Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 439
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • T"A
А ваничките без поставка, която ги повдига, къде ги слагате за самото къпане? Не на земята, ами?
Ортопедичните с гума вътре ми изглеждат по-безопасни, по- като за новачки в къпането на бебета и сериозно се замислям за такава  Peace

Иначе тези хавлиени приставки са супер, но тук не съм виждала, само в България  Peace За това и вчера така бързо се хвърлих на възглавничката... А съответно пластмасовите хич не ми харесват  Thinking

Може да купите и от тези приставки http://www.yopi.de/image/prod_pics/770/e/770056.jpg, но хавлиените наистина не подхлъзват бебето.

ЗлатнаHug това са много естествени страхове  Hug И аз не смея да държа новородени, даже племениците ми не съм гушкала, докато не започнаха сами да си държат главичките...  Blush Но това ще е моето бебе и знам, че с него ще е различно  Simple Smile
Ще се справиш, сигурна съм - тук във форума можеш да намериш утеха за всяко притеснение от майки, минали по този път, а и вярно, че ние сме страшно облагодетелствени с информацията, която ни се предлага в Интернет  Wink

Ле Лече има телефон за спешни консултации в Израел, сигурно и в България има нещо такова и, ако пр. жената почувства болки, бебето не иска да суче и т.н., веднага може да се обадиш и да питаш консултантите какъв е проблемът и съответно - какво е решението  Grinning

Желая ви приятен ден   bouquet Аз ще пътувам да се видя със стари приятелки от Университета, да им кажа за бремеността (дали ще познаят сами по коремчето ми, като ме видят?  Thinking) и после сме на суши. Много ми е мъчно, че не мога да ям суши със сурова риба, толкова обичам  Flutter Сега си взимам само вегетерианско или пък с риба, която е минала топлинна обработка...

# 331
Мента, не съм виждала това, което си показала за къпане. Изглежда ми много мекичко и удобно за бебето. Може би единствения недостатък е, че бебчо бързо ще го израсте и ще го ползваш сигурно няколко месеца само  Peace Предполагам, че материите са безопастни, щом пише, че са според стандартите  Peace

Забравих да кажа, че ние на ваничката отдолу слагахме по една пелена да не му убива на дупето  Mr. Green Иначе съвсем в началото Кари я къпехме точно като котенце - което виси на едната ти ръка, а с другата поливаш вода и таткото може да помага също  Peace Момичета, не се шашкайте - като се родят бебетата може да помолите в болницата да ви покажат как се къпе бебето. Тук след раждането бебетата не ги къпят, а само ги избърсват, така че Кари я изкъпахме чак на втория ден като се прибрахме вкъщи  Peace

# 332
Здравейте сладуранки и слънчев ден на всички ! newsm03
Чета , че обсъждате кърмене , къпане и доста неща свързани с бебочетата.Zlatna_g  аз със първото също нищо не знаех (не че сега съм на ти с всичко).Като се прибрахме от болницата не взнаех памперса как да му сложа дето се казва и то не защото незнах как , а просто ме беше страх да не направя нещо на малкото човече(за мен си беше малък , а за другите не) newsm53.Да не говорим за къпането просто изпаднах в ужас, че ще трябва да го къпя и първата вечер това направи свекърва ми, а той като започна да реве ..... и той реве и аз със него .. и на следващата вече си го изкъпахме самички и всичко си беше ок.
За кърменето се надявам да мога този път да кърмя повече, а предния път точно защото не съм знаела много неща се мъчихме буквално 2,5 месеца и накрая се отказах  Weary.Определено да се кърми е по лесно .
Аз да ви се похваля вчера ходих и аз най-сетне на фризьор и си постригах косицата, та сега ми се повдигна малко и си личи , че имам все пак чуплива коса newsm44. bowuu
Днес в почивката ще изляза да си купя панталон и ще съм абсолютно доволна  newsm44  love001
Добре дошли на новите мами и само хубави нещица да се споделят  Hug
Хайде до после

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.
Мноооого съм бърза няма що... newsm62

# 333
А ваничките без поставка, която ги повдига, къде ги слагате за самото къпане? Не на земята, ами?

Аз писах, че нашата слагахме на  2 стола. Лично аз поставка не мисля да си вземам  Naughty

А сега се сетих за преобуване на бебето, тук много педиатри съветват да си направиш кътче за преобуване направо на пода. Да си призная аз така направих и ми беше много удобно - Кари си е свикнала там и даже сега след баня отива и сяда там да се облече  Peace Ще потърся снимка да ви покажа нашето  Peace Шкаф за преобуване също не смятам да вземам за новот бебе. Старая се детската стая да е максимално изчистена от мебели - хем за безопастност, хем повече място. А и има много случаи на обърнали се и паднали бебенца от тези повивалници, а пък аз както съм разсеяна...  Mr. Green

# 334
моята обикновена ваничка я слагах в началото на кухненския плот и там къпехме бебето. Нали там е най-топличко през зимата. После я слагах на масичката в кухнята или хола. А когато стана топло слагах неговата ваничка във ваната в банята. Сега правим и  до сега.

Масата ни за попвиване, беше обикновена маса,с плоскост и 4 тъки железни крака и попвивалника стоя върху него. Специален шкаф  не сме копували, а сега смятам да си купя само плоскост, която се слага върху леглото на бебето и там се слага повивални4ето и тази плоскост си я местиш на която стана ти е удобно на бебешкото легло.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 11:32 от Tinaina

# 335
здравейте, майчета!
виждам че доста разисквате всичко свързано с отгледжането на бебето през 1вите дни в къщи. С предичната бременност всички съвети ми бяха страшно полезни и за дори сега не бих пропуснала нито една страница от написаното тук.
Аз най-накрая се записах на женска консултациа и пуснах всички неубходими излседвания днес.
Изпитите обаче продължават с пълна пара, а и специализация започвам др.седмица. Затова не пиша често.
Моето слюноотделяне също не затихва, а от 3седм съм с фарингит, пробвах с хомеопатични, със съропчета, с бабини методи и нищо не помогна. Накрая след срещата с гинеколога ме прати на Уши-н-г, намазаха ми с нещо гърлото и кашлицата намаля.
Желая на всички ви велеси и усмихнати дни. Наближава КОледа, ще украсяваме елхата, ще купуваме подаръци - страхотни моменти!
и да си мажете тумбачетата Simple Smile , че аз често забравям и дано после не ме е яд.

# 336

Ние ваничката я слагахме върху маса и наистина беше много удобно , защото не ме заболяваше кръста.

# 337

Не знам дали се вижда добре тук, но къта за повиване е точно където са застанали Кари и Мойа. Представява просто една подложка за повиване, 2-3 възглавнички и кутия, в която да държиш всички памперси и кремчета  Peace Моята кутия беше от Мадъркеър и мога да кажа, че се затваря много стабилно и няма опастност бебето да я отвори и да си хапне от кремовете  Mr. Green

# 338
аууууу Winnie кутията е страхотна. Много ми хареса. Има ли си специално име. Ще я потърся и тук, но не съм виждала, ами се стува супер удобна.  Grinning

# 339
и на мен страшно ми хареса кутията.Изглежда супер удобна

# 340
Това е от сайта на Мадъркеър http://www.mothercare.com/Please-look-after-baby-box/dp/B001CFLB … 6041&mcb=core

Има различни цветове, даже цели комплекти ваничка, кутия и какво още беше с еднакви разцветки  Peace Аз лично моята кутия я вземах втора употреба, много запазена за около 4 паунда. Просто е много добра инвестиция, спестява много място и търсене на крема за подсичане с голо бебе в ръка  Mr. Green

# 341
Леле какви неща имало чак да не повярва човек.............аз съм като тресната, има тооооооолкова мноого неща които трябва да се купуват, а аз чакам да са за едва ли не последния момент всички, ще почна да си водя записки на нещата които показвате тук и после ще се отмятам по списъка за всичко необходимо което ще трябва да си купя, на себе си не разчитам хич  Embarassed

# 342
ох боже сега си пиша с една позната .и ме разпитва за после след като родя.Вече паднах.Отсегас ми се казва кое как,по колко-УЖАС.

Цитат - "а поискване глупаво
 има си
цели схеми
не ги слушай
ще го храниш по часово
Иво така съм го хранила
няма да му разшириш стомахчето че после
да плаче"  
    както и  - "всичко е измислено
 на три часа
 и после намаляш храненето
 и т н