По телевизията майка му пък се изправи не за да бъде опора не детето си, което разкри унизителни за себе си факти, а за да се защити и оправдае собствените си грехове с елементарни и лишени от всякакъв смисъл и аргументи изречения като "е, ме, това е положението, гонила съм го с нож, какво толкова, ми бях ядосана, че не ми води момиче, какво лошо има в това". Цялото й участие до тук беше водено от усилия да се оправдае и да обясни, че не е направила нищо лошо, дори и с цената на нови унижения на сина си.
За мен лично тази жена не заслужава да бъде наречена "майка". Майките обичат децата си и в трудни за тях моменти ги защитават, не ги нападат само и само да отърват собствената си кожа. Майките не наричат децата си "педераст". Добрите майки пък даже се жертват за децата си и вземат тяхна страна дори и в случай, че те грешат.
Неслучайно помествам тази тема тук. Очевидно Борислав предприема стъпката с "Цената на истината" за да убеди майка си в нещо. Майка му вобще не осъзнава вината си или дори да я осъзнава не й пука и ще продължава до край да твърди, че Боби сам си е виновен за това, че от малък има психологически проблеми. Слава Богу сега е доста уравновесен и интелигентен, но очевидно не благодарение на домашното си възпитание. Щом не може да чуе детето си се надявам българските майки да й кажат тук какво мислят за майчинските й качества и добродетели. Дано най-накрая осъзнае какво е сторила на рожбата си и да намери начин да поиска искрена прошка, а не такава, от каквато се отмята още на следващия ден. Дано осъзнае, че тази прошка очевидно е важна и би помогнала на сина й да започне живота си на чисто!