ЗА или ПРОТИВ "смъртното наказание" във форума.

• 15 675
  • 247
  •   1
Отговори
# 75
Някой неосъществен адвокат в живота, се мъчи да се хареса, като отъждествява собственото си мнение с това на стотина хиляди тука. Айде всеки да си се изказва, без да ме светва другите какво мислят, щото аз освен да чета имам и някоя гънка в главата си. Не измествайте темата - форума и форумските правила си съществуват и никой не говори за "вземане на власт в града", за виртуално ТКЗС" и секви подобни. Говорим за "цвета", за "различните" - било то черните овце, било то вечните лидери. Не завиждайте!
Именно защото форума се превърна във вид социална мрежа /не без помощта на чата на стотина-двеста шляещи се по цял ден свободни личности/ е редно както да има ред, така и да има справедливост. В живота махнахме съмртното наказание, редно е и тука да го няма, иначе ще се повторя с думите си в един от първите си постове - някой не осъзнава какво има в джоба си и се изживява като робовладелец, ама виртуално!
Против вечния бан и За инфото на Дона!

# 76
Както в много теми, написаното от crazy chick ми пести усилието за да пиша подробно.
Та просто чуквам няколко клавиша, за да се запиша, де.

# 77
Крейзи Чик, дано в реалния живот си поне малко "крейзи", защото като гледам във форума си само "чик"...Дори "чикън"...  Peace

# 78
Някои баннати ми липсват, други- не.  Не одобрявам вечните банНове Grinning

# 79
  • Кацнала на едно дърво.
"За" съм. Това, което най-много ми харесва на форума (и затова посещавам само него) е,че има ясни правила и ред.
От друга страна, именно "бан"-ът е това, което ръчка хората да се държат хм, така.  LaughingДа "живеят опасно" по един безопасен, анонимен начин.  Laughing
Аз не вярвам, че има някой изпъден, който не е направил нарочно тъй, че да го изпъдят. Гледам и подозирам.
Намирам го за глупаво. Ако го правят за форумска слава, всяко форумско чудо за три дни. Човек може и цивилизовано да си замине, ако му е писнало от кокошки. Mr. Green
П.П.А ако става дума конкретно за Селтаки (който ми е лична симпатия) - ами глупаво беше и некрасиво (меко казано). Аз не бих го баннала, бих го ритнала за такива думи. Joy

# 80
  • София
notarНикой не говори за различини и цветни личности. Трябва да има вечен бан за психопати. Не визирам Сопрано или Селтака- те понякога прекаляват, но са цветни и различни. Трябва да има ограничения за истинското прекаляване и определени хора да нямат достъп завинаги. Да не цитирам и аз случаи на такива хора, защото вече беше споменато- заплахи за убийства, педофили, имаше едно възрастно сукалче, което търсеше кърмачки, за да си похапне- това заслужава вечен бан и такъв е редно да има.

# 81

Искам да кажа "имат право на глас' и нищо повече. Не ми преиначавай думите.

Имаме даже прекалено много свобода тук, повече няма накъде, глас също.

# 82
Крейзи Чик, дано в реалния живот си поне малко "крейзи", защото като гледам във форума си само "чик"...Дори "чикън"...  Peace

Марадона, хайде позволи на хората да имат различно мнение от твоето, след като си задал отворен въпрос, а?

Или поне предложи банът да се решава с общофорумско гласуване, в интерес на (липсващи) любимци.  Wink
('Щото на мен на фона на пумията* на първа страница на Клюкарника, всъщност много ми липсва прямотата на Мама ти Кенга, ама на, и тя е с бан.)

______
* Трейдмарка на преразказа: Дона.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 12:34 от Алиса

# 83
Не само позволявам, но и толерирам различното мнение, мноо ясно...

Мама Кенга не съм имал възможност да чета, но съдейки по коментарите, сигурно е била забавна. А като визия? Мацка или лелка?

# 84
ЗА
и съгласна с предложението на Дона

# 85
Против, разбира се!
Свобода на словото!
Нужно е да оставим всеки желаещ, който изпитва непреодолим сърбеж на върха на пръстите си, да твори необезпокоявано навсякъде - обиди, псувни, spam, flood... На кого му пука? Форумът е ценен с пързалките в ДиС и спамо-чатовете! Това е! А админите и модераторите са длъжни да търпят всеки, щом е благоволил да пише в техния форум - трябва да са му признателни и с благодарност да приемат всяка псувня по техен адрес.
Да премахнем правилата - стига ограничения! Нужно е да дадем шанс и право на всеки, който няма дори и една публикация, свързана с бременността, раждането и отглеждането на децата, но е избрал този форум, да излива логореята си. Да закрием тематичните подфоруми! Да оставим само Клюкарника!
Ще пусна петиция!

Сега сериозно.
Идеята за тема с банове е напълно неосъществима.
Първо, защото на ден има поне 5-6-10 баннати новорегистрирани спамъри, пубертети, педофили и всякакви други изтрещели идиоти (без извинение за израза), които влизат тук с идеята само да изцвъкат нещо от рода на "мама ви да е`ба мръсни кучки" или да залеят форумите с 20-30 еднакви линка от рода - "вижте ми сайта" или "гласувайте за Пенчо". Такива отлитат без предупреждение, завинаги. Не смятам, че сме длъжни освен да им метем глупостите, да ги удостояваме и с отделна тема за почести.

Второ - по отношение на т.нар. "знакови" фигури - забравяте както основната цел и идея на тези форуми, така и че Клюкарникът не е форумът. Няма потребител, от баннатите, които са споменати тук, който да не е бил предупреден. (Марадона, трябва да си спомняш, че част предупрежденията на Селтака бяха и до теб. Ако някой пък не е разбрал Тони Сопрано сам пожела да бъде баннат. За Борис - надали има човек с повече предупреждения и временни банове, а дори и настоящият му е такъв, но той си го удължава като се опитва да го заобикаля.)

Трето - "стената на плача" е абсолютно ненужна от гледна точка на "информация" за тези, които "жалят" като се има предвид каква комуникация тече по скайп, icq и др.

Четвърто - ако има такава тема, не виждам как точно и кой ще определя кой е заслужил честта да бъде вписан там. Както вече споменах - не смятам за нужно отдаването на почести на всякакви луди (примерите са много, споменати са и от други в тази тема), но от къде на къде за едни ще се пише, а за други не?

Пето - има ли такава тема, ще трябва да пусна и тема тип сведение за всички любезности, които получаваме на лични съобщения и мейл от потребителите, в които със завиден стил и познание на цинизмите и вулгаризмите ни се обясняват в "любов" (което ще е в нарушение на правилата за публикуване на лична кореспонденция), както и личен мой блог, в който да разказвам за всяко привикване в Прокуратура, ГДБОП, Полиция и КЗД, където съм изписала тонове обяснения защо е допуснато да се обижда или псува някой, защо някой е написал отрицателно мнение за фирма или лекар, защо някой заплашва някого, защо някой прави скрита/подвеждаща реклама, защо някой е предизвикал стрес и паника и т.н. и т.н. , които данни пък нямам право да пиша.
Представете си, че въпреки, че няма правни основания за това, тъй като по закон не сме отговорни за писанията на потребителите, непрекъснато се налага да давате обяснения за написаното от всеки, който има достъп до Интернет и е намерил форумите ни. Да, обвиненията не са срещу нас, но обясненията и справките се искат от нас, а честно казано аз искам да си ги спестя доколкото е възможно.
Представете си и за момент поне, че това, което се вижда като краен резултат е само върха на айсберга, а отдолу има изключително много работа и много проблеми, част от които предизвикани именно от публикации във форумите и именно защото форумът е популярен, ни гледат под лупа и се опитват да ни изкарат виновни и за световната икономическа криза, и за гладуващите в Сомалия, и за войната в Афганистан.

За живеещите в Клю-то предлагам да се поразходят и поогледат, да видят, че форумът има доста други подфоруми, които всъщност са гръбнакът и основата на БГ-Мамма. И ако на някой не му харесва, че тук не желаем да се превръща в клоака, то със сигурност може да намери доста други форуми, където може да се вихри на воля, без никой да го модерира. На мен такива форуми не ми харесват и няма да превърна и този в такъв.
И да, предпочитам да има 20-30-50% по-малко потребители, но това да са потребители, които знаят за какво са тези форуми и които не влизат тук единствено с цел да се забавляват с измислени сапунки, дразнене на останалите потребители, обиди, псувни или безсмислен чат.

Лично за мен форумът вече е прекрачил границата на допустимото своеволие и подобни "искания" за повече свобода биха довели до абсолютна анархия и приравняването на форума със стотиците други места в нета, където всеки средностатистически тийнейджър може да влезне и да изрепетира новите псувни и обиди, които е научил. Това обаче може да стане, ако аз не съм тук. Но аз все още съм тук и не желая форумът, създаден с цел информация за бременността и майчинството, с цел подкрепа и взаимопомощ, да се превръща в това.

# 86
Ха така!

# 87
Безсмислените чатъри спокойно биха могли да
бъдат същите хора,които многократно са оказвали
някаква помощ чрез този форум.

Да,тежка е царската корона. Peace

Жалко,обаче че понякога вниманието е съсредоточено
върху безсмисленните сапунки,за сметка на сериозните
абсурди.

# 88
Твърдо за. Смятам, че доста от пишещите тук(в клюкарника) са дъблоко заблудени по отношение на причината този форум да съществува. Защо не вземете да се поразходите по други тематично ориентирани форуми - автофоруми, професионални форуми, форуми за спорт и т.н. и да пробвате да изпишете дори и една четвърт от глупостите, които сте писали тук? Защото още на втория ден ще ви изхвърлят без да ви се обясняват.
Това, че форумът е заприличал на Женски пазар и се бълват една след друга малоумни теми е до голяма степен следствие на толерантността на модератори и администрация към желанието на стотици потребители да блеснат с остроумие, независимо на каква цена, ако ще и с поредната тема къде ги сърби тази вечер. Факт е, че не може да се модерира постоянно едно такова голямо нет общество, но както се вижда, особено напоследък, твърде либералното отношение води до вярата в нЕкои потребители, че БГ мама е един вид виртуална чесалка - за ниско самочувствие, при липса на реална аудитория и за други нечии по-интимни нужди.
Според мен съществуват вече цели подфоруми, които са напълно безсмислени. Веднъж компромис, два пъти компромис, накрая се изсипва куцо и сакато да дращи. Не е това идеята. Или поне така ми се струва.

# 89
Почитания, Мамма.

Аз съм ЗА.
За съжаление не ми е ден, в който да се обяснявам.
Не разбирам увлеченията по така наречените "знакови" форумци.
Без извинение - подобно увисване на врата им не говори добре за висналия.
А пък допускането от тяхна страна на това явление не говори добре и за тях самите.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт