Колко е нормално да напълнеем по време на цялата бременност ?

• 72 347
  • 266
  •   1
Отговори
# 105
В учебниците по акушерство пише между 7 и 12 кг, средно 11кг. PeaceАз качих 10кг., 7 от тях свалих с раждането и престоя в болницата / 3 дни /.Останалите се загубиха неусетно Hug

# 106
  • до една звездичка
Има си таблици, учебници, сума ти информация по въпроса.
Едно е сигурно - колкото по-малко, толкова по-добре. Wink
А и е по-лесно в последствие.
Аз напълнях с 13 кг. Не са малко, но пък свалих двойно.

# 107
  • София
Зависи от теглото преди бременността, напълно възможно е при наднормено тегло дори да се свалят килограми по време на бременност.

# 108
  • Бургас
Качих 23 кг.Когато родих свалих 9 остават ми още 14 Sad
Нормално е до 15 кг.

# 109
Аз качих около 15кг. и знам, че по принцип ако си с тегло под нормата може да качиш и повече и да не бъе притеснително  Peace

# 110
Странно..   Thinking  И аз знам, че около 8-12 е най-добре, но във всички калкулатори ми дават препоръчително, че е добре да кача 18-20...?!?
Много е странно това.
По принцип съм много слаба и може заради това препоръчват да кача повече (174см.  и 50кг), но чак пък да трябва да кача 20... не е ли много според вас. Има ли някоя от вас която да е забременяла с моите мерки и да ми каже колко горе долу е качила?
Все още съм бременна, но според мен и 30 кила да напълнееш пак ще си си добре  smile3521

# 111
По време на бременността качих около 12 кг. Забременях при тегло 54 кг., а сега съм около 49. Ама това си е страхотен период и последното, за което съм се сещала са качените килограми.

# 112
Странно..   Thinking  И аз знам, че около 8-12 е най-добре, но във всички калкулатори ми дават препоръчително, че е добре да кача 18-20...?!?
Много е странно това.
По принцип съм много слаба и може заради това препоръчват да кача повече (174см.  и 50кг), но чак пък да трябва да кача 20... не е ли много според вас. Има ли някоя от вас която да е забременяла с моите мерки и да ми каже колко горе долу е качила?
Все още съм бременна, но според мен и 30 кила да напълнееш пак ще си си добре  smile3521

Хахахахааа.... Мерси!    bouquet  Успокои ме!

# 113
 8 кг първата бременост и 9 втората.

# 114
vagabond, аз съм 171 см и преди първата бременност бях 48 кг, качих 12 и родих здраво и хубаво момченце (3500г) три дни преди термина. Сега карам втората, бях 50 кг в началото и пак качвам сравнително малко, а ям като не за двама, ами като за трима.

# 115
Аз от началото на бременността не съм качила нито 1 килограм. С нормално тегло съм. Храня се както преди, само че сега хапвам повечко плодове. Докторката ми каза че само мога да се радвам, но все пак се притеснявам да не се отприщя и да кача килца неусетно (под килца имам предвид повече от нормалното).
Вие след коя седмица започнахте да качвате?

# 116
  • София
С баткото качих 11 кг, с малката - 16. Свалих ги почти веднага след раждането, и двата пъти.
А колко е "нормално" да напълнееш, за всеки е различно. За мен моите кг си бяха нормални, на други им се виждаха малко, на трети - сигурно пък много. Laughing Въпрос на ген. Wink

# 117
Напълнях с 16-17кг, от 44-45 станах около 60. Сега съм 48.
Мисля, че няма граници за това, тоест зависи от много неща.
Не съм яла много, нито дори повече от нормалното. Не съм повръщала. Лека бременност.
Сега имам приятелка, която е бременна в 6ти месец и все още почти не й личи.

# 118
Аз съм напълняла почти с 12 кг. но съм още в началото на 7 месец.
Някой може ли да ми каже последните месеци качва ли се повече от в началота или не?

# 119
  • София
обикновенно накрая се  качва повече...но е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт