Отговори
# 705
  • у нас - на брега на морето
мм, по какъв повод се наложи да ти направят тази операция? Аз също се чудя, какво да предприема и като попитах личния лекар, ми каза, че в човешкия организъм няма нищо излишно и дори и сливиците трябва да се махат в краен случай. Питах химиотерапевт /но не моята / и ми каза, да не избързвам, а да изчакам поне 2 год., но да ходя редовно на прегледи при гинеколог.
Запознах се с една госпожа на лъчето, на която и правили хистеректомията в Плевен с робот. Показа ми само 6 дупки, през които са вкарвали апаратурата. Възстановила се много бързо, а други жени, на които беше правена стандартната операция бяха доста по-зле от нея.
Марги, разчувства ме с тези стихове! smile3518 Прегръщам те силно! Hug Hug Hug

# 706
  • София
Пепи здравей мила! От много време не съм те засичала в темата! Приятно ми е че те чета!  love001
Не е страшно мила, че имаме сълзи в очите, по лошо е да има сълзи в душата и сърцето, но ние сме истински бойци и там сълзите ни са пресъхнали! Peace
Трикси миличка прекалено е  да си мислиш за хистеректомия! На младите хора я правят вече само в краен случай! Това е така, за да може организма след пет години когато приключи антихормоналната терапия да влезе отново в нормалното си състояние. Наличието на хормони в младия организъм е много важно! Мисля, че в предишната тема писах на момичетата за хормоните, какво означават за тялото и защо се чувстваме толкова зле по време на терапията! Sick Иначе и аз мога да ти кажа, че не е толко страшна като операция хистеректомията, защото аз съм претърпяла такава през 2006 год. Изписаха ме на 7ия ден, а след втората седмица вече вършех всичко! Марянка е права в това, че сега само белега ми напомня за операцията! Дано и сега с гърдата да е така!!!! Peace

# 707
Маргич, аз хич и не бързам,ама не мога да се отърва съвсем от предишните си навици да планувам с години напред.Още трябва да ми уври главата. Просто химиотерапевта ми подхвърли, че при определени обстоятелства след 5-те години(да сме живи и здрави)понякога се налага хистеректомия. И сега някой като спомене тази дума и аз гледам да се информирам bowuu
Марги, а ти и преди ли пишеше стихове или сегашните обстоятелства те вдъхновяват?Страшен талант си!  bouquet

Благодаря на всички за инфото.Лека вечер!   bye

# 708
  • София
yov64 , както ти е казал доктора -прегледи и само ако се наложи операция.При мен имаше болезнен цикъл и след абразио се оказа карцинома инциту/пред рак/ Затова се направи операцията. А тя пък показа рак- начален. А лапароскопски и е три дупчици и се възстановават по бързо,на третия ден ги изписват от болницата. Но,при мен имаше съмнения и доктора искаше да е коремна,да огледал хубаво... ката ми каза и аз се съгласих. А той самият е специализирал лапароскопия.  Та не му мисли толкова,все едно аз да си махна гърдите, за да не ги мисля.....то ...не се знае...дано имаме късмет!!!!   Simple Smile
 Станала съм рано и си мисля  за подаръците на любимците...на кой какво...Даже измислих в целуфан да сложа бонбони-кутия и върху нея суджук,портокали,мандарини.,ябълки,и от горе завързано с червена панделка./като ходим по Коледа да нося ...
Хайде ставайте....???

# 709
Маргич, стиховете ти ме разчустваха силно- първо ми стана някак тъжно, а после едно топло на душата............. Hug
Хубав ден на всички !

# 710
Винаги се включвам в темата , когато нещо  ме е провокирало , или силно развълнувало.
Мога да споделя, че поезията не е моята слабост, но margi4 напълно ме трогна ,меко казано с поста си в събота.
Стиховете са ти толкова затрогващи ,че онемях и си ги записах развълнувана.
Поклон пред твоята поетична чувственост и дарбата  да облечеш  чувствата и емоциите си в думи .Това е рядък талант и твоята поезия ме трогна до сълзи.
MARGI4 ,бъди здрава и щастлива!!! Благодаря ти!!! newsm10 newsm10 newsm10

# 711
Момичета, честит празник! Днес е Игнажден, ако има именици между нас или близките ни, да им е честит имения ден! Дано само добри хора да ни влизат в домовете (и в живота ни)!
Маргич, много ме развълнуваха стиховете ти ... Благодаря ти, че ги сподели с нас  Hug!
На по-прозаична тема - момичета, какво правите за повишаване на имунитета? Аз след всичките 8 химии пак се опитвам да се разболявам, а преди един месец изкарах и грипа доста тежко. Витамини ли да почна да вземам  newsm78 ? Някой пие ли Саменто, какво ви е мнението? Мислех в понеделник да ходя на служебния банкет, дано не се разболея съвсем. То не че съм много за гледане - без мигли, почти без вежди  smile3518, е перуката не е лоша ... нищо, това да ми е дерта. Трябва да се оправя за празниците, дъщеря ми се прибира във вторник, не съм я виждала близо година, вярно, всеки ден си говорим по скайпа, но не е същото. Желая ви хубав ден и приятни празнични емоции bouquet!

