Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 252
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 255
marianadi, чай от цариче и равнец, омега 3, токотриеноли, вит. д,сусамов тахан, масло от лен и пореч и да не изброявам още какво приемам. Но все пак успях да намаля приема на Утрогестана /като доза и продължителност/, даже и без него стигнах до 22-23 дена цикъл, иначе с него си докарвам до 28 дни цикъла.

# 256
А за страничните ефекти на соматотропина нещо да са казали, че ми стана интересно? Щом тялото се нуждае от него само до 35-тата година не е ли малко насилствено да го блъска човек и след това? И какво се очаква - да порастне още на ръст - все пак това му е основната функция?

Това намерих в сайта за бодибилдинг - Някои билдери  ползват по 3IU дневно, други по 8IU. Но тъй като GH(растежен хормон) предизвиква състояние на инсули­нова реакция, всичко над 8IU е абсурд­но.

Така, че все си мисля, че не бива да се пипат хормоните като ей така..щото "един сайт в нета така каза".... Wink Wink Wink
Този който го каза беше на 40 и го ползваше от 4 години , нищо му нямало , проблем имало само при болни от рак .
По принцип , ако и ние бяхме с 10 години по-стари и бяхме в нормално за възрастта си състояние - хормони не ни трябват . Проблема е 99% от случаите е стрес

# 257
  • Другата България
А за страничните ефекти на соматотропина нещо да са казали, че ми стана интересно? Щом тялото се нуждае от него само до 35-тата година не е ли малко насилствено да го блъска човек и след това? И какво се очаква - да порастне още на ръст - все пак това му е основната функция?

Това намерих в сайта за бодибилдинг - Някои билдери  ползват по 3IU дневно, други по 8IU. Но тъй като GH(растежен хормон) предизвиква състояние на инсули­нова реакция, всичко над 8IU е абсурд­но.

Така, че все си мисля, че не бива да се пипат хормоните като ей така..щото "един сайт в нета така каза".... Wink Wink Wink
Този който го каза беше на 40 и го ползваше от 4 години , нищо му нямало , проблем имало само при болни от рак .
По принцип , ако и ние бяхме с 10 години по-стари и бяхме в нормално за възрастта си състояние - хормони не ни трябват . Проблема е 99% от случаите е стрес
Проблема за ранната менопауза ли?Не е само стрес, има и други неща, и то доста...... Tired но съм съгласна с Morgana така само от нета не бива да си "назначаваме" неща.Това хормоните са...... аз за билкави добавки не знам на какво да се спра, та камо ли нещо друго newsm78

# 258

Проблема за ранната менопауза ли?Не е само стрес, има и други неща, и то доста...... Tired но съм съгласна с Morgana така само от нета не бива да си "назначаваме" неща.Това хормоните са...... аз за билкави добавки не знам на какво да се спра, та камо ли нещо друго newsm78
Миналата година пих 3 месеца бял равнец , то трябвала 1 месец , но тогава не знаех...както и да е ефект никакъв , като се има предвид , че бяха минали не повече от 3месеца от последният път . После питах доктора ,  той каза , че не помагал за менопауза ... И тука мога да се съглася с вас за билковите добавки . има по магазините едни фалшиви билкови чайове за менопауза по магазините да се чудиш да се смееш ли или да плачеш  newsm78. Мащерка ,  жълт кантарион и бял равнец - пълни глупости .

# 259
Вече се обърках с тия хормони и яйцеклетки .
Преди се знаеше , че още от раждането имаме по 40 000 зачатъка на яйцеклетки в яйчник . Сега уж открили , че не е така а се произвеждат в момента . И в крайна сметка , кое е вярно !? Ако успеем да се справим някак си преди 50-тата година със стреса и хормоните ще може ли да се забременее . Тези , които за забременявали до 2 години след като медицината ги е обявила , че са в менопауза грешка ли са , изключение ли са ... колкото повече чета толкова повече не знам какво да мисля .

# 260
Преди 3 дни се оплаках от ранната менопауза и в един руски сайт ...и какво се оказва : На 42 години менопаузата е нормална  , а на 20-25 е ранна . Ако искам бебе , най-напред трябва със медикаменти да се докара хормоналното ниво и чак тогава да намеря донорска яйцеклетка , но и тогава не е сигурно дали организмът ще отговори с бременност или ще я отхвърли ... с две думи успокоих се . Значи щом е нормална възраст , всичко  което изчетох през последните 2 месеца за преждевременни остеопорози , гуши , диабети  и ракови заболявания всъщност не е от менопаузата , а е от начинът на живот . То и менопаузата е следствие от това , а не причина

# 261
  • София
Само не разбрах защо си вкарваш такива филми в главата? newsm78

# 262
Само не разбрах защо си вкарваш такива филми в главата? newsm78
Така пише ... както и да е . Радвам се и на това , че има една хубава и една лоша новина , а не са и двете лоши .

# 263
Имам пак ръждиво зацапване, по капка на ден ooooh!
От 18 съм така.Толкова го разтегнах този цикъл, че вече не помня и на коя дата ми почваше Confused
На диета съм повече от мецец, отслабнах 7 килограма, детето замина в чужбина и притеснението ли ми е в повече, но съвсем не са както трябва нещата

И аз съм така. Отгоре на всичко няма такова нещо като дата за месеца, идва когато си иска. Веднъж е горе-долу нормален цикъл, после зацапване по една капка, което трае 2-3 дни и изчезва. След това може изобщо да няма нищо по 35-40 дни и когато вече реша, че може  изобщо да не ми дойде, идва. Следващият месец може да ми дойде след 20-21 дни и да е няколко капки за 2-3 дни . #Crazy  Мъча се така от септември миналата година. А през октомври миналата година и февруари тази година изобщо не ми дойде, дори капка нямаше. Дали наближава вече краят на тази гадост? Лудвам вече....че и ме наболява често корема ниско долу Rolling Eyes newsm78

# 264
  bouquet Привет и от мен момичета ! Аз съм на 48год. и от 2год. съм с нередовен цикъл. Не ме притеснява,че някой месец ми прескача.Притеснява ме това,че когато цикъла не е нормален имам ръждиво кръвотечение по няколко капки,както споменахте и вие,но придружено със сърбеж( не всеки път,но достатъчно,за да е неприятно)  Sad И в тези моменти се мажа с Нистатин,защото не се издържа. Днес четох за промивки и чай от бял равнец,който много помагал за жени в менопауза и съм решила да пробвам.

# 265
Привет момичета,на 46 съм, заради нисък прогестерон ми изписаха  Дуфастон за 3 месеца.Някой пил ли е и какви са страничните му ефекти?

# 266
Прогестеронът започва да намалява още след 30 год. възраст, но по осезаемо е след 33-35. Тогава се проявява по-силно и т.нар.ПМС, причина за който е ниският прогестерон , съответно доминацията на естрогени през втората половина на цикъла и най-вече няколко дни преди цикъл.
Освен това цикълът се скъсява и от ,примерно 28-30 дни, става 25-24-23 и надолу. Пак заради намаленото производство на прогестерон и от там-къса лутеална фаза/ и аз съм на това дередже/.
И аз съм така - цикълът ми е точно 23 дни. На 36 години съм, следователно е нормално. Единственият проблем  е, че нямам никакво желание за секс.  Cry Пробвах всякакви натурални добавки, но без ефект...засега.

# 267
Прогестеронът започва да намалява още след 30 год. възраст, но по осезаемо е след 33-35. Тогава се проявява по-силно и т.нар.ПМС, причина за който е ниският прогестерон , съответно доминацията на естрогени през втората половина на цикъла и най-вече няколко дни преди цикъл.
Освен това цикълът се скъсява и от ,примерно 28-30 дни, става 25-24-23 и надолу. Пак заради намаленото производство на прогестерон и от там-къса лутеална фаза/ и аз съм на това дередже/.
И аз съм така - цикълът ми е точно 23 дни. На 36 години съм, следователно е нормално. Единственият проблем  е, че нямам никакво желание за секс.  Cry Пробвах всякакви натурални добавки, но без ефект...засега.
И аз съм така от 12 години нямам желание за секс . Ако някой само повдигне темата и ми става неприятно ...Мислех си , че е от стрес следствие от двата развода ; от това , че в държавата има само лош материал ...но явно е и  от липса на някакъв хормон .

Преди да ми започнат големите проблеми с цикъла ( 5 години непрекъснато и по много ) имаше 1-2 години в които датата се измести в зависимост от пълнолунието - идваше точно в датата на пълнолуние .

# 268
  • София
Привет момичета,на 46 съм, заради нисък прогестерон ми изписаха  Дуфастон за 3 месеца.Някой пил ли е и какви са страничните му ефекти?
Дуфастон съм пила винаги х1м и нямах никакви оплаквания, освен главоболие 3-4 дни последния път. Обяснявам си го с натрупан ефект от 3м прием на Оргаметрил (пак прогестерон) от който напълнях 5кг за 3м и ужасна мигрена 5дни. Дуфастона за 1м премахна кистата, която не се резорбира за 3м Оргаметрил. Определено Дуфастон при мен има добра поносимост и е с по-бърз ефект.

# 269
Пия оргаметрил/дуфастона е по пречистен ,но по слабичък и при мен не действаше/вече година и 2 месеца.Първо го пих една година ,по принцип това е тавана,само в редки случаи го изписват за повече време.После го прекъснах за 2месеца,но работитене биваха,защото организма ми е решил в перименопауза да произвежда повече естрадиол.
Доц. Рачев сега ми го изписа за още 6месеца.Когато го попитах за вредните дейсвия ми отговори ,ако си предразположена към тромбофлебити има опасност/аз не съм за сега/,а иначе каза "ти го изпикаваш" с цикъла.Но преди се чуствах добре ,а сега и оргментрила не помага,нерви и това е .

Общи условия

Активация на акаунт