Отговори
# 555
Алекс, на Приси миналата година и бяха изписали две хомеопатични за шарката и имаха ефект. Мина я леко и не се чешеше, едното било за сърбеж. А и тъй като тя е доста суетна и казах, че ако си разчеше пъпките няма да е хубава и тя се възвържаше. Само една вечер ми дожаля, беше заспала, вдигнала си пижамката и си чешеше коремчето докато спеше Simple Smile
Пък аз да ви се пофаля, освен пневмонията си имам и зъбобол и на всичкото отгоре и МЦ довтаса. Направо вече ще лудна  Crazy

Ама пък ни навестяваш по-често  Heart Eyes

Каква предучилищна, не са ли малки още, не е ли от 6 г  newsm78

Алекс, честитка  Wink Възможно е да я подмине малката, ние със сестрами едно време по различно време ги карахме  Simple Smile

# 556
Здравейте, аз редовно ви чета! Simple Smile

Каква предучилищна, не са ли малки още, не е ли от 6 г  newsm78

предучилищната ще е от 5 г.-задължително , т.е ще открият места за тези които не са били на градина до сега.По какъв начин незнам. Дано да не се претоварят групичките и без това са 30 деца.
Програмата няма да е по различна, просто ще е задължително както  у-щето е задължително. Изборът ще е на родителите дали ще пуснат детето на у-ще на 6 или на 7г.

Възможно е да я подмине малката, ние със сестрами едно време по различно време ги карахме  Simple Smile
И аз така мисля!. Като беше на 3г. детето ми беше цял ден с 1 детенце което на другия ден цялото се обрина  - варицела, но него го подмина. Не е било възможно детенцето ден преди това да не е заразно. Така че случва се

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 16:31 от boboblina

# 557
  • Пловдив

Ама пък ни навестяваш по-често  Heart Eyes

Ми под домашен арест съм с тази пневмония и само се местя от единия край на дивана на другия пред лаптопа  Laughing

За шарката пак да кажа, миналата година Приси тъкмо оздравя и я подхвана Васко. Хем аз бях боледувала като бях бременна с него и казаха, че бебето има имунитет. Имунетет, ама няма ... Беше ме страх да не вземе и Ванко да прихване, че нали беше абитуриент, да не ходи ошарен на бала  Laughing
И на едни познати бебето като беше на 3 месеца лелята, която тогава беше на 12 години се зарази и бебето и то хвана. Живееха заедно.

# 558
Варицелата и повтаря и не винаги заразява. Боян я пропусна миналата година, хем беше контактен.

Предучилищната ще е на 5, но децата, които не са на градина се насочват към предучилищните групи в училищата. Идеята им е да намалят бройките в градините и постепенно да минат на 3 групи, за да има повече място за децата от 3 до 6. Лошото е, че в училищата също е трудно и още не са го дообмислили поне за Варна. Тайно се надявам и двамата да тръгнат на 7 на училище  Whistling

# 559
  • Пловдив
Няма тенденция да се намаля възрастта за училище. Децата ще си тръгват пак от 7. Просто искат да въведат две години задължително детска градина преди училище, за да приобщят най-вече малцинствата и да ги научат на български език.

# 560
На мен съвсем друго ми обясниха  Thinking Преходен етап за няколко години да има 2 г предучилищна и тръгване на училище на 6 след това newsm78 Божа работа ще видим, ако е така, дано не ни огрее  Laughing

# 561
  • Пловдив
Ами мъжа ми участва в обсъждането и няма такива данни засега Simple Smile

# 562
а дано!

# 563
  • Sofia
Сега няма училище от 6 год. нали?! Аз не съм против - и двамата с мъжа ми сме от "шестгодишните". Даже сама се записах като дойдоха в градината да питат  Mr. Green Аз си можех и да чета и да пиша, ако до 7 бях чакала, щеше да ми е супер скучно. За Габриел обаче се съмнявам толкова рано да се справя с тези така "сложни" операции  Mr. Green
Деси, Макси досега никъде ли не е ходил? Може и много да му хареса - децата си търсят деца. Не им понася само, когато ги наказват  Mr. Green

Свеки снощи ми каза, че циганетата в техния регион масово се тръшнали от морбили  ooooh! Аз не знам дали Габи е ваксиниран - според мъж ми сме го ваксинирали, ваксината била по желание и ние сме си я искали  Shocked Не мога да повярвам, че помни такова нещо - дори не е идвал с мен на детските консултации  Thinking Дано не е сънувал само Joy

# 564
  • Sofia
Ani, ваксиниран е защото е задължителна. Някъде след годинката я слагат за морбили-паротит-рубеола.
Аз си имам нова екстра от седмица - някакъв дерматит, петънца по тумбака и гърдите. Спрях храни, дадоха ми мазила лека полека ще го боря...

# 565
Ани ваксината за шарките е задължителна - казва се Тримовакс и се слага на 13 месеца. Така, че би трябвало да е сложена на Габи. Моите и двамата са ваксинирани. А иначе в нашите градини морбилито вече си върлува с пълна сила.

Вещи като по-веща Wink да те питам въведено ли е вече от 5 години да е задължителната предучилищна или все още се обсъжда.

А за варицелата - Гоги след като му сложиха ваксината на 13 месеца се ошари и сега незнам да го пиша ли че вече я е прекарал newsm78

# 566
Тонеска, пиши го изкарал  Wink
А морбилито сигурно е мутирало...нали уж било изкоренено...а опасно ли е, да се притеснявам ли  Outta Joint

Вещичке, много мерси за информацията. Две години сигурно е заради нашите "супер умни" момчетии  Mr. Green Joy 

Тайги, с какво се мажеш. Аз помня, че на мен ми помогна балсамът на д-р Тайс и още един крем на А-дерма  newsm78 Махай тези петна от хубавата пупа  Naughty  Heart Eyes

АниК, мъжете, както знаеш, от всичко по много разбират....на теория  Whistling Joy

# 567
  • Остров Приятелство
Здравейте и от мен,
taigi Аз също направих дерматит по пупата по време на бременността - от един крем за стрии се получи. Така, че ако се мажеш с нещо, просто спри да се мажеш. Peace Аз като спрях, веднага се изчистих.
Крема, които аз използвах беше някакъв с бадем.

Вчера и аз попитах в нашата детска какво се случва с предучилищната и започването им от 6 годишна възраст училище. Та ми отговориха, че за сега няма нищо законово. И че така или иначе преди всичко да се случи, ще има някакви молби ли, договори ли, които трябва да подпишеш, че детето ти ще започва от 6 годишно и тогава вече ще е в предучилищно. Също така разбрах пак от тях и от една майка, че избора ще е на родителите, кога да започне детето - на 6 или 7.
Аз живо се интересувам/мисля Калоян да го местя на друго място за предучилищна/, и моля, чулите нещо по въпроса сега или след време да ми пишат. Благодаря!

За морбилито, е още от декември месец. Тръгва от ромските квартали в Сливенско, тъй като не са били ваксинирани. Там бяха и за съжаление смъртните случаи.
За морбили се ваксинира на 13 месечна възраст, задължително!
Аз като го прочетох, се бях притеснила ужасно/беше по времето там по празниците, когато бях болна ако си спомняте/, че даже една нощ така се чесах и си бях внушила, че имам нещо  Crazy. Събуждах мъжкото тяло да ме преглежда по врата и зад ушите - от там започва. Confused
Ууух и сега ме зачеша - ееей много ме е страх от такива болести!...не съм боледувала и направо голям страх ме гони. ooooh!

# 568
  • Варна
Нормално ли е изобщо да не я сърби? Дали е от хомеопатичното  newsm78

# 569
  • Sofia
Съни, спрях всякакви козметики, но продължават да излизат.
Гал, имам една камара мазила, едното ми е на Тайс. Тествам на различни места и май тия дето не ги мажа са най-добре  Mr. Green Теб за колко време ти мина тогава?
Алекс, Рали също й давах хомеопатичното и се е чесала само една нощ. Радвай се!
Аз съм карала морбили като студентка - доста по кофти я изкарах от варицелата миналата година, боляха ме ставите, но пък не сърбеше толкоз...

Общи условия

Активация на акаунт