Срамно ли е съжителството без брак?

• 18 855
  • 426
  •   1
Отговори
# 180
Окей,приемам забележките,мир да има. Peace

# 181
Със съпруга ми сме заедно от 21г, 9 г от които живяхме без брак.Подписахме заради документи в които нямаше как да се напише "приятелка", а всичките ни семейни приятели живеят без брак. А може би е срамно и да се разведеш.....   с newsm78

# 182
  • София
Китана  Peace

# 183
                              Аз също смятам, че постингите са предимно защитаващи се. От нещо. Със сигурност не от моите постинги. Аз мога да разбера много двойки, които живеят без брак, защото така им се налага. Сам да избереш подобно нещо също разбирам, но причините които знам не са приятни.
                              И в крайна сметка вие всички се наричате 'госпожици' или бъркам?

# 184
Мисля, че не е срамно, но до едно време. След това вече, не срамно, ами по- скоро странно. Преди малко в офиса влезе една много симпатична двойка възрастни хора (доста възрастни) и мъжът каза нещо " така така.........................за мен и приятелката ми". "приятелка" на 60 години някакси не ми звучи  newsm78

# 185
Архентина, твоите постигни са на ръба на комичното - кому ще дойде на ума от тях да се защитава?
На въпроса ти: ако имаше представа как се употребяват тези учтиви форми за обръщение, щеше да знаеш, че младите жени, за които не знаеш изрично какви са, се наричат "госпожице", а по-възрастните, както и тези, които имат дете, независимо от възрастта им - "госпожо", без да ги питаш за семейното им положение. Ако те поправят и настояват за обратното, следващия път вече знаеш как е точно.
Рядко жените (а и мъжете) сами се наричат някак. Аз лично се представям с името си и не съм чувала някой да се представя "Казвам се г-н Х, г-жа У или г-а Z" Wink Може би ти самата си толкова въодушевена, че си нечия госпожа, че се представяш именно така? Ще си първата, която аз срещам.

# 186
Е, хайде стига с тия приятелки и приятели! Сред нашите приятели има и други неженени двойки. Какво ще ми кажете - че всички тези мъже, понеже са ми приятели, са ми същите като партньора ми? Просто сме си дружки? Всички целокупно? Все тая кой с кого е, нали сме все приятелчета?! Ама по едно подписче и вече е друга работата?! Много сте готини, честно! Simple Smile
Но по този въпрос вече писах преди 2-3 страници. Няма да повтарям.

# 187
Въпросче към обвързаните.

Ако милото ви предложи .... такова .... брак дали ще тропнете с крак и ще кажете " НЕ !! Аз съм свободна жена .... айде къш " ? newsm78

# 188
Предлагал ми е 2 пъти. Още не сме женени Simple Smile

# 189
...На въпроса ти: ако имаше представа как се употребяват тези учтиви форми за обръщение, щеше да знаеш...
                               Етикета си е етикет. Конкретно питам вие как се възприемате, а не как е учтиво и прочие. Ти например - като госпожица или госпожа се възприемаш? Кое от двете си и кое те обижда?

# 190
предлага ми един път и все още нямам окова на ръката си Laughing

# 191
Възприемам се като госпожа, не ме обижда нито едното, нито другото. Аз съм на 37 и не се опитвам да изглеждам на 20 само защото нямам венчална халка. Имам голямо дете. Не ми хрумва да си играя на госпожица. Обиждам се малко само подигравателно изречено "госпожице" от хора като теб, но не дотам, че да го обсъждам с тях. Приемам, че не са ми на нивото, та да се разправям с тях.
"Госпожо" приемам за нормално и най-често така ме наричат, освен възрастни хора, които ме трогват с "госпожице" и не вярвам да биха обидили и теб.
Госпожи са и самотните майки, и разведените жени, и вдовиците. Освен ако не настояват за обратното.

# 192
  • България-Швейцария
Въпросче към обвързаните.
Ако милото ви предложи .... такова .... брак дали ще тропнете с крак и ще кажете " НЕ !! Аз съм свободна жена .... айде къш " ? newsm78
Предбрачните договори вече са в сила и на наша земя, какво пък, ако толкова настоява - ще подпишем Simple Smile.
Но всъщност бихме се бракували по една единствена причина - хотелите във Френска Полинезия предлагат 10% отстъпка за младоженци Laughing.

# 193
  Аз съм омъжена, но не виждам абсолютно нищо срамно в съжителстовото без брак.Въпрос на личен избор Peace

# 194
Възприемам се като госпожа, не ме обижда нито едното, нито другото. Аз съм на 37 и не се опитвам да изглеждам на 20 само защото нямам венчална халка. Имам голямо дете. Не ми хрумва да си играя на госпожица. Обиждам се малко само подигравателно изречено "госпожице" от хора като теб, но не дотам, че да го обсъждам с тях. Приемам, че не са ми на нивото, та да се разправям с тях.
"Госпожо" приемам за нормално и най-често така ме наричат, освен възрастни хора, които ме трогват с "госпожице" и не вярвам да биха обидили и теб.
Госпожи са и самотните майки, и разведените жени, и вдовиците. Освен ако не настояват за обратното.
                               В никакъв случай не ти се подигравам  Stop. Чисто любопитство. За простичък въпрос получих уверение, че не съм ти на нивото. Така да бъде, ако това ще те накара да се почувстваш по-добре  Peace. Самата тема е пусната от неувереност, колебания и чувство за срам. Виждам и стила на отговорите ви. Какво повече да говорим?

Общи условия

Активация на акаунт