Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 337
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Бръмбазелке, даа, и моята дъщеря е родена на 26 юни!  Laughing Само че, 2 годинки по-късно. Wink

Мента, врялата вода върши същата работа, като стерилизатора, да. Но, когато водата е варовита, е малко неприятно. Варовикът залепва по шишета, по тенжери (или там в каквото мислиш да вариш). А стерилизаторите са си чиста работа. Wink Аз имам един прост стерилизатор, за микровълнова. Ползвах го много малко, но все пак ми потрябва.

Точе, тези легълца тип Мойсей са наистина сладурски, но и аз да кажа, че ще ти свърши работа само няколко месеца. Дефакто, кошът на количките е нещо такова. Мишел спа първите 2 седмици вкъщи, в коша от количката. Слагах го на земята. После я изместихме в леглото, в което спи и до днес. Първите 2-3 месеца бяхме махнали решетката на леглото й и така нейното беше прилепено до нашето и нощем само се протягах, като се събудеше, за кърмене.

елинка, аз съм също с ужасно ниско кръвно...Дори един път, като го мерих, беше 75/38! Не знам как съм жива още.  Laughing

И последно, да се оплача, че започнаха да ме свиват подготвителните контракциите. Чувствам ги толкова осезаемо, че чак се плаша.  Confused С предната бременност пак имах, но от 6 месец, а сега от 4 още.  ooooh! В понеделник ще кажа на докито, сигурно ще се наложи да започвам отсега (!) магнезий. Много тъпо, но няма как.  Rolling Eyes

# 511
  • София
Питах го за БХС отново и той ми каза, че няма смисъм да ходя. Че не трябвало да ходя, само защото всички ходят, че нямам причини поради които да го правя. Честно казано ме разубеди, но пак ми оставя някакво съмнение. Има ли някои от вас, които ще пропуснат БХС?
елинка, моят доктор така реагира за ФМ като му казах, че искам да ходя. Попита ме, за какво ти е? Колкото до БХС, ти не си правила този, който е 11-13 седмица, така ли? Според мен, за лично спокойствие, отиди и си го направи. За да спиш нормално, иначе все ще се терзаеш.. то че всичко ще е наред - ще бъде, но за да ти е леко на душата.. малко е лутане там, кое на кой етаж е, но отиди.

ех, какви хубави имена сте избрали.. със сигурност знам, че не искам да е на някого.. малко ми е отживелица, но все още има много хора, които правят егати проблемите за тези имена..

облаче, аз имам ларингит, кашлям, та знае ли се.. стоя в нас от миналата сряда, смуча исламинт, преди това прополки. най-добре да те види УНГ.

а за кръвното - тук май всички сме с ниско.. стига да не ви става лошо, не би следвало да е проблем. те добре че и лекарите го мерят.. та ако има нужда, да се намесят...

# 512
  • София
Zlatna_g много ми странно това ТИ искаш на свекървати ,а МЪЖЪТ ТИ на баща ти  Laughing малко сте си разменили ролите..
Да малко така се получи. Моя свекър е починал, а свекървата много ми помага (е, не е моята мама). Та за това съм си мислила да я зарадвам. Мъжа ми не държи да е на майка му. Свекър ми се е казвал Димитър, та ако бебенце е момче и навия за Данаил може някой да го изтълкува, че е на него. Но мъжа ми предпочита ако рожбичката ни е мъжка да е на баща ми (казва се Петьо). Но както казва danly  важно е детенцето да е живо и здраво.

elinka;) , и моя лекар е на мнение, че няма нужда от БХС. Но каза да си направя втората ФМ. На нея много подробно се виждало всичко. И аз реших да го послушам. Записах си час за ФМ за 28.12.

Днес като на връщане от лекциите влязохме в ХИПо със spirito .. и а много харесах едни буики и не стърпях и ги купих толкова са мънички и сладки!Показах ги на майка ми и тя каза "много са готини",сега влязох при свекитата да им ги покажа и свекърва ми ме изгледа и ми каза "това да ти е последното нещо което купуваш"...стана ми много тъпо и после каза "днес говорих с една колежка тя ми каза че трябвало да си направиш изследванията много отдавана а ти не си  Close
И аз и обясних че има ранно БХС и късно и съм избрала късното а тя продължи да ме гледа подозрително  Tired МНООГО ТЪПА СИТУАДЦИЯ но  аз си премълчах,казах на мъжо той вика наистина е малко раничко за покупки и аз му викам аз да не съм купила кой знае какво само едни БУИКИ  Crossing Arms

Я, не им се връзвай.  Ще купуваш всичко което си харесаш. Та ако за бебките не си позволим някое сладурско нещо за кого тогава?  А и аз съм на мнение, че ако всеки месец купуваме по нещо няма да го усетим много в семейния бюджет.  Hug

# 513
  • Sofia
Върнах се аз от преглед и се захванах да готвя, та сега се отчитам.
Малко съм разочарована - след едночасово закъснение с часовете, се оказа, че няма да ме прегледа, защото не ми се полагало - в 21г.с. Аз казах, че тогава съм на ФМ и можем прегледа да го направим сега или след Нова година, да не съвпада с ФМ, а тя - НЕ, ТАКА Е ПО ЗАКОН  #Cussing out Така или иначе за слушането на тоновете ме гледа с ехографа - сърчицето си тупка, бебо е все така нагъзен и нищо от пол не му се вижда, а аз съм имала контакции  Shocked Леки пристягания усещам, но си мисля, че са ми коремните мускули. Не ме боли нищо, затова не се притеснявам - сигурно са Бракстън-Хикс  Peace Попитах дали отговаря на размера, з'то в началото вървеше по-мъничко и док пак се възмути "Ама Вие ехографски преглед ли искате да Ви правя". Оф, сигурно аз съм в грешка, з'то за мен гледането с ехограф си е преглед - от къде да нзам кога е само за тонове и кога за друго  newsm78
Качила съм 2 кг от началото и кръвното ми е бетон 90/60  Peace

Ние мислим този уикенд да украсим Коледно, че след това ще имам работа по Банско и ще окъснеем Wink

Водичка за изплакване не съм давала - кърмих 2 месеца, след това АМ го правех с малко повече водичка (едно деление на шишенцето) и вода не съм предлагала до към 6-7 месечен в големите жеги. Габи беше с дълга жълтеница, но и нашето педи ни каза да го държим повече на естествена светлина. Даже се учудвам, че не ми е казала за водата със захар, защото си е малко от старата генерация (тя ми говори, аз си правя, каквото си знам Wink специално за захранването).
За имена още умуваме, имаме един мъжки вариант, но и той не е сигурен. Не ми се бърза с това  Praynig

# 514
Никол, бързам да споделя по твоята случка. Като бях бременна с Кари горе долу в 4тия месец бях купила едни бебешки блузки. С голям мерак ги показах на свекърва ми и тя като викна "ама нали се разбрахме да не се купува нищо" ( това пък никога не сме го говорили ). Е, много криво ми стана, аз изпаднах в един див рев, мъжо се развика и стана голям скандал  ooooh! Както и да е, след тази случка обаче свекърва ми реши, че не е постъпила правилно и заедно ходихме да покупки в следващите месеци  Peace Но след като се роди бебето никога не й сложих тези блузки  Rolling Eyes Та, моят съвет е изобщо да не ги слушаш какво ти приказват - сега е момента да се правят покупки и не разбирам защо българите ги прихващат тези откачени суеверия  ooooh!  #Crazy Ако пък не искаш да ти се месят ти си купувай и ги прибирай нещата. Аз така купих доста неща за Кари и си ги слагах в един шкаф, чак по-късно ги показах  Peace

АниК, много съжалявам за случката с доктора. Много се ядосвам когато лекари се държат така непрофесионално с пациенти, особено пък бременни жени  ooooh!

Ние за имената никога не сме искали да си кръщаваме децата на роднини. Винаги изтъквах това, че не искам никой да се сърди  Naughty Името на Кари не го казахме до деня за раждането, а свекитата бяха толкова щастливи тогава, че изобщо не им дойде на ум да се сърдят  Mr. Green Сега те си знаят вече, че няма да е кръстено на тях и  второто и си траят  Mr. Green

Бюти, гледай да си почиваш когато можеш  Peace Наистина е раничко за подготвителните май, но по-добре да пиеш магнезий, отколкото нещо неприятно да се случи  Peace

# 515
Момичета, как сте с нервите?  Rolling Eyes
Аз днес откровено можех да убия с голи ръце поне трима......
За първи път ми е толкова нервно откакто забременях...

# 516
ох това за пазаруването е ужасно направо, всеки се бърка,майка ми и сестра ми не дават и да спомена за по рано пазаруване ,и аз засега ги слушам , но не се знае кога ще ми писне...няма да остава всичко те да ми избират   Simple Smile

а за именната сме решили засега Борис или Елица , до консенсус стигнахме с моя за тези имена, иначе аз много имена бях избрала ама той нищо не харесва... Wink

# 517
   Привет и от мен, да се отчета - току що се връщам от ФМ във Фемина/ часът на сладкишче/. Бебо е добре, отговаря си на седмиците до ден, д-р Димитров ми казваше всяко нещо какво е, че всичко е наред и т.н. Моят малък бебок никак не е срамежлив, абсолютно на всеки преглед, още от 13 седмица не пропуска да си покаже пишока.
  Радвам се, че всичко е наред и е жив и здрав и е добре. Направиха ми диск с много снимки и десетина клипчета.
 За името, много интересно, аз в началото си мислех, че искам да е на баща си, той е Станислав, не ми е много по вкуса това и се отказах. Но после се сетих, че от малка харесвам името Александър. И като си седяхме се оказа, че и двамата за това име сме си мислили и много сладко. А на всичкото отгоре и брат му се казва така. А и нямахме много време да се чудим момче или момиче Joy
 Аник, не се ядосвай, важното е, че си го видяла и е добре и всичко е наред. Peace

# 518
  • Под кленовите дървета
Момичета, кажете ми  нчкоч от вас имала ли е проблем с кашлица. Аз бухам като ненормална от близо 2 седмици , а по думите на докторката нищо ми няма.

Без да казвам нищо за лекарката ти - аз от кашлица получих контракции и влязох в болница. С кашлицата си напрягаш и стягаш коремните мускули. Каква е кашлицата - суха или със секрет?
Днес като на връщане от лекциите влязохме в ХИПо със spirito .. и а много харесах едни буики и не стърпях и ги купих толкова са мънички и сладки!Показах ги на майка ми и тя каза "много са готини",сега влязох при свекитата да им ги покажа и свекърва ми ме изгледа и ми каза "това да ти е последното нещо което купуваш"...стана ми много тъпо и после каза "днес говорих с една колежка тя ми каза че трябвало да си направиш изследванията много отдавана а ти не си  Close
И аз и обясних че има ранно БХС и късно и съм избрала късното а тя продължи да ме гледа подозрително  Tired МНООГО ТЪПА СИТУАДЦИЯ но  аз си премълчах,казах на мъжо той вика наистина е малко раничко за покупки и аз му викам аз да не съм купила кой знае какво само едни БУИКИ  Crossing Arms

Много тъпо наистиан Sad Ама не им се връзвай и си купувай каквото ти хареса. Аз още нищо не съм купила, че напоследък само по зъболекари и изследвания търча, а и НОИ не са ми превели цялата сума от болничния, а само за тези дни, които са в октовмри. Демек - пазя се да не хвърлям излишни пари, да не закъсаме преди НИкулден. Но наред с коледните покупки ще купя и нещо за бебчо Simple Smile

# 519
Момичета, препоръчайте доктор за фетална морфология в София. В коя седмица е добре да си направя прегледа? Нямам спомен с Алек кога го правих, но тогава ходих при Мазнейкова. Някой бил ли е при нея скоро? Как се движи ценово прегледа?

# 520
  • След завоя в дясно
Много активно си клатеше главата.
Да не би да е почитател още от сега на хеви метъла Laughing
Мента и аз като теб мислех да ги преварявам във вода като се роди Алекс Mr. Green- ужасна грешка, тук водата е много варовита и излизат буквално бели от водата въпреки, че ползвах Брита кана. Още на другия ден след прибирането ни от болницата мъжлето купи един обикновен стерилизатор за микровълнова той ми свърши чудесна работа.
NICOLEEE не го взимай присърце, и не го взимай толкова навътре че само ти ще страдаш.
Кака Лара що така бе мила на бой те избива, аз от какво съм бременна такова спокойствие ме е обзело, чак на блаженство бие. Между другото така бях и с първата бременност.
dilqnkaa много хубаво име за момиче сте избрали Heart Eyes адаш ще ми е.

# 521
jasmin_veni , кашлицата ми е със секрет и е доста честа и доста силна. държа се за корема докато кашлям, защото усещам стягането на мускулите и е дискомфортно. Това което ми казваш ме плаши. На какъв лекар да отида вече не знам???

# 522
  • София
aniK, съжалявам за прегледа... Предишната бременност мен също за тонове ме гледаше на ехографа почти до последно, но обстойни прегледи имах 3. Тъй като и аз другия месец съм на ФМ и искам да си пазя оставащия преглед за понататък, реших да не ходя на ЖК през декември.
Аз малко се притеснявам за изследванията за антитела, защото и те се полагат по закон в определени седмици, а при няма да се случат така, но се надявам да се съобрази с бройката, а не с в коя седмица по закон е определено.

# 523
oblak11 Най -добре на Уши нос гърло.От там разбрах че съм с много чувствителна лигавица и че от там ми идва хремата.Относно кашлицата  от Септември не мога да се отърва от нея.Без секрет пак не е успокоение защото понякога се напъваш.

Преди малко бях на зъболекар.Много доволна останах.Страшно внимателно работеше жената .Когато ме болеше ме усокояваше.Обаче има доста работа по зъбките ми Sad

Никол не им се вързвай на приказките.Едната ми свекърва(аз имам две Simple Smile ) е голям кривендел ,и предполагам че ще си имаме ядове,но съм отсвирила всички опити да ми се натяква каквото и да било

# 524
oblak11, на мен док. ми каза да си запиша час за 18 седмица, и аз ще ходя при док. доц.Томова , даже повечето от майките декември месец са при нея...доста добри отзиви има за нея в форума... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт