Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 002
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
наистина ви благодаря мили мамчета много.наистина доста се бях притеснила и няма да крия че още съм но вие някак ме успокоявате поне с подкрепата си и вниманието си.
кармен благодарна ще съм за малко инфо Hug
аз станах уж да позачистя малко и да се отърся от лошите мисли ама какво ти  този малкия мушмурок не ме оставя намира,така се е разбунтувал че вече си мисля че сигурно иска почивка,а мама само го люлее на ляво на дясно

ами и аз незнам точно как е
всмисъл немога да преценя дали е надълбоко или...иначе усещам съм сигурна че е по кожно,но незнам доста се обърках вече и ще ходя за всеки случаи на док.иначе и аз отначало помислих че е враснал косъм,но уж го огледах хубаво и не ми заприлича а и защо ще ми се появява още едно знам ли newsm78

# 301
МОМИЧЕТА, ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС ОТНОВО ЗА СЕДМИЦИТЕ. ИЗВИНЕТЕ МЕ АКО ВЪПРОСЪТ МИ Е  Crazy
ДНЕС СЪМ В 24+5 И АЗ КАЗВАМ, ЧЕ СЪМ В 25, ДОКАТО НЕ СТАНА 26. ДНЕС МАМА КРИСЧЕТО КАЗА, ЧЕ Е В 27, ВЪПРЕКИ, ЧЕ  НА ЛЕНТИЧКАТА ПОКАЗВА 26+1.
МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР И ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ. Hug

# 302
Ения, Не намирам инфо в тая книга, уж е "библия на бременността". Всъщност в книгите често има куп неща, само не и каквото ти трябва  newsm78

Запознах се с едно момиче преди 3 седмици, което беше в осмия месец и имаше болки в тазовите стави и срамната кост. Такива болки са често срещани по време на бременност. Тя обаче ми каза, че има и подути лимфни възли в слабините и че са били проверени от доктор. Щом може да й се подуят лимфните възли в слабините, значи и под мишниците може да се случи, вероятно имащо някаква връзка и с млечните жлези. Ако си имала подобни проблеми преди, не се притеснявай преди да те е видял доктор. Наистина сигурно е за нищо.

Успех!!!  Hug

# 303
МОМИЧЕТА, ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС ОТНОВО ЗА СЕДМИЦИТЕ. ИЗВИНЕТЕ МЕ АКО ВЪПРОСЪТ МИ Е  Crazy
ДНЕС СЪМ В 24+5 И АЗ КАЗВАМ, ЧЕ СЪМ В 25, ДОКАТО НЕ СТАНА 26. ДНЕС МАМА КРИСЧЕТО КАЗА, ЧЕ Е В 27, ВЪПРЕКИ, ЧЕ  НА ЛЕНТИЧКАТА ПОКАЗВА 26+1.
МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР И ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ. Hug

Челси. аз също мисля, че щом си 24+5, се води, че си в 25 г.с.

Бременността ви в цифри - Седмица 24 от бременността: http://myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe/bremennostta-p … st-po-sedmitzi/68

24 седмица след 1 ден на последния Ви менструален цикъл

23 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)

22 седмица след оплождането

# 304
Eniq, при мен непрекъснато има подутини и болки под мишниците. И аз се уплаших страшно, бях в 15 седмица мисля. Моята свеки е дерматолог - по телефона ми предписа Fucidin маз и ми мина за 2 дни, сега само да усетя нещо такова и почвам да мажа. Значи мажеш през 1 час, обличаш бяла памучна дреха. Аз нали съм любопитна и от многото отговори разбрах че всъщност млечните жлези са еволюирали потни.... голям смях се смях, но свекито е една от най-добрите в БГ, член е на сума ти и международни асоциации и тем подобни и аз и вярвам. Това не означава, че ми помага особено при проблемите които имахме със синчето и и сега. Но в нейната си област е супер.

Желая Ви лека вечер!И спокойни сънища, че май всички ни гони безсъние.... Hug Hug Hug Hug Hug

# 305
  • София
Момичета, мерси за подкрепата. Ще започна да пия гадното хапче само по 1 на ден, пък док да вика каквото си ще.
ения, и аз мисля, че няма страшно. Сега и кожата ни е по-чувствителна и е възможно да са 2 подкожни косъма. Не се притеснявай, но за всеки случай отиди на лекар. И наблюдаващият те гинеколог трябва да знае, поне моят иска да знае за всичко, "дори косъм да ми порасне на криво".
Веси, страшно се радвам за теб и ти пожелавам безпроблемна бременност и сладко бебче  Hug
Svetlichka, нищо не разбрах от поста ти (бременен мозък) и затова аз ще напиша как го мисля това със седмиците. Когато съм 24+5 карам 25-та седмица, като стана 25+1 карам 26-та седмица. така първа седмица започва на 1-ви ден от менструацията , т.е. 0+1 г.с., като станеш 1+1 г.с. е минала 1 седмица и караш втора. Дали някой разбра какво написах? newsm78

# 306
  • София
Тинк, щях да забравя да ти кажа какво научих за транскрипцията на имената, конкретно Ния. Не знам дали е задължителна, получих много различни мнения, но е прието когато името завършва на -ия да се транскрибира -ia, като София (Sofia) и България (Bulgaria) например, затова мисля, че няма проблем да бъде Nia. Само дано не те подведа, но така пишеше в един голям речник и тук: http://transliteration.mdaar.government.bg/trans.php

# 307
eniq ,да не ти звучат като празни приказки,ама наистина не ми се вярва да е нещо лошо,щом и преди ти е излизало,значи си предразположена,ако леко ти се е разхлабила имунната система може да е и лимфно възелче...

А ти когато пи неоринал и ти ли профилактично,защото на мен сега нищо ми няма,но съм правила преди и доктора каза ,че съм предразположена по принцип а бременността увеличавала риска.Така или иначе е приятелка на мама едва ли би ми препоръчала нещо от което не е сигурно че се нуждая....

ЗА пръв път път и аз да помоля за стиснати палчета утре за универитета... Praynig

newsm32

# 308
Момичета, мерси за подкрепата. Ще започна да пия гадното хапче само по 1 на ден, пък док да вика каквото си ще.
ения, и аз мисля, че няма страшно. Сега и кожата ни е по-чувствителна и е възможно да са 2 подкожни косъма. Не се притеснявай, но за всеки случай отиди на лекар. И наблюдаващият те гинеколог трябва да знае, поне моят иска да знае за всичко, "дори косъм да ми порасне на криво".
Веси, страшно се радвам за теб и ти пожелавам безпроблемна бременност и сладко бебче  Hug
Svetlichka, нищо не разбрах от поста ти (бременен мозък) и затова аз ще напиша как го мисля това със седмиците. Когато съм 24+5 карам 25-та седмица, като стана 25+1 карам 26-та седмица. така първа седмица започва на 1-ви ден от менструацията , т.е. 0+1 г.с., като станеш 1+1 г.с. е минала 1 седмица и караш втора. Дали някой разбра какво написах? newsm78
Ahoney, точно така: 24+ 1-7 ден=25 г.с. , съответно като завършиш 25 седмица влизаш в 26 г.с.( или 25+1 ден).
Надявам се да съм го обяснила по-ясно Simple Smile

# 309
 Hug Hug Hug за всички ви,много благодарности още веднъж.
ами за неоренала отидох с оплакване че много ми се пика непрекъснато,то се оказа че бебо бил ниско и ми притискал много пикочния мехур,но ми прегледа и бъбреците и ми ги изписа да изпия една опаковка,те вътре са 3 блистера.незнам но после се почуствах по добре като ги пих.след това ми каза че ако усетя нещо бъбреците да ме дразнят да си ги взимам пак и така.опитаи пък ти сама ще усетиш дали има подобрение Hug

# 310
 Hug подути лимфни възли са често срещано явление по време на бременноста, при мен се бяха поддули под мишницата трети месец и доктора каза че няма страшно

# 311
Тинк, щях да забравя да ти кажа какво научих за транскрипцията на имената, конкретно Ния. Не знам дали е задължителна, получих много различни мнения, но е прието когато името завършва на -ия да се транскрибира -ia, като София (Sofia) и България (Bulgaria) например, затова мисля, че няма проблем да бъде Nia. Само дано не те подведа, но така пишеше в един голям речник и тук: http://transliteration.mdaar.government.bg/trans.php

Ahoney много ти благодаря, че си проверила...  Hug Аз се притеснявам, защото знам, че например Мария го пишат  Mariya.  Shocked

# 312
  • Sofia
Аз да питам...подготвяте ли бебешките/детските стаи? Много се чудя тука в София къде да гледам за декоративни/тематични неща а не ми се обикаля като гламавите по всички магазини. Имате ли вече идеи? Някои може да мислят че е твърде рано, но аз лично искам да по приключа повечето неща преди да стана супер тромава или да имам нужда от шофьор Simple Smile

Веси честито!!!

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 18:12 от Rosi17

# 313
ЗДРАВЕЙТЕ,мили момичета ! Аз съм "Веси ",бях сред вас само няколко седмици в началото.Искам да ви съобщя,че най-после и на моята улица изгря слънце.Днес бях на преглед и установи бременността ми.Толкова съм щастлива,че и дочаках да чуя сърчицето,което не успех да чуя лятото.Утре е рождения ми ден и това за мен ще е най-прекрасният подарък.Прегръщам ви и ви желая лека бременност до финала !  Hug
Много се радвам за теб Hug Много лека бременност и щастлив финал със сладко бебче Heart Eyes

# 314
Аз да питам...подготвяте ли бебешките/детските стаи? Много се чудя тука в София къде да гледам за декоративни/тематични неща а не ми се обикаля като гламавите по всички магазини. Имате ли вече идеи? Някои може да мислят че е твърде рано, но аз лично искам да по приключа повечето неща преди да стана супер тромава или да имам нужда от шофьор Simple Smile

Веси честито!!!

Ние няма да имаме детска стая все още,бебчо ще е в нашата спалня.ще купуваме само легло.Хубави мебели за детска стая има във Vis vitalis  http://www.visvitalisbg.com/ а и са на добри цени.Леглото което ние сме харесали там е по евтино отколкото в другите магазини в които го видях.Предполагам важи и за другите мебели.

Общи условия

Активация на акаунт