# 712
Докато сме още на лирична вълна ето нещо хубаво...

Приятелите са...

Може би изобщо не съществуват добри и лоши приятели... може би просто има приятели,

хора, които се застъпват за теб, когато страдаш и ти помагат да не си толкова самотен...

Може би заради тях винаги си струва да се боиш, да се надяваш, да живееш.

И дори да умреш, ако трябва. Няма добри приятели. Няма лоши приятели.

Има само хора, с които желаеш да бъдеш, не можеш да не бъдеш;

хора, които изграждат дома си в сърцето ти.

# 713
  • София
Добър да е деня на всички момичета! Peace
Днес е хубав празник!Желая на вас и вашите семейства здраве, дълголетие, късмет иии......и много,много усмивки!  love001
Нека загърбим всичко онова лошо което ни се е случило и да продължаваме живота си гледайки го от най-хубавите му страни!
Да се радваме на успехите на дечицата ни, дай боже и на внуците /както аз се радвам на моето слънчице - внучката/ Praynig
А сега да ви кажа какво прави баба Маргич - баница със сирене!!! Joy Разбира се със готови кори, щото бабка не може да точи! hahaha Хайде като стане, ако има кой да ми каже как да го направя на компа ще ви почерпя! Joy
Чао сладуранки! Обичам ви!!!!!!!!!!!

# 714
  • София
Вивиан забравих да ти кажа, че на ул.поп Богомил има голяма билкова аптека, която почти всички софиянци я знаят. Там ми направиха един билков чай - блатен тъжник, кръвен здравец, ранилист, невен и по мое искане добавиха котешки нокът и котешка стъпка. Не знам дали помага, но поне съм сигурна 100%, че не вреди. Аз също приключих химиотерапията през септември, а по време на грипната вълна всички около мене се тръшнаха болни само мене не ме хвана. Може и да не е заради чая, но аз така си мисля! newsm78

# 715
Момичета, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Дано да е добър човекът,който днес пръв ще влезе в дома ви и да ви върви само на хубави изживявания тази година,както и всичките години занапред! newsm51
На Миленка утре успешен преглед, на майката на Лорън -успешно вливане (пък и на мене също)
Стискайте ни палци Hug Hug Hug

# 716
Трикси и Мамо на Лорън, аз съм специалист в палцестискането,така че можете да разчитате на мен...  bouquet

# 717
  • у нас - на брега на морето
Здравейте, момичета!
Много се радвам, че днес вие първи влязохте в нашия дом, макар и виртуално!
Сис, благодаря за хубавите мисли! Човек наистина трябва да се позамисля  над тези неща, а не само вторачени в проблемите си , да живеем  в страх и негативизъм.
Трикси, мила, ще стискаме палци разбира се за теб и Мама на Лорън да ви минат леко вливките и бързо да се възстановите за Коледа!
Миленка, хайде да мине и това изследване и стига си си измисляла за какво да се съмняваш и тревожиш! Ще видиш, че всичко е било напразно!!!
Много поздрави на всички форумки!!! Hug Hug Hug

# 718
      Здравейте ,момичета и честит празник!При нас има и продължава да вали сняг  Grinning!
      Маргич, браво на теб  newsm51
      Сиско, ти пък от къде ги изкопа тези размисли?!Много сте се разчуствали днес  Hug

Забелязали ли сте  какви хора попадаме в диагнозата?!Обикновенно това са чувствителни хора, преди всичко добри , с чувство за отговорност и незаспиваща съвест Thinking

# 719
      Здравейте ,момичета и честит празник!При нас има и продължава да вали сняг  Grinning!
      Маргич, браво на теб  newsm51
      Сиско, ти пък от къде ги изкопа тези размисли?!Много сте се разчуствали днес  Hug

Забелязали ли сте  какви хора попадаме в диагнозата?!Обикновенно това са чувствителни хора, преди всичко добри , с чувство за отговорност и незаспиваща съвест Thinking

Казано на кратко-КАЙМАКА... bowuu

Общи условия

Активация на акаунт