Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 492
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
sivanovaa, не си виновна, просто на тези лекции някои от лекторите са от бабиното време и си дрънкат едно и също. Winnie и змейчето са ме изпреварили, а green_dawn сигурно е заета, иначе съм сигурна, че и тя щеше да реагира. Аз не съм видна кърмачка, мразя кърменто, правя го само заради детето, но пък не съм имала проблеми с този процес. Мисля, че до голяма степен проблемите в кърменето идват от точно такива неадекватни съвети, майките се стресират и грешка след грешка, намерението за продължително кърмене отива по дяволите. За водата също не съм съгласна, особено пък със захар   #Cussing out
Просто вече има толкова много информация, всички сме достатъчно интелугентни - четем, анализираме и взимаме решения за себе си  Peace
Добре дошли на новите мамчета   bouquet

Аз съм на линия за кафето след лекцията  Grinning По принцип съм си свободна и да не беше това слюноотделяне, щях да съм първа линия за срещи  Hug

# 286
Блаодаря на всички за приветствията. За кърменето съм на 100% за това да не се цедим като крави. Аз допуснах огромна грешка с първото дете. От кърмене и цедене сън нямах, в резултат 2 мастита... сега с по умерено темпо във всичко. токова информация има в този форум , че се хванах за главата. Но въпреки всичко смятам че тези лекции са полезни и с удоволствие ще го посещавам.

# 287
Бюти ще се информирам...и другия път ще ги залея с въпроси...... не го приемам лично....аз само споделям чутото. Радвам се че има хора като вас с опит и ние начинаещите разчитаме на тях за съвети и мнения.

# 288
За тези които им е интересно за лекциите от днес:
Известни (но не и за мен)педиатри препоръчват:
Първата среща с бебето след изписването е то да се кърми 7 пъти през 3 часа. Първият път кърменето не трябва да е повече от 2-3 мин, като се увеличава постепенно. На всяко кърмене по 1 гърда -редуват се и се доизчеждат след хранене. Ако бебто плаче се прави пробно кърмене при педиатър,т.е. мери се колко наддава. Вода се дава между храненията като трябва да преварена и подсладена със захар. Коликите започват на 15 ден.най-много помагало топла пелена и тук....сигурно ще ви е смешно но казаха че звукът от включен сешуар помагал на бебето да се успокои и да заспи. Пъпчето се почиства след къпане. Трябва да има 95 С спирт,стерилни марли и бивацин. Почистването става посока на часовниката стрелка. Температура на стаята 20-22С на водата 37С. след всяка смяна на памперса дупето им се маже с пастичка съдържаща цинк. Дрехите да са памучни. Ако на бебето му излезнат ситни пъпчици е претоплено. Имаше и разтриване и гимнастика...но за негоще дам линк с филмче. Специална хигиена при момченцата как се мият.Рязане на нокти. На кратко е това.
Чудих се дали да пиша, но не се сдържах(искам само да уточня, че това не е упрек към sivanovaa) - в момента тенденцията при кърменето е да се дава на бебето на поискване, а не да се спазват такива интервали и между храненията да се дава вода(за водата сега няма да влизам в подробности). Вода се дава предимно да се изплакнат устата на бебето, за да се избегне образуването на млечница.
За даването на една гърда също не съм съгласна за началото, като се регулира кърмата да, но не и в началото - за да тръгне кърмата гърдата трябва да се стимулира именно чрез сукане. И това с даването на гърдата за 2-3 мин. и т.н също не съм съгласна.
Надявам се и другите момичета с по-голям опит в кърменето да се изкажат, но мисля, че доста от нещата не са така, както са казани на лекцията.Подсладена вода се дава заради жълтеницата и то само ако бебето е  с по-силна жълтеница, но и това доста се отрича.
Напълно съм съгласна със съвета за затоплената пелена и сешоара, освен това и прахосмукачката също върши чудеса - Краси като беше бебе чистех по 20 пъти на ден именнно с тази цел Joy

# 289
Аник, забравих да се похваля, имам много по - малко слюнки днес, направо не е за вярване... Praynig

А дали някой е чел за дневен прием на течности?
Аз вчера се зачудих, мисля в списание за бременни четох, че не било полезно да пием много течности, можело да се вдигне кръвно. Звучи ми странно и абсурдно, дали има някаква истина?

# 290
  • Пловдив
Отговарям на въпросите на jasmin_veni Laughing
Ами аз сега като имам въпроси за кърменето, как да съм сигурна, че лекаря, към който ги отправя ще даде адекватно инфо? - Досега НИТО един лекар в Бг не е реагирал адекватно на въпроси, свързани с кърменето - поне аз не съм срещнала такъв. С всичките си проблеми се справих с помощта на мацките от Кърмаческия и в частност БУ, която имам късмета да ми е лична позната  Laughing Моите впечатления са, че се отнасят с неразбиране към дългото кърмене, късното захранване и т.н. - вси неща, които се препоръчват от СЗО, не са измислени.

Изчетох кърмаческата библиотека и смятам и аз да кърмя при поискване. Само не разбрах ако бебето се разплаче 1 час след хранене как да разбера дали е гладно и иска още или просто плачка, защото го боли коремче? - Кърменето на поискване е най-доброто решение  Peace С времето ще се научиш да разпознаваш кой плач от какво е, а междувременно - цицата е най-доброто успокоително и приспивателно и всичко, от което има нужда бебето  Mr. Green

Как се предотвратяват колики при кърмене? Моята приятелка даваше капки на бебето разтворени в мляко, но не кърмеше. - кърмените бебета имат по-слаби или поне за по-кратки време колики. Много често и изобщо липсват. Аз съм давала капки Инфакол - дават се неразредени, направо с капкомер. Няма нужда да са в мляко

И това със захарта...абе редно ли е да се дава захар на бебето
- Това със захарта го казват, уж заради по-бързото преминаване на жълтеницата. Аз вода не съм давала изобщо - кърмата съдържа всичко необходимо за бебето. Освен това Калина като надушеше нещо различно от кърма се потрисаше /ама буквално/. Няма нужда да се товари бебешкото стомахче с вода. То е голямо колкото орехче - като го напълните с вода - на следващото хранене ще е с лъжливо чувство на ситост и се получава един омагьосан кръг и после почват приказките - ама намаля ми кърмата...

# 291
  • Под кленовите дървета
Отговарям на въпросите на jasmin_veni Laughing

Супер си Simple Smile  Ще те ползвам като източник на информация за всичко свързано с кърменето Simple Smile
Да ви се оплача - тръгвам да излизам днес и опаааа, нищо не ми става, освен някоя и друга полааа Embarassed Корема нарастнал явно значително Simple Smile

# 292
о, това с дрехите които вече не можеш да носия вече наистина се очертава като проблем. Хубаво че аз имам вече гардероб за бременни от първото ми дете, но пък те са ми още големи. Тогава имах доста килца отгоре. Сега да видим как ще е. Вие качили ли сте нещо отгоре?

# 293
Благодаря за споделената информация за кърменето!  Hug  И аз така съм чувала за водата, че е добре да се дава по малко, но най-вече, за да се изплакне устата на бебето. Макар, че една моя леля много ясно си каза, че "модите" в кърменето постоянно се менят. Тя самата навремето е давала вода на децата си докато ги е кърмила и както тя самата каза "пак са пораснали големи хора". Така че явно няма еднозначен отговор на всички тези въпроси и най-важно майката да следва това което и подсказва интуицията.

А пропуснах да поздравя всички новодошли   bouquet

По въпроса на облак11 - всичко дето съм го наддала (или почти всичко) си е по мен Simple Smile Досега съм качила 5 кг може би, но аз съм от тази група дето нямаше никакво повръщане. Та като не ти се повръща и като се увелечи апетита - гледайте какво става. Майка ми ми се накара съответно, че много съм била наддала. Уж нормалното било да се качат 12кг за цялата бременност, ама не го виждам как ще стане това. Докторката, която ме прегледа последно каза, че 5кг на този етап не е проблем. Също каза, че ако си по слаб в началото, после е нормално да качиш повече по време на самата бременност и в това няма нищо лошо.  Проблема било ако си пълничък в началото и продължаваш да качваш много - е тогава може да има някой неразположения. Истината е че в началото много се бях притеснила как хапвам и всичко ми се лепи, но при мен е така. Аз качвам бързо и после свалям бързо. А и важното е бебето да е добре!

# 294
Здравейте Hug
Маги newsm59. Да си жива,здрава и много усмивки
oblak11 добре дошла!
Момичета аз днес бях на ЖК.Бебчо е много добре.ТОооооооооооооооолкова е пораснало.Не потвърди,че ще е момиче понеже беше си кръстосало краката(голям майтап) newsm62
За кърменето съм малко на различно мнениие от вас,то се доближава до това на sunshine_83.Вие отхвърляте категорично тезите на лекарите,а вкарвате майките в друг стереотип.Според мен всеки е индивидуален като личност и за това може едно дете да го кърмиш на поискване,друго пък с режим.Едно да пие вода,друго-не.Много ме е яд,когато нещата се шаблонизират.По принцип въобще не искам да се почват тези коментари за кърменето и кое е правилно и кое не,че ме хваща яд. Close
janiiiЗа лекциите за сега бяха изявили желание-Слънчева и NICOLEEE.Тогава се бяхме разбрали да се чакаме на 1 етаж на мол'а.Но искам да кажа,че предния път като ходих и имаше много майчета и едва си намерихме места.Предлагам да се чакаме към 9.30ч.

# 295
janiiiЗа лекциите за сега бяха изявили желание-Слънчева и NICOLEEE.Тогава се бяхме разбрали да се чакаме на 1 етаж на мол'а.Но искам да кажа,че предния път като ходих и имаше много майчета и едва си намерихме места.Предлагам да се чакаме към 9.30ч.
Аз съм ЗА - в 9.30 мога да бъда на етаж 1 в МОЛ Варна.
Добре дошли на новите майчета!!!!
Четох коментарите, които днес сте направили за кърменето и благодаря за ценните съвети! Въпреки че съм бременна с второ дете, си признавам, че тотално се  провалих в кърменето първия път и ми беше много тъжно Cry. Сега, живот и здраве, имам други оптимистични намерения Heart Eyes

# 296
  • Перник
Момичета днес бях на фетална морфология във Фемина и ми казаха че ще си имаме момченце и съм много щастлива защото вече си имам една малка принцеска и си мечтаех за момче.Имаме си  клипчета и снимки и ми е много интересно да си ги гледам  Hug

# 297
aemi , честити ти сини гащи! И добре дошла в настоящия отбор на мъжките майки Simple Smile

# 298
aemi, честито момченце stork-boy

аз започнах да чета кърмаческия форум, че нищо незнам за кърменето Peace

# 299
  • София
май доста ще имаме да изчетем за кърменето, тези, дето ще ни е за първи път Simple Smile) и всяка да реши за себе си като дойде бебче какво ще е най-добре.. но като гледам - то си е цяла наука.
в тази връзка, искам да ви попитам - болят ли ви зърната? аз като се загърна с хавлия (преди/след баня) и направо имам чувството, че се претъркват. хем сърбят, хем болят... знам за техниките да загрубеят, правите ли нещо такова предварително?
честито на мамите, които знаят какво бебче чакат. както и добре дошли на новите майски мамчета   bouquet welcome
лека и спокойна нощ на всички ви  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт