подсъзнанието може всичко 19

• 82 330
  • 712
  •   1
Отговори
# 570
svetlina_8, има и други форуми, които вече съществуват и в които наистина може да се намерят различни гледни точки, над които човек да се замисли. Но навсякъде има както повторения на идеите така и борба за доказване между силно развити егота и тн. Не съм намерила идеалния форум, където всичко да е както си го представям с отворени дискусии представящи различни перспективи, приемане на разнообразни гледни точки и конструктивни и обогатяващи дискусии между членовете. Ако намерите такъв форум, пишете ми моля ви.   bouquet

# 571
Като говорите за страховете има една много известна книга на Уейн "Вашите слаби места". Аз не съм я чела цялата. Намерих някой истини за себе си. Доста хора я препоръчват. Мисля че я има в интернет, но както не веднъж е обсъждано във форума, всичко е вътре в нас. Трябва само да го намерим, да го осъзнаем и най-важното да го приемем, за да може да продължим смело напред...

# 572
  • София

svetlina_8, има и други форуми, които вече съществуват и в които наистина може да се намерят различни гледни точки, над които човек да се замисли. Но навсякъде има както повторения на идеите така и борба за доказване между силно развити егота и тн. Не съм намерила идеалния форум, където всичко да е както си го представям с отворени дискусии представящи различни перспективи, приемане на разнообразни гледни точки и конструктивни и обогатяващи дискусии между членовете. Ако намерите такъв форум, пишете ми моля ви.   bouquet

Има такива форуми, и без да има борба на его-тата, просто защото всеки от участниците си е поставил егото отзад. Няма да ги напиша, но съм давал цитати от всеки един от тези форуми. Който иска може да ги намери. Всъщност, който следи темата, ги е виждал.
Въпросът е точно в това, и в този форум има търсещи души но има разводняването на темата, повторенията и липсата на "конструктивни и обогатяващи дискусии" и т.н. Е, това си е мое мнение и то не е задължително за никой.

# 573
Може би не съм права, поправете ме ако греша, но и тук ли както във всички други подфоруми се вихрят подобни страрсти "стари-нови", кой знаел повече, кой по-малко, къде били тези, които преди пишели, сега защо не били, темата се разводнила/опорочила/престанала да бъде полезна, понеже се отклонявало внимание от "важните" неща, само че с някакво старание да се "облекат" тези борби в думи и изрази обичайни за стила на писане тук ... това не ги прави по-красиви ...
Който не му харесва - да не пише, да си намери друг форум, да си прави практиките сам ..... Чела съм много книга, ама наистина много, както повечето тук ... но не мисля, че знам повече от някой, който не е чел нищо, а живее в хармония ...
Кой е този, който е толкова напреднал за да се яви модератор на дискусията, да каже за кое да се пише за кое не, кой определя, кое е разводняване и повторение ? Темите и форумите се правят от хората, които пишат там, нямат задължителен характер и ако на повечето хора им е приятно, могат да си повтарят десетки пъти едно и също ... ако някой се чувства много "над" това, може да предприеме съответните действия ...

# 574
  • София
Ahim_sa, в колко теми в този форум пишеш?

и как разбра какво става, като пишеш тук от съвсем скоро?

и работата не е в четенето, а в ПРИЛАГАНЕТО!

# 575
Ahim_sa, в колко теми в този форум пишеш?
Пиша, където ми е интересно или евентуално мога да помогна (ако темата е тип въпрос), защо  Rolling Eyes

# 576
  • София
Ми просто прегледах последните ти постове ........ и се учудих на разнообразните интереси. Не е оценка, само споделяне.

Модератор на темата е този, който я поддържа и създал. Но дори и тя вече няма желание да влиза .... доколкото виждам. Още повече, че сме на 39 страница, отдавна беше време за нова тема. И тя се бореше с разводняванията и повторенията ...... но може би се е  възнесла  от темата   bouquet

Хората, които поддържат и са създали тази тема е добре да се уважават за усилията им. Я каква прекрасна първа страница имаме, и полезна!

Ако на хората им е приятно, могат да си пишат едно и също колкото си искат пъти - да, ама на повечето не им е приятно.

# 577
Ми просто прегледах последните ти постове ........ и се учудих на разнообразните интереси. Не е оценка, само споделяне.

Аз пък се учудвам, че публично се дискутират моите последни постове и публикации ... Между другото те са достъпни за всички и не виждам смисъл да се поставят на обществено обсъждане, както и не виждам да има общо с темата това Peace Относно разнообразните интереси - да такива са  Peace И не мисля, че има нещо "недуховно" или противоречиво в това, човек да се интересува от различни неща  Peace Peace

Относно темата, да чела съм първа страница и ако питането ми за конеца наистина е обидило създателите на темата и пишещите тук, ако съм я разводнила толкова много и съм преповторила десетки повтаряни неща, което е отегчило всички, се извинявам най-искрено и се оттеглям   bouquet   bouquet  bouquet
Бъдете живи и здрави момичета и дано срещате само "идеални" хора по пътя си   bouquet

едит: относно преповтарянето, не знам как е възможно дори да говорим за такова, когато един миг с друг не си прилича и всеки ден човек открива нови и нови неща, особено ако е тръгнал на път ... Това че се появяват различни хора, които имат субективни преживявания/мисли/чувства и опитности, които желаят да споделят може само да дообогати определена тема по принципно ....

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 17:51 от Ahim_sa

# 578
аз не искам да срещам само идеални хора по пътя си-така губя опитности!
всеки е дошъл дотук с определена цел,и никой няма право да му дава зор,колко бързо да върви или колко торби да влачи на гърба си Peace
аз не съм от списващите темата-пиша рядко,за да споделя нещо интимно,което съм почувствала,че само тук ще го оценят като емоция и откровение.
тази тема е дин пристан за повечето тук-и мисля ,че трябва да се отървем от цикличността- през няколко страници се появява този вече досаден  спор-какво да се обсъжда,по колко пъти,кои пишат,кои -не...........
 за всички има място под слънцето  Peace

# 579
Не искам да обидя никого, но наистина svetlina_8    е права с това че ние начинаещите повтаряме и питаме за много неща, които са коментирани в по- предни теми  , и вместо да седнем да прочетем внимателно и да си го запишем ако трябва ние питаме  и питаме и нещата се повтарят . В по-старите теми и там са се задавали въпроси които са обсъждани и след като прочетох на една съфорумка да се върне в по-старите теми ами честно да ви кажа изпитвам понякога желание да попитам но първо преглеждам и чета ,търся и евентуално ако не мога да открия нищо тогава питам .И на мен ми липсват някои от мамите които пишеха, но от известно време не влизат  smile3518 и не пишат ,може би са се огорчили от това че както казвате вместо да се обсъждат теми които не са обсъждани ние говорим едно и също .Тук има толкова хубави и полезни неща  които пишете  ,постарали сте се всички вие да улесните хората които за първи път влизат в тази тема да се запознаят с нещата за които се говори тук,давате безценни съвети , никога не сте отказали помощ на някой които се нуждае.
Ето защо разбирам много добре svetlina_8  и не само теб ами и повечето мами които са се отказали вече да пишат тук.
Извинявам се за това че понякога съм задавала глупави въпроси ,взимам си поука и моля всички които са отскоро в тази  прекрасна тема четете  по внимателно и бавно ,защото когато сте влязли и сте видяли че има толкова много теми за четене  и някой се отказват, а е по-лесно да попитат ,да но тези хора за да стигнат до тема №19 са се постарали да дадат най-верния и правилен отговор за всички нас , на никого  няма да откажат помощта си ,никоя няма да остане без отговор на запитването  което е дал ,но нека и ние тези които не сме запознати толкова добре с цялата тази материя  да се постараем да прочетем това което са се постарали да напишат  в по-старите темички .
Защото наистина никой не пише в тази тема просто за да се доказва колко е по -умен от другия а напротив да се коментира и след толков много мнания да се намери по -правилния и и хубав начин на живот

Благодаря ви мили мами които пишете в тази тема ,моля ви не ни напускайте и вие, защото тази тема няма да бъде същата без вас   bouquet  bouquet Hug

# 580
Аз съм може би най- новата тук .
Почти не пиша засега, само чета .
За да влязя в темата ,си имам причини ,търся начини да изляза от много труден за мен период .
Четейки назад, въпреки объркването ми ,започнах да чувствам ,че съм на точното място и в точното време .
svetlina_8 , постовете ти ме натъжиха .
Може би имаш право да се чувстваш така, ние не сме достойни събеседници, защото сме още в началото .
И все пак минавало ли ти е през ума, че в трудни моменти човек е като удавник, и за сламката се хваща ?
Точно вие сте тази спасителна сламка, и когато ни се изяснят нещата, и когато се почувстваме уверени ,ще започнем да се допълваме. Ако ти не искаш да участваш в това, просто подминавай въпросите ,които те дразнят .
Ahim_sa , моля те, не си отивай от темата  Praynig, към теб имам по- специално отношение ,най- малкото затова, че ме забеляза и ми вдъхна кураж да продължа .
Много неща ми се иска да напиша, но ще се въздържа ,защото съм нова ..........

