Рецептата за този сладкиш е на Lindita, ето от къде я научих : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369417.msg10048961#msg10048961
Този сладкиш стана любим на съпруга ми, той не е много по сладичкото/ за разлика от мен и голямата ни дъщеря/, има 2-3 сладкиша, които много харесва, всичко останало само дегустира
.След като го опита заяви, че ще иска да му го правя честичко, затова записвам рецептата в Любимите.Необходими продукти :
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 п. кр. масло - сложих 200 гр. масло, едно пакетче малко ми се видя
.1 ванилия
1 ч.ч. нарязани орехи
Начин на приготвяне :
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се смесват със захарта, брашното, орехите, размекнатото кр. масло и ванилията.Слага се в намаслена и набрашнена тавичка, пече се на около 170 гр., при мен стана готов за около 30 мин.. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. пудра захар и с този крем се намазва опечения сладкиш. Връща се във фурната само докато се стегне крема /суши се/ - аз суших на 90-100 гр. около 10 мин., проверявах дали е хванало коричка. Поръсва се с настърган шоколад или шоколадови пръчици. /това още докато не е изсъхнал крема/ - нямах шоколад и затова поръсих с орехи, пак си е вкусно
.Забележка : Аз разбих маслото със захарта до побеляване.Прибавих белтъците rазбити на сняг,орехите и брашното/ в него разбърках ванилията/. Всичко се разбърква добре и се изсипва в малка тавичка,намазана с масло и посипана с брашно .Пекох в умерена фурна - 170 гр. на моята фурна..Не знам какво ще се получи , ако просто се смесят белтъците с всички останали продукти, страх ме е да пробвам
.Както и да е, приготвен по гореописаният начин сладкиша стана наистина вкусен
.
/ и ги наредих,в центъра на всяка питка "боцнах" по малко масло и отгоре ги поръсих със сусам - не можа хубаво да залепне, може би първо трябваше да ги намажа с жълтък
.
!
.
.