Как да се отнасяме със свекървата?

• 6 192
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
  • София
veni9,напълно подкрепям написаното от теб.
С годините разбрах,че сме напълно различни със свекърва ми и не и обръщам внимание.Научих се да бъда търпелива.Искаше ми се в началото да бъдем приятелки,но в момента отношенията са си много добре.Най-важното всяко семейство да си е отделно и мъжа да си е на мястото.Ако се поддава на влиянието на мама положениеото хич не е добро.

# 31
Заглавието е трепач.
Давам идея- на двора, на верига, с купичка попара.

# 32
  • Varna
Момичетаааа, момичетаааа Hug
Само да не забравим, че сме били снахи, че много от нас ще са свекита. Ей, това немога да разбера защо трябва да се бъркаш във живота на младите.  Абе остави ги да си живеят, ако имат някаква нужда и те помолят за помощ а ти можеш да помогнеш ОК ама да се вреш и ровиш във живота им ей тВа нИ могЪ да гУ разбИрЪ. newsm09
Да манипулираш син или дъщеря-какво е това newsm78 Така ли ще се изхумя и аз и ще правя глупости newsm78 Не искам да си го и помисля даже. Ще идвам да ви давам рапорт  Wink че аз първа от тайфата ще съм свеки Joy
И продължавам да се чудя- бе ти си майка, как може да не посрещтнеш чуждото дете като свое, нали обича твоето дете. Или поне се дръж на ниво и не я кори, че не ви е на нивото. Все едно моето момче да го изгонят защото не е на нивото на семейството на момичето.

# 33
Строго, но справедливо.

# 34
Как се отнасяте към свекърва си?- С дистанцирано уважение.
Как отстоявате позицията си? - Не се налага. Сдърпвали сме се в миналото, но от години се виждаме рядко - тя живее 6 месеца в САЩ, после 6 месеца е на вилата и се виждаме сигурно не повече от 4 пъти в годината. Нямаме време да спорим.
Карате ли се със съпруга си заради нея и чия позиция защитава той? - Заради нея точно не сме се карали. Те са майка и син и отношенията им са си техни. По-скоро, често се налага да му напомням, че е възрастна, има различна гледна точка и различни навици, та не е нужно да й се сърди за някои неща /той се засича по-често с майка си и повече й намира кусури/.
Как да постъпя със свекърва си щом като тя твърди,че винаги е права,не намира грешка в себе си и от съм поставена в ситуация стрес ,когато общува с нея? - Бъдете наистина самостоятелно семейство и си живейте живота /сами, без чужда намеса и без да се налага постоянно да общувате/.

# 35
Ами ние живеем далече една от друга,виждаме се много рядко, но пък и когато се съберем всички заедно, не сме имали някакви дразги, може би,защото е пак за кратко.Отношенията са ни много изчистени, по скоро формални.

# 36
siqna, все някога ще й писне, споко. Simple Smile
И свекърва ми не е пестила мнения, но лоша дума не казах за нея пред мъжа ми. Случвало се е директно на мен да негодува, аз се съгласявам. После продължавам, както и до момента.
Възможностите за пререкания са на минимум, т.к. съпругът не е арбитър. Държа се по устав, възпитана и уважителна. И няма за какво да се хване. Simple Smile И така 7-ма година.  
Влизайки в спорове, все ще намери за коя дума да се хване. А и като стигнете до рефер, нещата съвсем загрубяват.
Много рядко пиша в темите за свекървите, ама днес и аз нещо се отплеснах. Simple Smile

Твоето поведение е много близко до линията, която следвам, но ти си с по-дългогодишен опит. Никога не казвам лоша дума за свекърва си и се отнасям с уважение, но пазя дистанция. Но мисля, че да не се дава повод за неодобрение не е достатъчно. Който търси - намира. Как постигна това вашите отношения със свекървата да не влияят на теб и съпругът ти? На мен ми е болно, че той е под обстрела на неприятни думи и нападки. Започвам да се чудя дали има предрешени взаимоотношения, при които дори и най-благото и добронамерено отношение да не помага?

# 37
  • София /Абсурдистан
Не допускам никой да ми се бърка в семейството - така се отнасям. За сега - успешно  Peace

# 38
Много  добре  се  разбираме.В  прекрасни  отношения сме  пу-пу.С  нея  се  разбирам  по-добре  отколкото  с майка ми.

# 39
Как се отнасяте към свекърва си?
Както искам моят съпруг да се отнася с майка ми.
Или така, като бих искала моята снаха да се отнася с мен.

Прекрасен отговор !  Hug

# 40
   При мен важи поговорката "Каквото повикало, такова се обадило." и това важи за всички, не само за свекървата.

# 41
Ако няма конкретна причина за кавга,не го прави,ако е нещо безобидно отстъпвай,защото мъжете почти винаги са на страната на майките си.А ако живеете и отделно все някак ще я изтърпиш за някой час.Иначе отстоявай позицията си,ако си убедена в правотата си.

# 42
С тотално безразличие.
Преди 7 години мъжът ми беше опериран. Децата - едното на градина, другото на ясла, свеки - безработна /тя работи кралица, не може кво да е/, не си мръдна пръста. Справих се сама с грижите за мъжа си /трудничко си беше/, тя само се осведоми по тела и на третия ден след изписването се вясна за два часа на гости.
Днес мъжът ми беше опериран отново. Всичко - от мен и моите родители - уреждане, подкрепа /в момента децата са в грипна ваканция и са при тях / и т.н....... От свеки - ни вест,  ни кост.
Е, как мислите - какво отношение заклужава?
Никакво.

# 43
С уважение и любов така както и тя към мен.
Склонна съм да премълча нещо ,с което не съм съгласна дори и с ентусиазъм да кажа ,че и аз така мисля ,защото тя просто го заслужава.

# 44
Строго, но справедливо.

в моя случай....това е най-правилното Peace
siqna, все някога ще й писне, споко. Simple Smile
И свекърва ми не е пестила мнения, но лоша дума не казах за нея пред мъжа ми. Случвало се е директно на мен да негодува, аз се съгласявам. После продължавам, както и до момента.
Възможностите за пререкания са на минимум, т.к. съпругът не е арбитър. Държа се по устав, възпитана и уважителна. И няма за какво да се хване. Simple Smile И така 7-ма година.  
Влизайки в спорове, все ще намери за коя дума да се хване. А и като стигнете до рефер, нещата съвсем загрубяват.
Много рядко пиша в темите за свекървите, ама днес и аз нещо се отплеснах. Simple Smile ...да това беше моето предишно отношение към нея....обаче не е правилно....на този,който дразни...все пак трябва да му се потърси отговорност!!! това отношение да съм все добра и да мълча след години ме доведе ДО НЕРВНА КРИЗА!!!!!!

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 21:00 от lorito

Общи условия

Активация на акаунт