Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 001
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Карамелче, почивай си много сега.Стискам палци всичко да е ок и да не те вземат в болница.
Добре дошли и от мен на новите мами.
За пътуването за съжаление няма как да тръгнем с нашата кола понеже след операцията ще дойде някой да ни прибере с по-голяма кола, че нашата е двуврата и няма да е удобно сядането на задната седалка за милото, а аз не искам да карам сама толкова дълго.Вариантите ни са влак или автобус, но и при двете ми се струва, че няма да ми понесе.Да попитам за всеки случай мамите от София знаят ли някое прилично хотелче в близост до клиника св.Пантелеймон?

Тинчето, аз живея в Младост, но не се сещам за много хотели в района. Намерих един, който е сравнително  близо до клиниката, на същия булевард http://elateplaza.com/index.php?option=com_contact&Itemid=3, но нямам представа какви са условията и цените. За операцията на мъжа ти стискам палци! В началото на годината оперираха и моят приятел в същата клиника - скъсани кръстни връзки и минискус. Вярно е, че възстановяването изисква време, но там има добри специалисти, така че не се притеснявай!

Хубав ден на всички мартенски майчета!

# 271
здр мамчета
добре дошли на новите маминки и от мен,лека бременност  Hug
карамелче и от мен стиснати палчета,дано всичко да е наред.
мама ив,дарида и на вас палчета,много добре ви разбирам че нали и аз съм г.д. на това положение и ви казвам че с почивка сега вече мога да си правя разходки,така че всичко е за доброто на бебо Heart Eyes
малката мама-исках само да те посъветвам когато ти се ходи до тоалетната и по спецялно за малка нужда да отиваш,защото четох някъде че не е хубаво да държиш,защото така даваш повече възможност на бактерии и всякакви такива гадориики да се развиват по лесно,така че и на другите мамчета да кажа,просто съвет.
а за неоренала и аз го пих,топи е абсолютно безвреден,аз също го пих и дори мамите които си имат бъбречни проблеми могат да го пият-моята кума така без да се усети беше изхвърлила от него камъче.
аз днес съм си навила да се позавъртя вкъщи и да позачистя,така или иначе няма да ходя на лекции днес
аиде до после Hug Hug Hug

# 272
КРИСЧЕТО, не си единствената мама с куче  Hug. Много от нас имаме кучета и се притеснбяваме от реакцията на домашните ни любимци. Аз имам също йоркширски териер на име Зои. Много е дружелюбна, е разбира се лае по непознати. Много е толерантна с деца, повечето пъти ги избягва и се крие под масата. Моите приятелки са често у нас с бебета и деца и тя е свикнала. Но някои по пискливи деца или такива дето я мачкат определено не ги обича сигурно. Мисля, че когато се родят бебетата кучетата ще са под стрес, но за много кратко. Веднъж подушат ли ги ще са ок. Даже ще пазят кошчетата и количките от приближаването на непознати. Естествено, че няма да имаме време за тях и ще отидат на заден план. Моето куче е страшно привързано към мен, взимам я навсякаде почти. Обещала съм си Дай Боже да се появят бебетата да й отделям специално време от няколко минути сутрин и вечер да си я гушкам, а и моя съпруг даде същото обещание. За мен специално кучето ми е като дете. Сигурна съм, че всичко ще е наред. Животните са по-интелигентни от хората и любовта, която ти дават е безусловна. Радват се и на малко внимание. А ако случайно твоето куче има проблем с детето, можеш да потърсиш квалифицирана помощ от специалист. Hug

# 273
  • София
здравейте,
pavka , schani , добре дошли   bouquet
На мен днес не ми се пише, само искам да ви питам тези които пият Феро фолгама по колко на ден пият. на мен док ми изписа 3х2 при хомоглобин 113, а на листовката пише при бременност да не се пие повече от 1 таблетка дневно поради предозиране на фолиева киселина. Аз и без това съм си внушила, че това лекарство ми влоши състоянието, а сега прочетох, че и безсънието (втора нощ без да мигна), безпокойството и депресията, която ме налегна от 3 дни са в страничните му ефекти при предозиране. Утре ще питам и док, ама искам да съм подготвена. И ще го намаля, че така не се издържа. без повод съм в такава депресия, че ми иде да се хвърля през прозореца  #Cussing out И просто имам чувството, че нещо не е наред ама не знам какво.

# 274

Кармен, тук в Англия по мое мнение става всичко ако си заплатиш. Наистина не става от днес за утре, но дали мед. помощ е по-добра в БГ можем дълго да поспорим. Аз в неделя отивам на 4Д. Верно, че е 210 паунда за близнаци, но нали ни дават 190 паунда на 25 седмица, та тях ще похарча преди даже да са ми влезли в сметката. Joy Joy Joy
Това , че 40 е новото 30 го чух по сателитната тази сутрин, и като писа, че си на 41 исках да го напиша, но ти ме изпревари. Joy

Определено, моят личен опит тук с джипита и дори с един гинеколог от Харли стрийт е плачевен. Не става дума за пари, а за това колко компетентност купуват парите. Също определено твърдя, че специалисти като гинеколози, гастроентеролози и др. не са така лесно достъпни, както в България. На много места не се спазват елементарни хигиенни правила. Веднъж, инцидентно, имах един ден престой в болницата в Гилдфорд, а преди няколко години добих впечатления и от болницата в Worthing, където живея. Определено нямам добро мнение за нито едната от болниците. В други не съм била. Чувала съм и доста неприятни истории от англичанки.

Разбира се, това е мой личен опит. Ти живееш в друг град и може би си и късметлийка и си попадала на добри лекари. Но от 95-та година насам нямам един случай, в който да съм била доволна от доктори тук, независимо дали платено или не. Изключение прави самият професор Николаидес от Лондон, който ми прави амниоцентезата. Но естествено, той не е англичанин, както и повечето доктори тук, които изобщо разбират нещо.

Радвам се, че си доволна от здравните услуги тук. Аз не съм.  Rolling Eyes

# 275
Светличка, благодаря ти.Ще го разгледам хотелчето, че аз намерих само някакъв 5-звездени си представям какви ще са цените там.А да те попитам за операцията как ви мина после възстановяването и при Тони Георгиев ли се оперира?И при нас е скъсана предна кръстна връзка

# 276
  • София
забравих да кажа, че стискам палци на всички и се се надявам никоя да няма проблеми и притеснения и че ви прегръщам силно.

# 277
ahoney нищо чудно това лекарство да ти е разбъркало химията и затова да ти е такова криво... дано доктора ти го намали утре и стискам палчета да се оправят нещата!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 278
ahoney.....

горе главата миличка  Hug Не се разстроивай! Така и бебченецето ще е тъжно, нали знаеш.
Ако наистина всичко това се дължи на лекарството, като странични ефекти - консултирай се бързичко с док и ако трябва спри за малко или намали приема, за да се почувстваш по-добре.

Мама Ив, не си мисли за такива неща... Мисли си само положителни и хубави мисли, за да се оправиш по-бързо и бебка да си отиде на горе - където й е мястото  Hug Еха, много хубаво се получава с имената и при Вас!

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 15:04 от darida

# 279
Светличка, благодаря ти.Ще го разгледам хотелчето, че аз намерих само някакъв 5-звездени си представям какви ще са цените там.А да те попитам за операцията как ви мина после възстановяването и при Тони Георгиев ли се оперира?И при нас е скъсана предна кръстна връзка

Да, оперира го д-р Тони Георгиев, доколкото знам е голям специалист точно в този вид операция. В болницата приятелят ми лежа няколко дни, след това вкъщи трябваше да лежи известно време обездвижен. Първият месец е най-тежък, но постепенно лекарите ще му назначат рехабилитация и с повече упоритост ще възвърне предишната си форма!
Поздрави!

# 280
  • София
mama Iv, по последни данни (от преди 2години и 8 месеца) съм с почти 4 диоптъра, но без астигматизъм. До колкото знам, се гледа не толкова диоптъра, колкото ретината. Тя била важната. Диоптър може да имаш и над 6 и ретината да ти е ок - раждаш нормално. Но и 0,5 да имаш и ретината да не ти е много в час никакво нормално раждане. Това знам, пък доки ще каже после.

ooooh! ooooh! Добре дошли на новите мамита.   bouquet

# 281
ахони миличка дръж се ,незнам какво да ти кажа но не им се потдаваи на тези депресии Hug

ох момичета аз имам един проблем от 1,2 седмици и си мислих че не е нищо сериозно но сега вече доста се притесних и уплаших.може би няма да може да ми помогнете но поне ще ви споделя
появи ми се нещо като топче под мишницата и понеже миналата година имах такова и док каза че е запушена потна жлеза,е тогава се оправих за няколко дни мазане с иод.сега си мислех че е същоъщото и започнах да се мажа пак с иод-болката мина но топченцето не.и си мислех че е подкожна пъпка и докато избие на повърхността е малко по бавно.да обаче днес забелязах че пак ме боли нещо и си напипах още едно по малко топченце малко по нагоре от преедишното и много се уплаших вече.
незнам какво може да е но много ме е страх дори да отида на док ме е страх newsm45
дали не е наи лошото за което си мисля,ще се побъркам smile3518 Weary

# 282

Да, оперира го д-р Тони Георгиев, доколкото знам е голям специалист точно в този вид операция. В болницата приятелят ми лежа няколко дни, след това вкъщи трябваше да лежи известно време обездвижен. Първият месец е най-тежък, но постепенно лекарите ще му назначат рехабилитация и с повече упоритост ще възвърне предишната си форма!
Поздрави!
 bouquet
Ения, миличка дано не е това, което си мислиш.Според мен колкото и да те е страх отивай на лекар, че може и нещо съвсем безобидно да е, а ти да си изкараш акъла и да се стресирате с бебчо.Стискам палци да няма нищо страшно

# 283
АХОНИ, и аз изпадам много често в такива състояния, това е от хормоните. Никак не ни е лесно. Даже в такива дни мисля да не влизам, че съм все на обратно и някой може да се разсърди. Оправяй се бързо. Hug
ЕНИЯ, мисля, че щом си склонна към появата на мастни топчета това е дно от тях. Хормоните стимулират появата на такива топчета. Например при мен и бенките се увеличиха по размери. Не се вкарвай във филми, отиди на лекар, за да се успокоиш. Hug
КАРМЕН, в много хубав град живееш. Писах ти на лични. Hug

# 284
ЗДРАВЕЙТЕ,мили момичета ! Аз съм "Веси ",бях сред вас само няколко седмици в началото.Искам да ви съобщя,че най-после и на моята улица изгря слънце.Днес бях на преглед и установи бременността ми.Толкова съм щастлива,че и дочаках да чуя сърчицето,което не успех да чуя лятото.Утре е рождения ми ден и това за мен ще е най-прекрасният подарък.Прегръщам ви и ви желая лека бременност до финала !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт