Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 325
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Tink , наистина звучи страхотно.
Сигурно и в БГ ще навлезе, но след няколко години... Ние вече ще сме си родили бебоците.

И моя мишок вчера беше застанал надолу с главичката, но пък предишната седмица беше седалищно - много се върти.
И понеже се очаква да е голям бебока моята докторка ми препоръчва секцио в такъв слуачай.
Е, има време - ще видим! Но за сега с двете ръце на там съм се запътила. Но често казано и аз се чудя, ако бебо е над 4 кг дали да се напъвам да го раждам нормално...   Thinking

# 466
Darida  как ти се движи бебока в момента? По големичък ли е от нормалното за седмицата?

# 467
Аз също ще съм секцио понеже бебка се очаква да стане голяма.С този диабет..........Дано всичко останало е ок, а пък операцията ще я преживея някакси.
Момичета, бихте ли си дали мнението в тази темичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449281.msg13253729;topicseen#new Много ви благодаря

# 468
yanincheto, хич да не се притесняваш. доверявай се на организма си и неговите сигнали, щом не ти се яде, не ти се яде, никой не е казал, че трябва да се тъпчеш. и аз имам такива периоди. не се тревожи за бебето - то си взима от теб всичко необходимо и едва ли нещо му липсва. и двамата ми лекари ми казаха че щом аз съм здрава и се чувствам добре, бебето да не го мисля, то си хапва каквото трябва  Peace

моят също е много швъклив - един преглед в рамките на 10-на минути, смени позицията си поне 4-5 пъти и лекаря се шашна. докато го засече да му измери главичката и нашичкия хоп - се премести  Mr. Green

Tink, благородно ти завидях и аз за болницата, тук е такъв проблем да си избереш къде да раждаш, че думи нямам. не мисля че до последно ще знам къде да отида  Sad

# 469
Darida  как ти се движи бебока в момента? По големичък ли е от нормалното за седмицата?

Тинк, почти две седмици съм напред, според феталната и ехографа.

# 470
На мене до сега не са ми казвали как го изчислява ехографа... Само ми казват, че е съвсем нормално за седмиците... Но аз после като ходих да погледна по календара и ми се видя, че и мойта мишонка е малко едричка... а беше по-дребничка преди 1 месец, но явно е наваксала...

# 471
  • Сред обкръжението
Darida и на мен ми хареса този джуджко!

Сега ви предавам малко от моето коледно настроение, въпреки пролетното време:

http://www.youtube.com/watch?v=QgeCSOgkuf8

# 472
Моят бебо го усещам навсякъде - един път ритне долу, друг път горе, после посредата. Усещам го основно сутрин и вечер, и най-вече в легнало положение.  През деня ако усетя нещо изобщо, то е много леко помръдване и то не начесто. И с другите ли е така, или моето наистина го мързи?  newsm78
Аз съм точно като теб Simple Smile

Simple Smile Hug Hug Hug

# 473
Тинк искам и аз да раждам в твойта болница. Много хубаво звучи всичко. Колко ме е яд, че тук в БГ са такива касапи не е истина. Честно казано и аз искам да си родя нормално та ако ще и 4 кила да е бебо. То ако е като майка си и баща си със сигурност ще е над 4, док ми каза 4е съм с тесен таз и плацентата ми е ниско и бебето за сега седалищно. Абе изобщо всичко клони към секцио, а аз толкова да не искам и с 2 ръце се моля да си родя нормално. За сега бебо си отговаря точно на седмиците и дните дори и се надявам да си върви нормално милото.
Моя бебо не е от най-активните бебоци обаче. Само вечер ритка повече докато си легна, а после хич не усещам какво се случва. Щом ме оставя да спя до обяд значи не се бунтува много.

# 474
Nataly Ivanova , лекциите са в сряда от 11 ч  в бейби мола в Люлин безплатни са , много ще се радвам ако си имам компания, защото моята приятелка с която ходех на лекции всеки момент трябва да роди Simple Smile Наистина аз смятам, че са страшно полезни първо защото на тези от нас, на които ни е за първи път всичко ни е ново и второ защото трябва да сме грамотни мами Simple Smile

# 475
  • Враца
Момичета я не се панирайте затова,че бебчовците ви са големи.Аз съм писала,че дъщеря ми се роди 4620гр нормално за 20 мин. без нито един шеф.А относно ехографите те грешат доста често в последните месеци.Преди няколко дни надникнах при мамите които раждат сега ноември и там на едната мама докторите и казали ,че бебето много голямо и ще трябва секцио пък накрая тя роди около 3300 нормално.Така,че без паника бебо сам ще си покаже как ще излезе,няма да седи вечно там я Mr. Green

# 476
veni_sasi , браво на тебе и благодаря за позитивния пост  Hug

Tink , когато ме преглажда на ехографа нали док му мери главичката, бедрото и т.н. и гледа дали отговарят на седмицата - при мен са почти две седмици напред. 

# 477
Тинк и аз се размечтах за твоята болница Hug
Нанина, страхотно клипче, наистина заразява с коледно настроение, аз честно казано веченямам търпение, но съм оставила гласенето на елхата за другата седмица Hug

# 478
  • Враца
Darida миличка аз и преди съм казвала важна е положителната нагласа по време на раждането,спокойствието също е много важно защото ти помага да слушаш какво ти казват акушерите и ако ги слушаш бебо ще излезе много по лесно и безболезнено и за двамата.Ако имате други притеснения питайте тук сме доста мами с опит,коя с по горчив коя със сладък като мен ,но опит. Hug Hug Hug

# 479
Момичета, минавам да ви  пожелая лека вечер.По-късно може да пиша от вкъщи, ако е-утре.Благодаря и на всички, които писаха в темичката за името Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт