Отговори
# 795
Сис, нали знаеш колко те обичам.
Ще се моля за теб, с цялото си сърце!По моя си начин-простичък и искрен.
Всичко ще бъде наред, повтаряй си го!
Погледни само колко много момичета са загрижени за теб.
Не те ли е срам, гаднярка такава!Когато те докопам в понеделник, ще те наритам и напердаша едно хубаво.
После ще се напием от радост и хубавичко ще те нагушкам.
Но...нали знаеш, че безплатен обяд няма и ще искам нещо в замяна.
А нещото е, да ме вземеш на следващата ви среща и да ме запознаеш с всички тези очарователни и мили същества.
Няма да се задоволя само да ми ги показваш на снимки и да ми разказваш колко хубаво си изкарвате.
Момичета, аз за втори път пиша тук.Обещах ви да не ви досаждам много, но сега не се сдържах.
Искам да ви пожелая от все сърце здраве!  bouquet

# 796
Vivir!!! LaughingАбе умното си е умно. КАЛЕНДУЛА на италиански е НЕВЕН на български.Само, че на мене този крем ми го дадоха по скоро против евентуални след оперативни отоци и да се втрива много интензивно, точно за да не се образува фиброзна тъкан.Не знам колко полезен ми е бил, не мога да преценя.

# 797
  • София
Сиско миличка поплачи си ако от това ще ти олекне! Но не може всеки път когато някой по-неопитен доктор се усъмни,че нещо му се привижда да предизвиква в хубавата ти главица лоши мисли! Няма нищо по-лошо от това да изпадаш в такъв стрес без да има причина! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и аз ще се наредя на опашка с Лил за почерпка! Laughing

# 798
Сис и аз се моля за теб  newsm17
Дай Боже всичко да е наред!!!!!!!!!

# 799
Сиско, и аз да се включа! Напоследък мине не мине и влезна да видя какво става....ми като се видяхме някак е друго....

Най-вероятно е фиброзна тъкан или каквото и ще да е нещо си там. Добър специалист може да каже дали има съмнения, че може да е нещо притеснително. Но не можем да разчитаме на това дали някой е специалист или не. Затова най-добрият вариянт е биопсията! Повярвай - ще ти олекне след това. До доказване на противното всички вярваме че е само фиброзна тъкан, не си помисляй и за секунда друго!!! Всеки знае за силата на мисълта  Hug

В случай че евентуално се окаже рецидив - не е края на света. За сега не мисли за това -  ВЯРВАЙ! Все пак е Коледа! Ние всички в Понеделник ще сме с теб. Кога ще имаш резултат от биопсията, като се има в предвид че понеделник е 28 Дек? Ще успеят ли до 30-ти? Попитай предварително, че да знаем до кога да стискаме и ние  Hug

Обичаме те всички тук!

# 800
  Здравейте, Момичета!Първо да честитя празниците на вчера-празнуващите,със закъснение ,но от сърце Ви пожелавам МНОГО,АМА МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ,ЗАЩОТО НАИСТИНА Я ЗАСЛУЖАВАТЕ! newsm51    Gift  Gift- по- един за рожденичката и един за именичката!
   А сега искам да ТЕ ПРЕГЪРНА СИЛНО,МИЛА СИС!Ида те уверя,че всичко ще е наред!Първо-след такива операции,особено такива при които се прави радикално отстраняване на орган се получавт много големи сраствания,второ самите лекари понякога засилват нещата за да се презастраховат,особено при такива пациенти и трето-самия ти организъм може да реагира така след химеотерапия и др. подобни интервенции.Така,че няма място за изпадане в паника.Сигурна съм,че всичко ще бъде ОК при теб!А и вярвай и се помоли от сърце на Богородица и Христос и ще ти помогнат!Вярвай!Иди до църквата и си запиши Света Литургия за здраве за самия ден,запиши името си и името на лекаря ако го знаеш(малкото име)!Ще видиш,че пак ще се усмихваш и ще си щастлива!А и каквото и да излезе винаги има изход от всяка ситуация-докато човек диша има надежда и за "всяка болка има билка" Hug Hug HugЩе се моля за теб ,а и за всички ви! Praynig Praynig

# 801
Сватенце, с теб сме, ОБИЧАМ ТЕ и ще видиш, че няма да излезе нищо.  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Не се оставяй на мисълта да те завладее, изкарай си празниците със спокойно сърце, знай, че оттук насетне все ще сме под лупа и ще се презастраховат.

Имаме още много работа тук, Бог ще ни пощади, ще видиш.  Heart Eyes

# 802
...........Vivir, пиши , моля те, при тебе как установиха, че е фиброзна тъкан?........
Дано не съм досадна, но след като ми е поставен въпроса ето как го установиха. Ехографът показа някакво образувание девет месеца след операцията ,  препоръчаха  биопсия, но не категорично и не я направиха, но вместо това  назначиха  скенер и ядрено-магнитен резонанс.При скенера не се оцвети с контрастното вещество въпросното образувание, затова счетоха , че става въпрос за фиброзна тъкан, а и ядрено- магнитния резонанс го потвърди.

Всъщност, макар че не го дискутира с пациента, добрият радиолог има някаква обща представа дали става въпрос за злокачествено образувание  според формата на ехогенната зона-дали е с неправилна или с правилна овална форма .

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 23:36 от Vivir

# 803
Здравейте отново,
писах последно преди 20-тина дни- с медуларен карцином на щитовидната жлеза.
Искам да споделя за едно изследване, което ми направиха тези дни и поне на мен ми се стори изключително прогресивно.
Този вид рак е много рядък - в България има 40-60 случая в момента.
Няма ясна програма за проследяване, лекарите като цяло не знаят как да се справят.
Лошото е, че се предава по кръвен път и ако не се хване на време (т.е. ако се разпространи извън жлезата) може да се настани в други органи.
Както и да е, намерих лекар, който е специализирал точно на тази тема в Австрия и Германия. И поне засега е единствения в БГ, който знае какво представлява това заболяване и как да се процедира като се открие.
Особен проблем в случая е ако жлезата си е на мястото (не е оперирана или има остатък). При мен е така - има остатък.

Та сега за изследването.  
То доказва наличието или не на ракови клетки от този тип в тялото.
Ехограф, сцинтиграфия, SPEC CT, PET CT изследвания биха могли да хванат образувание от около 2 мм. А това открива клетки!
Мене ако питате, изследването е изключително елементарно, на Запад го прилагат успешно от години, а нашите лекари в най-добрия случай са го чели в по-новите учебници, но задължително са на мнение, че е в експериментална фаза.

Нарича се стимулационен калцитонин.
Инжектира се калции в определена доза. (около 2 ампули, на Софарма, сигурно струва стотинки).
След това на 1-ва, 2-ра и 5-та минута от вливането се взима кръв за изследване.
Кръвта се изследва за Калцитонин нивата. Нормата е до 13.
Ако резултатите са до 200 - счита се че няма проблем.
От 200 до 400 - лекаря преценява какво да прави.
Ако са над 400 - значи има активни ракови клетки и се изрязва цялата жлеза по спешност.

При мен - и трите теста са на 1,8. Т.е. няма ракови клетки!!! Сега вече дишам спокойно. Щего правя на 6 месеца около 2 години, после веднъж годишно- дай боже всичко да е наред.

Лекарят, който го прави е Румен Пандев. Работи в ИСУЛ - еднодневната хирургия, или в Бодимед с/у Майчин дом.

Дано да не ви е било досадно, но сметнах, че е поне интересно.

На всички ви пожелавам спокойни празници. Зрава и успешна Нова Година.
Дано всички тревоги останат в старата година и занапред ви чакат само хубави неща.

# 804
Сиско, сега прочетох и не мога да повярвам. Отначало мислех, че се шегуваш... та нали винаги ни разсмиваш с постовете си... Няма страшно и аз се присъединявам към мненията на другите момичета, просто няма логика да е нещо страшно... но ще чакаме до понеделник и стискаме палци  newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm17 newsm10

# 805
  Преди 4-5 дни на моя бкизка приятелка и колежка й бяха изкарали душата,като на профилактичен преглед по повод операция на щитовидна жлеза на майка й, лекаря- ехографист назначил биопсия.Повториха ехографията при лекар на когото може да се вярва на 101%(просто при него грешка няма, а и самия човек не стресира пациентите излишно) и се оказа,че няма място за притеснение-така,че Мила не се знае кой какво е видял,а и много е важно с какъв апарат са те гледали!Усмихни се!Гледай колко хора сме с теб-оная гад - рака-няма никакъв шанс! #2gunfire

# 806
Сис, миличка няма да казвам колко съжалявам, че това ти се случва.... Но момичетата вече са ти казали всичко, т.е нищо ново немога да кажа. Мисля все пак, че толкова скоро след терапии не може да е рецидив, та нали преди месец прави лъчетерапия и там при планирането на облъчването са гледали гърдата.
Не е рецидив, няма как да е. Много е гадно, но виж всички сме с теб и ще видиш, че ще се окаже нещо друго. ДАНО.
Обичам те и стискам палци. Исках да те чуя, но явно не е момента....

# 807
Сисче мило, моля те избий си от главицата тия дивотии и простотии. Не си навивай сама на пръста... знаеш какво. Идват празници, най-светите семейни празници. Ще бъдеш със съпруг и с децата си. Наслади се на това и не мисли за глупости. Не си разваляй хубавите празници с тези черни мисли...
Просто лекарите искат да се застраховат. И добре правят. А нас само как ни плаши и стяга думата "биопсия"... Нормално, когато се касае за млада жена, с три деца.
Пак ти казвам, апаратът може да не е бил читав. Може някаква сянка да се получила...И не на последно място, изследването със ехограф, не го взимай за меродавно. Отиди и направи една цифрова мамография. Направи един МЯР. За да се успокоиш, зада ти олекне...
Обачаме те...

# 808
  • у нас - на брега на морето
Здравейте!
От снощи не ми е оставало време да чета, че малкият е болен и ходихме по лекари, а и аз покрай него нещо се посбъгнах. Сядам тази вечер да се позаредя от вас - и какво чета?!
Сиско, миличка! Ти си ми еталон за подражание и винаги ми вдъхваш увереност! Толкова си позитивна и силна, и не може да ти се случва това, което си мислиш! Аз съм на същото мнение, че не може след лъче толкова скоро да се появи каквото и да било! Всичко е някаква грешка и ТОВА Е!!! Като се има впредвид, че ти ходи на лъче на такъв съвременен апарат, а тук във Варна, ако знаеш каква е бракма на 40 год. и ден през ден се рарваляше!? #Crazy Знай, че всички много те обичаме и мислено те подкрепяме! Не си мисли в никакъв случай за това като за проблем, докато не излязат резултатите! Сега и да го мислиш - полза няма! Ние ще стискаме палци, но като при Миленка, ще се окаже кьорфишек! Усмихвай се, радвай се на прекрасното си семейство - само от това имаш нужда сега! Целувам те!  love001  love001  love001

# 809
Силве , всичко ще е наред  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт