Февруарски гаджета отбрани в тази пъстра тема са събрани

• 21 976
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Зитка,щади си нервите,че тепърва ще ти трябват-да ти кажа от опит...Боян е много злояд и все още го храня аз и то придружено с приказни истории..Мога книга да издам със съчинения за страшилища и всякакви измислени герои и сюжети !  ooooh! Помни точно до къде сме стигнали и при следващото хранене ме подсеща от там да продължа историята...То не са гъби от омагьосаната планина на царицата на вещиците,то не са страховити истории за "Чорлавата глава" и още десетки други... Laughing

Галче,само така ! Черноокия красавец Руси си е заплют от Раличка !  Heart Eyes

# 631
  • Пловдив
Бетунга,ама как ще ти се сърдя  Hug.Колкото повече,толкова по-добре.Наистина развиваш невроза за незасягане-дай го по-спокойно  Heart Eyes

Ние си направихме една хубава разходка,кафе с приятели.Минахме и през бебешкия магазин-мляко,каша,пюрета и т.н.Взехме и столче за кола до 18 кг Чико.Привлече ме това,че има легнало положение-да може бубата да спи по-комфортно

# 632
 Whistling Whistling Whistling
Честито ви столче - със здраве да си го ползвате  Peace

# 633
Сега се прибираме ние...
Галче,само така ! Черноокия красавец Руси си е заплют от Раличка !  Heart Eyes

Cry Cry Cry При това стечение на обстоятелствата, най - логичното развитие е ние да вземем Зари! И ще помагаме за бебето! Party Heart Eyes Mr. Green Само при това положение Бобчо ще прежали Раличка! Naughty

За храненето и с Мими, и сега процедирам така - давам в ръчичките нещо супер интересно и не чак толкова позволено в останалото време, и докато го разучават бутам лъжичките. Така с Мими ми отидоха сума червила и гримове - тя маже, аз храня - идилия... Crazy
И разказвах, също като Толо, но при Мими тези приказки бяха повече в колата на път за градината, за да не плаче... Sad

Честито на проходилите дечица! Баба ми настоя да правим прощъпалник едно време и Мими хвана слушалките на майка ми. Но към днешна дата не иска и да чуе да става лекар - "Да, да - да ме заразяват. Ще стана фризьорка." Laughing

# 634
Голям мързел съм станала напоследък  ooooh! .

Първо честито на проходилите дечица!
Дано болничките да оздравяват бързо и да не се разболяват скоро  Praynig !

Бетунга, четки не четки, факт е че когато моя син видя твоята дъщера се втренчи, сякаш жена не е виждал . И май забрави другите три-четири дами, по които се заглеждаше  smile3521 .

Зитка, ето какво съм си копнала във връзка със злоядството, докато събирах на времето инфо за захранването:

Как не трябва да храним детето

Това е превод на една статия от руски сайт за кърмене "Млечни реки". Оригиналът се намира тук.

Седемте велики и задължителни "НЕ"

Първо, НЕ принуждавайте
Трябва да разберем и да запомним: хранителното насилие е едно от най-страшните насилия над организма и личността, то нанася както физически, така и психически вреди. Ако детето не иска да яде - значи в даден момент то не се нуждае от храна! Ако не иска да яде само нещо определено - значи точно от това няма нужда! Никакво принуждаване при хранене! Никакво "угояване"! Детето ви не е селскостопанско животно. Уточнение: храна, равнозначна на лекарство (морков, лимон, ябълка, лук, мляко и подобни - по лекарско предписание) може да бъде предлагана по-настойчиво, обаче само така, че да не предизвика неприятни емоции. Измислете предлог вид игра, покажете пример, подтикнете ярко и весело. А ако има активно нежелание, протест - не настоявайте и не предлагайте повторно. Отсъствието на апетит по време на болест е знак, че организмът се нуждае от вътрешно пречистване, сам иска да погладува, и в този случай гласът на инстинкта е по-верен от всякакво лекарско предписание.

Второ, НЕ подтиквайте
Насилие в мека форма: подтикване, склоняване, настойчиви повторни предложения... Спрете - и никога повече не правете това!

Трето, НЕ поощрявайте
Нищо повече от необходимото. Разнообразие - да, колкото е възможно, но без излишества. Никакви възнаграждения във вид на храна, никакви сладоледи, бонбони и шоколади за примерно поведение или научено домашно, още повече за изядена против желание закуска или просто така! Храната не е средство за постигане на послушно поведение, не е средство за наслада, храната е средство за Живеене. Естествено трябва да има здравословното удоволствие от ядене, но то трябва да произтича само от естествен апетит. С вашите бонбони ще постигнете само разлигавеността и извратен вкус, а също и нарушен обмен на веществата.

Четвърто, НЕ ръчкайте
"Яж по-бързо! Защо се бавиш? Айде, кой пръв ще изяде всичко?!" Яденето не е гасене на пожар. Темпото на хранене е индивидуално. Бързане при хранене винаги е вредно, а почивки между дъвченето са необходими даже на кравите. Ако се налага да бързате за училище или още за някъде, по-добре детето да не успее на дояде всичко, отколкото в суматоха и паника да погълне още едно несдъвкано парче.

Пето, НЕ разсейвайте
Изключете телевизор, докато се храни детето, скрийте новата играчка. Но ако детето само се разсейва, отвлича вниманието си от храната, не протестирайте и не упреквайте, значи то просто не е гладно. Не поощрявайте, а разберете.
Всяко дете е различно. Има деца със своеобразни хранителни прищявки. Повечето от тези прищявки са безобидни, и могат да бъдат удовлетворени; обаче се случва някои малки познавачи с изтънчен вкус искат да похапнат и кибрит, или още нещо. Като правило, подобни изцепки свързани с някакво нарушение на обмяна на веществата или някакъв временен химически недостиг (когато ядат тебешир - организмът търси калций). Консултирайте се с лекар, опитайте да разберете причините.
Разбира се, че не може да се позволява на детето да яде каквото му падне и в каквито и да е количества (например неограничени количества сладко или сладолед). Не трябва да има хранителни принуждавания, но трябва да съществуват хранителни забрани, особено при наличие на алергии. Съблюдаване на всички останали "НЕ"-та ще ви отърве от голямо количество допълнителни проблеми.

Шесто, НЕ се тревожете и НЕ тревожете
Никаква тревога, никакво безпокойство относно това, дали детето е яло навреме и колко. Контролирайте само качеството на храна. Не досаждайте, не питайте: "Ял ли си? Искаш ли да ядеш?" Нека детето само помоли, потърси храна, когато поиска, така ще бъде правилно, така, само така!
"...А как тогава да го храня?" Много лесно. Определено време храната трябва да се намира пред очите на детето, така, че да може да я стигне. Ако е кърмаче - предлагате гърда при проява на безпокойство. Ако е малко дете - безнасилственно го откарвате на масата, но не го удържайте, ако то не иска. Ако е по-голямо дете - просто му съобщавате, че закуската, обеда или вечерята са готови, предлагате му да яде - и край, нищо повече. Храната е пред тебе: яж, ако искаш.

И седмо, последното
Разбира се, трябва да давате добър пример. Желателно във всичко. Въпроса за храненето на чедото ви може да ви се стори елементарен, но той се отнася не само до физическото здраве на детето, а и до начина на държане и на мислене.

# 635
iri_is,много полезна статия за храненето  Peace Белослава не е злояда за сега,но аз лично съм била и то до 7-8 г. и как ли не са се опитвали да ме хранят и колко много са се притеснявали нашите.Брат ми като се роди картинката се повтори - злояд до няма и къде.Но вече практиката си каза думата.Не се притесняваха за това дали е ял и колко,не го караха насила.Помня го защото имаме доста голяма разлика.Така,че и аз бях подготвена ако има злоядо дете да не го мисля.Няма да умре от глад,я!Детето само ще поиска да се храни като огладнее.

Днес няма много голяма активност.Като всяка събота и неделя.На мен много ми липсва,че Злати работи и тогава и имаме само един следобед заедно тримата.Затова всяка събота идваме в мама.И днес реших да им покажем как ходим (като не се надявах много)- но о,чудо!Само това правим!Тръгваме хванати,след миг се пускаме и почваме да обикаляме сами стаята  LaughingКолко бързо усвояват тези деца.Само дано не падаме много,че да се наплаши Белослава и да почнем пак да се държим за ръчичка.

Гледам,че всички се обвързахте!Ние се гласяхме за Насето или Гошето,ама тя Евичка се намеси,пък и мама Фокси нищо не казва,така че и нас ни бройте свободни  Wink

# 636
Привет момичета,

Днес бяхме до улицата коледните украси, за съжаление, още няма много неща, казаха след 2 седмици повече Sad
Но пък от детската уличка, напазарувахме доста дреширки за Дени. Имам си и 2 бидита с коледни надписи. Едното е "Who needs Santa, when has grandma" и  "Baby's First Christmas". Сега се перат, утре ще ги снимам Simple Smile.

iri_is , много хубава статия, веднага я копирах Simple Smile, благодаря ти!!!! Ние за сега нямаме проблеми с яднето, всичко яде дететнцето...ама как да е, нали сме си роднини  Crazy.

Сега се връщам да чета, че много съм пропуснала.

# 637
Галче,само така ! Черноокия красавец Руси си е заплют от Раличка !  Heart Eyes
Аааа, щом е за Раличка - няма да се борим, то кой мъж ще устои на такива буйни коси  Grinning
Значи и ние сме от необвързаните. Не, че след 15-тина години някой ще ни пита дали да се обвързва и с кого  Joy

Ири, и аз като четох за захранването попаднах на тази статия и това, което съм запомнила и винаги си припомням е да не насилвам малката да яде. Независимо дали е време за ядене, колко е изяла и т.н. Тя има навика да си оставя винаги последните 2-3 лъжички от пюрето. В началото й тиках лъжицата в устата - как така ще остави последната хапка, но вече не я мъча, точно, за да не стане злояда.

# 638
Лелеее... ooooh! МамаЗ,съвсем бях забравила обета към Бобчо... Joy Старост нерадост ... Mr. Green

# 639
Ей,ПА НЕМА ЛИ НЯКОЯ МОМА И ЗА НАС  Whistling

Ние днес отидохме до новия китайски магазин Джъмбо  hahaha,много боклуци,с малко играчки и т.н.,но малкия намаза кормило с бутончета и килимче като пъзел,голяма игра падна за да го разглоби .
Скоро ще кача снимки,белким някоя мома ни загледа  Blush

# 640
Ние днес отидохме до новия китайски магазин Джъмбо  hahaha,много боклуци,с малко играчки и т.н.,но малкия намаза кормило с бутончета и килимче като пъзел,голяма игра падна за да го разглоби .
  Joy Joy Joy
И аз ходих на "откриването" В сравнение с магазина им в София , този в Пловдив прилича на китайски пазар. Ужасно беше  Confused не, че и тук няма боклуци, но пък има малко повече играчки.

Naiema честити ви първи стъпчици  Simple Smile И аз искам Йоан да прохожда вече, но няма такива изгледи. Ходи само и единствено, когато е опрян за нещо. За ръчичките като го хванем върви доста бързичко, но сам не се отпуска. Но той дори и прав на едно място не се отпуска да застане без да има опора.

Но всяко нещо с времето си.

hetera не съм ползвала продавалника и не мога да ти помогна.

lori честито бебче на твоята колежка. Да е живо и здраво и много да ги радва.

Carbo, Geri поръчахте ли снимки от онзи сайт? Какво е качеството? Заслужават ли си?

Някои има ли представа , кога започват големите намаления в Laredoute?

dorabella как е Раличка днес? Имате ли зъбче вече?

Имаме ли информация за Цвети и малката?  newsm78 Дано да се оправя и скоро да ги изпишат.  Praynig

# 641
  • в гората
 hetera, ако искаш мога да поръчам от твое име в продавалника, ще дам твоя адрес и ти ще си пуснеш записа  Peace и така, ако ти е спешно, ако не изчакай един два дни да ти активират акаунта.

# 642
  • Пловдив
Раде,твоя убавец съм си го заплюла отдавна.На щерката също й е на сърце.Обаче питай Вальо дали е навит на мома бяла,зеленоока,засмяна,но и много инатлива ?

# 643
  • София
Добър вечер и от мен!

Почиваме си много добре, тук е доста приятно.Направихме си няколко спа глезотийки и по-късно отиваме на вечеря

ДЕСИ в Ларедут намаленията са януари  Peace и аз ги чакам.Лощото е, че  тогава стоката идва доста бавно.
Честито на проходилите.НИе сме от тези като Йоанчо.
За Джъмбо-има някои интересни неща, но и доста боклуци.

Ирис много полезно инфо.

Хайде момичета приятна вечер от мен!

# 644
Ларакрофт,дано всичко е ОК,че ми е съвестно,защото аз много ти препоръчах "Велина",а едни наши приятели бяха там миналия уикенд и се оплакваха,че басейните били студени..Но лятото наистина беше много хубаво ! То изкарването си зависи и от настройката,та съм сигурна,че за вас ще е много хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт