Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 488
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Добър вечер,
Добре дошли на новите момичета, лека и безоблачна.  Hug
Честито в сини и розови гащи мамчета.  Hug

Момичета аз съм много притеснена.  Sad Днес си взех изследванията и тромбоцитите са ми завишени 468 при горна 360. Направо ще се побъркам от притеснение на аспирин съм всяка вечер и въпреки това има завишаване. Страх ме е дали нещата се развиват добре, преди 4-ри седмици кръвопотока към бебчо беше добре, но сега знам ли.  Sad Дано всичко да е наред, не знам как ще спя тази вечер просто място не мога да си намеря.  Cry

# 301
  • Sofia
.◦♥Toche♥◦., утре веднага на лекар, за да ти каже какво значи!!! Най-важното е ти да се успокоиш!!! Hug
Malini, аз тази вечер умирам от гърдите си - направо ми идеше да напълня леген с лед и да ги потопя. Аз не се разделям със сутиена, но тази вечер чувството е като при слизането на кърмата  #Crazy
angelka, много силно стискам палци слюнките ти да спрат напълно  Praynig С миналата ми бременност внезапно спряха. При мен засега няма такива изгледи  Cry

Ивон, змейче - ето какво ми написа другата майка за третата сливица:
"Както и да е - доста се подобриха нещата, доволна съм. явно наистина е било това проблемът. Правихме операцията в Токуда при д-р Златков. Доволна съм, нищо че тогава шях да припадна от нерви .  Ако нещо по-конкретно ти трябва като инфо ще ти кажа" и след това
"Ани, на Ади положението беше същото- запушени Евстахиеви тръби и на двете уши. Намален слух, постоянни отити и ангини. Моят съвет е да се маха, но говорим само за трета сливица, особенно ако застрашава слухът. Освен това може да пробва и с хомеопатия, ако попадне на добър хомеопат, имат наистина добри резултати"

# 302
Toche,спокойно нещата ще се оправят  Praynig
Malini,и аз имам същия проблем като теб със зърната.Мн ме сърбят,особенно вечер,а и в същото време ме болят.И при допир са мн чувствителни.
Aemi,честито момченце  Hug
Nikoleee,ще стискам палци за утре и после да пишеш как е минало.   Wink
От мен и нашето бъдещо бебче - лека и спокойна вечер   luvbed

# 303
Здравейте от мен!

Аз ходих малко до работа и после спонтанно реших да ида сама на кино, понеже много исках да гледам един филм, а и минавам край киното  Peace Добре, че мъжо не мрънкаше, но ми напомни, че ако той поискал да иде сам на кино ще му вдигна скандалче ( което не е далеч от истината )  Mr. Green Да ми е жив и здрав  Heart Eyes

Силванова, искам да ти кажа, че ти благодаря за информацията, която сподели. Наистина се повдигна много хубава дискусия  Grinning Надявам се да не съм те засегнала лично - просто се учудих да информацията, която предлагат на тези лекции, което изобщо не е вина на майчетата, разбира се  Peace Искам да кажа, че аз изказвам мнение за това, което лично съм изпитала и съответно видяла, че е добро за моето дете  Peace След като се родят децата ще се наложи да вземаме безкрайни решения за какво ли не и колкото повече информация има човек, толкова по-добре  Peace Само последно да споделя, че това, което казах за продължителното кърмене съм го прилагала при Кари от втория час след раждането й  Peace

Точе, стискам палци нещата да се подобрят. Бъди спокойна - от това се нуждае бебчето  Hug
Малини, дали няма някое кремче за зърна  newsm78 Аз си спомням, че докато кърмех от време на време ползвах едно на Хип и така ми облекчаваше зърната  Peace
Аеми, честито момченце  Grinning

# 304
Точе, нямаше ли нещо, че не е добре за бременни да вземат аспирин  newsm78

Аз вчера се зачудих, мисля в списание за бременни четох, че не било полезно да пием много течности, можело да се вдигне кръвно. Звучи ми странно и абсурдно, дали има някаква истина?

Като че ли и аз съм чувала някакви такива неща, но става въпрос за солевото съдържание в организма - ако пиеш много вода, организма изхвърля и много соли  newsm78 А пък от друга страна се натоварвали също бъбреците. Според мен умерено количество е добре - казват поне 1.5л ако се изпива е добре, а 2л. още по-добре  Peace На мен хич не ми върви пиенето, но гледам да го докарам до литър и нещо поне, че и още връщам храна всяка сутрин  Rolling Eyes

Хайде лека и спокойна вечер!

# 305
  • T"A
Маги_TMnbirthday ! Много здраве и положителни мисли, лека бременност и раждане, здраво и спокойно бебе и много щастливи мигове с него   bouquet

АниК,  нищо не разбрах от обяснението за ваничката  Blush Много съм боса с тази материя, но ще се радвам да получа съвети как се къпе бебе. Нямам място в банята за стойка, която да ми вдига ваничката на ниво да не съм наведена... Днес купих това: http://www.jagabontrading.net/softeeze-bath-time-baby---exclusiv … -design-395-p.asp - зеленичко. Много спонтанна покупка беше, надявам се, че не съм сгафила... Уини, понеже продуктът е британски, да те питам - знаеш ли нещо за него, чувала ли си някой да го е ползвал? На живо е много симпатично, само се чудех дали материалите са 100% безопасни за бебето...  Confused (пише, че отговаря на британските и европейските стандарти)

Ангелка, моят съпруг идва на всеки преглед с мен от началото на бременността.  Peace Преди това не беше идвал, но сега проявява голям интерес и загриженост  Hug Между другото, ние забременяхме с лекарска помощ - с инсеминация, и мъжът ми и тогава присъства, държа ми ръката  Simple Smile И на раждането ще сме заедно  Wink

Болки и аз имам, напоследък се засилват...  Confused И тъй като сте подхванали темата за кърменето  breastfeeding  Heart Eyes - да ви кажа, че цяла седмица се будя със сън, че кърмя  Simple Smile В съня ми ставам, взимам бебето и лягаме в леглото и така го кърмя... Вече нямам търпение!!! И раждането сънувах няколко пъти...  yes Искам да съм майкааааааа!!!!!!!  Grinning

# 306
Добро утро!
 welcome на новите майски мами!

# 307
  • Sofia
АниК,  нищо не разбрах от обяснението за ваничката  Blush Много съм боса с тази материя, но ще се радвам да получа съвети как се къпе бебе. ...

Хи-хи - топне се във водата и се извади  Grinning Каквато и ваничка да вземеш, ще ти върши работа, но ако я слагаш на пода, на теб ше ти е неудобно. Аз имах предвид нещо такова за нашата (http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2793), като тази стойка се слага върху ваната за възрастни. Не е удобно Simple Smile В самата ваничка в началото аз слагах едно хавлиено шезлонгче - супер простичко, но и на него снимка не можах да намеря  Embarassed Като всяка друга подложка за къпане е. Хич не го мисли - всичко ще ти дойде от вътре, щом и сънуваш вече  Hug Дупето след ако му миех директно на чешмата - никакъв страх и притесннеия не съм имала  Laughing А преди да родя не смеех да пипна бебе Wink

Аз днес изпратих моят юнак на градина и имам програма - малко работа + кафе с приятелка. Тя вече ми се сърди, че не искам да се виждаме, но с моте кърпички... с никой не ми се вижда Sad

Много съчувствам на повръщащите  Cry Хайде вече да минават тия неща, че след 2 месеца идва ред на киселините  Cry

За водата и аз се чудех, з'то някъде бях чела, че в последните месеци не бива да се прекалява. И за мен няма логика, тъй като при задържане на вода, се препоръчва пиенето на много вода, тя очиства организма.

# 308
  Добро утро и от мен Simple Smile
Мъжа ми вече си е в къщи, и съм много щастлива Joy, въпреки, че събота през деня заминава и чак в неделя се връща, ноо....
Аз трябва да ходя до Шейново, че са ми объркали болничния.
Всички "нови съпруги" със сменени имена да знаят - ако на болничния е старата фамилия, в НОИ не ги приемат!
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2795 - Аник, аз си мисля за такава ваничка. Видях, че има и такива, които са на шкаф, но не мога да си взема такъв шкаф, пкаф за повиване, скрин  и т.н., дали това ще е удобно?
  Точев, Надявам се всичко да е наред, ако искаш мога да ти дам телефона наКатя Тодорова за консултация, ако нямаш добър...  Hug Praynig

# 309
Добро утро!
Първо искам да кажа, че коментарите относно кърменето не отхвърлят напълно тези на лекарите, а просто дават друга гледна точка. Моят коментар е от личен опит, защото синът ми като бебе въобще не заспиваше и респективно често огладняваше - е нямаше как да го държа гладен, за да спазвам изискването за 3 часа. Освен това той имаше колики до 5-я месец и единственото нещо, което помагаше беше кърменето - то помагаше и във всички останали случай, де.
За зърната(мисля, че Малини беше питала) - не ги обтривайте с нищо - може да доведе до контракции, а това на този етап не е желателно(това пак е от личен опит). Може да се мажат с едно кремче на Авент - то е за разранени зърна и се ползва при кърмене, така че вероятно няма да е проблем да се мазвате с него за облекчение. Към 8-я месец аз започнах да се мажа с Гармастан, за да подготвя зърната и при мен имаше много добър ефект.
Ние сме с анатомична ваничка - взехме я от Штъркела и беше доста евтина, но не съжалявам нито за миг - страшно е удобна и за новородено и за шавлило човече.
Ангелка, кога ще ходиш към Шейново днес?

# 310
kuco pate, чудя се, поитвам да събера сили да стана, да се изкъпя и да се облека, предполагам преди обяд ще е при всички положения. И ти ли натам ще ходиш? На ЖК или?

# 311
Добро утро,дами Simple Smile

Вчера се зачетох в кърмаческият форум,и по специално за късното захранване.Това което на мен ми прави впечатление-Ако кърмиш повече от 2 години ,как тръгваш на работа?

# 312
kuco pate, чудя се, поитвам да събера сили да стана, да се изкъпя и да се облека, предполагам преди обяд ще е при всички положения. И ти ли натам ще ходиш? На ЖК или?
Ще ходя на преглед при Ковачева за първи път, но към 14.45, ако си там по това време може да се видим!

# 313
Добро утро,дами Simple Smile

Вчера се зачетох в кърмаческият форум,и по специално за късното захранване.Това което на мен ми прави впечатление-Ако кърмиш повече от 2 години ,как тръгваш на работа?
В повечето случаи при дългото кърмене е само рано сутрин, вечер за заспиване и нощем, а може да е само веднъж, така че не е проблем!

# 314
  • Русе
Добро утро! Coffee
Добре дошла на Неделина! Hug
За коментираните: кърмене,къпане на бебето и ред други.Тук мамите ,които вече сме с по едно дете можем да споделим нашият опит,което със сигурност си е някаква информация и е в +.Обаче моят съвет при всички мами първескини е четете !Всичко по всякъкви въпроси няма значение дали ви става ясно или не,тя информацията си се трупа и си стои в главите ви и когато дойде на бял свят малкото същество ще видите,как бързо ще ви идва отвътре,какво да правите и кое е най добро за детето ви.
Къпането при нас.Първият месец не сме ползвали шампоани или много рядко ползвахме и не сме ползвали вана.Аз държах малкия ,като коте с една предпазваща марля през коремчето заради пъпчето,татко му поливаше с едно канче.Всичко ставаше за около минута.После,като позакрепна започнахме с ваната и хавлиено шезлонгче за баня,ама не са хубави,защото арматурата им бързо ръждясва.Никой не ми е показвал как се прави,просто в родилният дом ги помолих да присъствам на едно къпане и повиване и ми се стори много лесно.Те там ги къпеха направо на течаща вода,на една голяма мивка.Стойката за коритото не сме я ползвали много дълго време.По важно е да си имате дъска за повиване в стаята на бебо,много облекчава болките в кръста.
angelka блазе ти! Grinning Довечера и аз ще съм с мъж! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт