Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 327
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Ох,чудех се дали да ви се оплача,
Бас ловя че никой няма моя проблем!Нямам никакъв апетит,не само че не ми се яде,ами постоянно се чувствам...нз,като преяла,и коремът ми сякаш ми притиска ребрата едвам седя на маса(а имам да уча),а иначе не е голям изобщо,а като хапна малко,наяждам се от две хапки!Може ли бебето да ми притиска стомаха по някакъв начин и да го прави малко-обемен...?

През деня по-може ,но след 6-7 нищо!!!

Онзи ден гледах статия от кой групи храни трябва да ядем и колко порции!а АЗ ям мноооого по малко като цяло?Така сигурно на бебо нещо ще почне да му липсва от храната!
Weary newsm12

# 451
Добре дошли на новите бъдещи майки! Добавих ви в списъка на първа страничка! Лека и безпроблемна бременност желая!  Hug

# 452
Моят бебо го усещам навсякъде - един път ритне долу, друг път горе, после посредата. Усещам го основно сутрин и вечер, и най-вече в легнало положение.  През деня ако усетя нещо изобщо, то е много леко помръдване и то не начесто. И с другите ли е така, или моето наистина го мързи?  newsm78
Аз съм точно като теб Simple Smile

# 453
Femme, ninchu m благодаря ви за паролата ! малко по-късно ще разгледам и снимките там и ще кача и мои Simple Smile

# 454
  • Сред обкръжението
Мамита, относно ритането и аз мога да споделя: моят син рита навсякъде. По едно време се зачудих дали е нормално - по някой път (например вчера) ме риташе много ниско долу. Днес е около пъпа. Вчера бях на преглед и умишлено попитах док къде му е главата. Той ми я показа около пъпа. Бебето беше разположено седалищно. Като бях на ФМ беше разположено главично. Предполагам, че това има значение.
yanin4eto не се притеснявай. Аз вечер ям по много малко и то насила. Като че ли ям само и само да не се налага да обяснявам на приятеля ми защо не ми се яде. Вечер се чувствам много подута. А и на мен големия апетит ми отмина. Но и аз доста наваксах с килограмите, де! Спокойно! Вероятно е някакъв период..

# 455
Цял ден ми стои отворен прозореца на темата и не мога да ви изчета.
Добре дошли на новите мами и успех на всички, които имат нужда от стиснати палци или повече почивка.
Гледам, че сте обсъждали много неща, та ще се включвам поетапно.

# 456
Мами  Hug

Аз подремнах за два часа и после направих една дълга разходка  - повървях един час бавничко и се наслаждавах на хубавото време - СТРАХОТНО беше!!!  newsm74 sun

Кали, ще стискам палчета и за другата седмица  fingerscrossed

Челси, чакаме те с нетърпение да разказваш  Hug

veni_sasi липсваше ми  Hug

Хайде сега и STELLEE да се обади!

Добре дошли на присъединилите се сега мами

НаНина, страхотен аватар - не го сменяй - много е сладък бебо с коледната шапчица Hug

# 457
моят фъстъчко последните дни рита около пъпа и нагоре. Точно преди предишния преглед ме рита много ниско и на видеозона се видя, че е седалищно. Явно обаче се върти, защото пък на по-предишния беше главично

Карамелче, забравих преди малко - всичко ще е наред, почивай си повечко, ще наваксваш с разходките после Hug

# 458
Марисса и аз съм така... преди месец беше седалищно, сега е главично. Но много се надявам да спре да се върти и да си остане главично и лесно лесно да излезе през март!

Аз днес съм доволна, защото получих малко информация по повод болницата, в която искам да раждам, а тя по думи на очевидци, преживяли раждане там е чудесна и аз мноооого се зарадвах!

# 459
Тинк, къде ще раждаш? и аз се надявам да спре да се върти, но не преди да застане надолу Simple Smile

# 460
Аааа тука в Германия ще си раждам в една малка болница, която има един от най-ниските проценти на секцио и медицински интервенции (от сорта на форцепси, вкууми, епизтомии и шевове) при раждане в Германия. Практикуват изцяло естествено раждане с алтернативни техники като ароматерапия, акупунктура, масажи, музика, водно раждане и т.н. Изобщо точно както аз го искам!

Ааа да добавя... казаха ми и че тук няма веднага да ми го къпят бебето да му свалят тази масната покривка от кожата, а бебето веднага се слага на гърдата на майката като се роди и се оставя известно време и че въпросната "смазка" попива в кожата на бебето и се абсорбира и че това било много полезно за бебето... аз това за първи път го чувам...

# 461
искаааам и аз там да раждам Laughing не мога да разбера, защо тук няма такава болница. Пък и платено да го направят този тип раждане, и скъпо платено да е пак ще има желаещи, сигурна съм

# 462
Марисса фактът, че в България все още не се практикува активно раждане ме накара да се откажа да си идвам да раждам в София. Просто като разбрах, че в БГ може да се ражда само в една поза - на магаре, легнала по гръб, (а тя се смята за възможно най-трудната поза да родиш, неудобна и за майката и за бебето, удължава времето за раждането, опасността от разкъсвания, кръвоизливи и травма за бебето) и до там ми бяха мераците... Направо не знам какви са тия назадничави практики дето във всяка по-нпреднала държава не се практикуват от десетилетия...  #Cussing out

# 463
MAMA БЛАГОДАРЯ!

Но аз не съм втора  Cry Cry Cry Cry, а съм първа, толкова изстрадала бременост... Може ли да те помоля да ме поправиш. Извинявам се за нахалството, но ще ми е много готино да си се виждам там. Благодаря много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

yanin4eto, Нанина, аз също усещам тежест в горната част на корема, дори не се навеждам над масата, а си вдигам чинията до нивото на главата. Аз нали съм ин-витро и бях на хормони и ..... като ги спрях започнах да слабея, но пък беба расте и кг не съм променила, седя си на все едни кг. От хормоните бях качила повече от 20 кг, но ръста ми го понася, т.е ставам мамашка....  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Аз също се притеснявам, че не качвам, че не мога да се храня обилно, както би трябвало или поне аз мисля, че мога да си хапвам и повечко....

Моята бебка рита постоянно, като има дни в които е по-активна. На един от видеозоните ми казаха - колко шавливо бебе! Но вече свикнах, а мъжа ми много се радва, когато си сложи ръката и тя започне да рита - танцува ту рокенрол, ту валс....

Завиждам на всички които ще родят естествено, на мен едва ли ще ми разрешат.... въпреки, че като че ли и аз не искам да рискувам, не зная, още е рано......

# 464
Извинявай, Nataly, за допусната грешка от мен. Редактирах.
Моля, приеми го като пожелание от сърце след време да те запиша така в някоя отчетна темичка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт