки , че се паднах при младока Маринов (май беше...). Признавам , че малко се стреснах в началото като го видях , но всичко мина добре. Там Господ ни пази и това , че някой има уговорка , не означава , че е застрахован от неприятности. Аз поне така мисля. Peace
Пожелавам леко раждане на бъдещите мамчета Hug

# 532
Преди да родя аз също бях пред дилемата, дали да платя на лекар или да карам на късмет.
Разсъждавах така - ако извикам определн лекар, той/тя не може да стои всичките 4-5 дена до мен, което означава, че колегите му/й може да се дразнят от този факт или да очакват мен той/тя "да ме обслужи", и така след проучвания се свързах с акушерка, и общо взето не сгреших с решението си. Живот и здраве ако имам второ, може пак така ще постъпя, ако всичко е наред с мен и бебето, разбира се.

Много пъти сме засягали тази тема за избор на лекар и пак ще кажа, и най-великият специалист да извикаш и да му платиш хиляди, ще стане каквото е рекъл Господ. Има една приказка, че родилката е с единия крак в гроба, колкото и естествено да е това да родиш, толкова и никой не е застрахован от фал. Така че късмет и спокойно на бъдещите майки, все пак съвременната медицина е намалила този риск до минимум.

# 533
  • на една крачка от Дунав Мост
Здравейте ,искам тякой да сподели за д-р Матеева как става уговорката ,ако някой е раждал при нея
и вс.подробности
Тя има добър полож.вот ,обаче няма конкретно написано мнение ,може тук ,може и на лични да се свържи с мен.

# 534
Аз раждах при д-р Матеева на 05.05.2008г. Мога да кажа само хубави неща. Към средата на 8-ми месец се свързах с нея по телефона. Тя ми каза кога да отида в АГ-то да се видим. Прегледа ме на видозон, уговорихме се за раждането. То няма кой -знае какво да се уговаряте де. Ако е на смяна, няма проблем, отиваш и раждаш. Ако не е обаждаш й се , че раждането ти започва и тя идва в Аг-то. Плащаш си. След първата среща, тя ще ти каже кога пак да отидеш на преглед и запис на тонове. Като се влезе 9 -тия месец запис се прави всяка седмица.
Конкретно в моя случай, като й се обадих, че раждането започва, тя НЕ беше на смяна, но пък беше преди мен в АГ-то.
Успех ти пожелавам...спокойствие и късмет  Peace

# 535
предстои ми снимка на тръбите при др.Зарзаланов.Много съм притеснена.Споделете мнения.С пълна упойка ли е усеща ли се болка.Аз имам едно детенце нормално без проблеми, но този път лекаря препоръча снимка,тъй като една година с бебеправенето и няма резултат.

# 536
  • Германия
Мисля, че цветната снимка не е с упокойка Thinking

# 537
Може с може и без.

# 538
petito, януари 2010 правих ЦС при Зарзаланов - ако искаш може да ти сложи местна упойка (лидокаин). За съжаление, аз имам непоносимост към нея - рязко ми пада кръвното, почвам да се потя и припадам (обаче това го установих след ЦС - не ми беше направен тест за поносимост на упойката). Това е доста рядко, така че може да нямаш никакъв проблем. Все пак говори с него предварително и ако е възможно направете проба дали ти понася упойката.

Зарзаланов, ако говориш с него, може да ти даде 1-2 дни болничен за тази процедура. Аз си взех 1 ден болничен - само за деня на ЦС, но май трябваше и за другия ден да взема, че не се чувствах много добре цял ден да стоя на стола в офиса. Болката по време на ЦС е силна, но за сметка на това доста кратка (въпреки че бях с упойката, обаче в моя случай не съм много сигурна дали е подействала). Повечето момичета, като чета, само с това се разминават, но при мен болките  продължиха още 2 дни като пред цикъл. Можеш да пиеш аулин или други обезболяващи.

Зарзаланов ми каза, че не е нужно да пия антибиотик след ЦС, но лекуващият ми гинеколог от София ми назначи такъв за 3 дни с цел избягване на някаква инфекция. Важно е преди ЦС да си си пуснала микробиология и да нямаш никакви инфекции, защото иначе рискуваш чрез контрасното вещество, което се вкарва да разнесеш инфекцията нагоре към матката и тръбите.
Страхът за нещо престоящо е по-голям от самото събитие! Важен е крайният резултат! newsm10
Успех!  Hug
И пиши като всичко свърши.

# 539
Мацки, вижте това: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=549644  -коментари в Русенската тема  Peace

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 09:28 от Чочиии

Общи условия

Активация на акаунт