Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 565
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 915
shushi7777, от изброените от теб симптоми съм имала световъртеж и нарушение на съня, топли вълни също. И друг път съм споменавала в темата, откакто пих Изофлавон, отшумяха вълните, изчезна световъртежът, а сънят ми се нормализира. Опитай, ако искаш, или се консултирай с лекар. Аз си го самоназначих. На соева основа е, не е тежък хормонален препарат.

С изофлавона могат ли да се взимат витамини за менопауза, че и ноктите взеха да ми се чупят/нещо, което никога не ми се е случвало/ или медикамента ги съдържа?
Аз заедно с изофлавона, вземах и едни женски витамини на  Kneipp, разтворими.

# 916
За световъртежа се провери при УНГ за вертилижен синдром много често се получава от удар или някакво стръскване и не е във връзка и другите болести . Но ако е вертилижен синдром повръщане , виене на  свят и главоболие са от него .
Повишената температура може да е следствие от гранулом или някакво друго гнойно възпаление , което не се усеща , отделените токсини от гнойта също предизвикват усещане за горещи вълни . Така , че за всеки случай и на зъболекар мини

Удари не съм претърпявала, но сутрин лявото ухо ми пука непрекъснато и имам непрекъснати болки
във вратните прешлени  Sick
За всичките ми 48години може би съм имала няколко здравословни оплаквания и то съвсем елементарни, но от една година нещата се промениха коренно ....непрекъснато съм зле.  Гледам да си свърша работата в офиса и "тичам" към къщи да си легна. А бе....аман...

По принцип от една по-ранна възраст трябва по около 200 пъти дневно да правиш упражнения за изпукване на врат , това е превенция срещу шипове
За концентрация - орехи . Не , че особено помага , но все е нещо

# 917
  • СОФИЯ
Честно казано, не мисля, че световъртежите и главоболието са от критическата. Може би по скоро си започнала да вдигаш кръвно, или нещо с вестибуларния апарат, шипове...... Но иди на отоневролог непременно. Ако искаш хвърлиш едно око и на тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758377.0

Със ниско кръвно съм....сутрин направо липсва такова 80/60, 90/65. През деня 110/70. Понякога вечер горната се вдига до 130.
Да, ще трябва да си направя снимка на вратните прешлени ......
Абсурдно е че трябва да се обикаля непрекъснато по доктори...лошото е, че вече трудно се намират добри, а нямаш ли сложена вярна диагноза усложнява още повече ситуацията.
Благодаря за линка. Ще погледна темата.

# 918
 shushi7777 , и аз не мисля, че всички симптоми са ти от менопаузата.Вярно, че всяка жена ги "преживява" различно, но ето това

За всичките ми 48години може би съм имала няколко здравословни оплаквания и то съвсем елементарни, но от една година нещата се промениха коренно ....непрекъснато съм зле.  Гледам да си свърша работата в офиса и "тичам" към къщи да си легна.
не е задължителен "симптом".    Simple Smile
И аз тази година ще навърша 48, имам вече разни "предвестници" на критическата, но като цяло се чувствам добре, не се уморявам, с една дума, засега нещата "вървят" леко.

# 919
  • СОФИЯ
shushi7777 , и аз не мисля, че всички симптоми са ти от менопаузата.Вярно, че всяка жена ги "преживява" различно, но ето това

За всичките ми 48години може би съм имала няколко здравословни оплаквания и то съвсем елементарни, но от една година нещата се промениха коренно ....непрекъснато съм зле.  Гледам да си свърша работата в офиса и "тичам" към къщи да си легна.
не е задължителен "симптом".    Simple Smile
И аз тази година ще навърша 48, имам вече разни "предвестници" на критическата, но като цяло се чувствам добре, не се уморявам, с една дума, засега нещата "вървят" леко.

Дано все така да ти е леко и безпроблемно.
Аз също в началото бях добре...от време, навреме топли вълни и всичко друго си беше ок. Влошаването ми започна след втората година.

# 920
  • В полите на Пирин планина
Здравейте  Grinning
Тайничко ви чета от известно време...
Скъсяването на времето на цикъла и по-оскъдното течение симптоми ли са за предменопауза?
И на мен ми става лошо понякога сутрин / световъртеж и гадене /, но установихме с ЛЛ, че понякога рязко ми пада горната граница на кръвното и затова.

# 921
  • СОФИЯ
Здравейте  Grinning
Скъсяването на времето на цикъла и по-оскъдното течение симптоми ли са за предменопауза?
И на мен ми става лошо понякога сутрин / световъртеж и гадене /, но установихме с ЛЛ, че понякога рязко ми пада горната граница на кръвното и затова.

Чувала съм, че е симптом.
Всъщност, аз започнах така, но го разбрах доста по късно в годините, когато започнах да се интересувам.

# 922
Здравейте  Grinning

Всъщност, аз започнах така, но го разбрах доста по късно в годините, когато започнах да се интересувам.

Честно казано така си и мислех, макар че ми е сравнително рано / на почти 40 години съм /  Thinking

# 923
  • СОФИЯ
Здравейте  Grinning

Честно казано така си и мислех, макар че ми е сравнително рано / на почти 40 години съм /  Thinking

Понякога е дълъг процес. Аз, докато се усетя за какво става въпрос /не обичам да ходя по доктори/ минаха около 5 години с намаляваш цикъл и после изведнъж започна да прескача месец два и накрая се усетих за какво иде реч. Сега от август съм без цикъл. Изследвай хормоните периодично, за да видиш какви са промените там.

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 15:54 от shushi7777

# 924
shushi7777Peace

# 925
  • В градината...
И аз съм почти на 40 и от 2 години нещата тръгнаха на зле. Понеже правя изследвания, искам да забременя и си следя хормоните. Миналата година ФСХ-то ми беше рязко скочило, а естрадиолът ми е под долната граница, тестостеронът - също. Все "хубави" работи  Tired

# 926
Момичета, пак да ви напомня - при промени в цикъла или други оплаквания, отидете първо на гинеколог, а не стойте с мисълта - "от критическата е".  Peace

# 927
Аз ходих на гинеколог. Нямам резки промени в цикъла - идва си редовно, но някак е по-оскъден и кратък. Гинекологът каза, че това е нормално и все още не е притеснително, щом нямам други проблеми.

# 928
  • Другата България
Изследвай хормоните периодично, за да видиш какви са промените там.

Кои хормони имаш предвид?
Ти кои изследва?

# 929
  • СОФИЯ
Изследвай хормоните периодично, за да видиш какви са промените там.

Кои хормони имаш предвид?
Ти кои изследва?

Най добре попитай самия гинеколог.
Aз давам съвети, но още не съм ходила  Grinning Търся мнения за добър такъв. Щом касае менопауза предпочитам да е жена и ако е минала по този път, още по добре.

Общи условия

Активация на акаунт