# 581
Много неща ми се иска да напиша, но ще се въздържа ,защото съм нова ..........

Всички сме били нови     Mr. Green

така че, aleks - не се въздържай, пиши ...   Hug

НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ЛИЧНО

Хората не правят нищо заради теб, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представят.

Ти никога не правиш нещо за другите, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представяш.

Това е любимото ми споразумение, и мисля, че много пасва за ситуацията    Mr. Green

# 582

Наистина се повтарят някои неща, но все пак това не е форум само за напреднали в "извисяването", каквито очевидно започнаха да се чувстват някои от тези, които са от началото на форума.

Много от момичетата, които питат, предполагам, че са прочели нещата, но им се иска да чуят отново нечие мнение, да получат сила и подкрепа от това, че някой ги е чул и им е отговорил, да се почувстват, че не са сами.

Аз самата попаднах при вас в 17 тема и  ми хареса позитивното настроение. Постепенно забелязах, обаче, че разговор се получава само между тези, които са от по-отдавна в темата, новите включвания много често се посрещат с неудоволствие или троснато, а някои, макар и доброжелателни, се подминават с пълно мълчание, сякаш изобщо ги няма. А недай си боже някой да попита вече объждана тема. #2gunfire

Има хора, които създават впечатление, че са наясно с нещата, но с един преглед в първите теми, се вижда, че тогава и те са били в началото. Ето обаче, че в 19 тема са супер духовни и извисени и досадните "начинаещи" само им пречат да си обсъждат "извисените" теми.

Каквито и да са техниките, няма големи и незначителни, важно е какво си постигнал с тях.

Ако въпросният "незначителен" червен конец ти дава сила и увереност, с която "да изкачваш планини", да действаш мъдро и спокойно и да общуваш с любов, не е ли по-добре да използваш него, вместо да правиш някоя супер велика и сложна техника за "напреднали", с която продължаваш да се чувстваш слаб и неуверен?

Същото се отнася за "глупавите" карти с желанията и другите "маловажни" теми, които постоянно обсъждат невежите за висшите теми новодошли.

Ошо казва, че съвършенство може да се постигне и с едно щракване на пръсти - важното е осъзнаването и то не зависи от времето и усилията и начините, които си използвал за да го постигнеш.
Обикновеният човек, който едва започва, може да е по-осъзнат от онези, които са вървели по този път години наред.

Винаги съм смятала, че духовността трябва да е свързана с топлота, добронамереност и доброжелателност към ближния, дори и към непросветения, независимо от напредъка му по духовния път.

Когато си взел под формата на знания, няма да се принизиш, ако отдадеш под формата на съвет и доброжелателност към по-незнаещите.

Без тази топлина в сърцето, ако ще по цял ден да се медитира, да се правят "висши" практики и да се водят възвишени разговори, ще има само една фалшива и куха духовност, а всички практики - най-обикновена умствена гимнастика.

# 583
А и между другото, ако не се напише в самото заглавие, че всичко е на първа страница, с какъвто и шрифт, големина и цвят на буквите да се напише насред темата, ако човек не попадне точно на тази страница, пак няма да го види. Peace

# 584
  • Tам през Атлантическия океан
 .... ще се повторя но  ....

"Нито един човек не е по-напреднал или по-развит от някой друг. Хората могат да бъдат единствено по-осъзнати."

Иначе и аз съм тук и ви чета , тази тема ми даде много и ме запозна не само виртуално със страхотни хора  Grinning Благодаря   bouquet
Просто за момента не изпитвам нужда да пиша много тук  Wink  ....... Знам че много от момичетата с които сме от началото тук четат редовно темата , въпреки че на пишат  Hug

Прекрасна вечер   Hug

Общи условия

Активация на акаунт