Срамно ли е съжителството без брак?

• 18 816
  • 426
  •   1
Отговори
# 405
Не е срамно да се живее без брак. Ние сме женени, но това изобщо не е задължително, за да бъде една двойка щастлива заедно. Важно е хората да се обичат, да си вярват и подкрепят .

# 406
Домовете за сираци са пълни с деца именно поради нечий криворазбран срам да "приеме" (Боже, каква гадост!) неомъжената си дъщеря с незаконороденото й дете. Срамуват се хората: от неомъжените си дъщери с деца, от синовете си  - гейове, от разводите на децата си, от какво ли не... А твърде рядко се срамуват от синовете си, пребиващи жените си или изоставили ги с по 2-3 деца на ръцете. Но, нейсе, запуши я, както е рекъл поетът!

# 407
Домовете за сираци са пълни с деца именно поради нечий криворазбран срам да "приеме" (Боже, каква гадост!) неомъжената си дъщеря с незаконороденото й дете...
                             Може би съм пропуснала някое статистическо проучване по темата, но кой точно твърди, че децата в домовете са изоставени по такива причини? Или просто целта е да се вкара драматизъм в темата? Спекулацията с обществено болезнени теми не ви върши работа в доказването как нямате нужда от морални принципи  Stop.

# 408
Обществено болезна тема ли наричаш съжителството без подпис  ooooh!

# 409
Без да претендирам за адвокатското място,но Пинокио под "обществено болезнена тема" имаше предвид децата в домовете.

# 410
Е, тогава може би липса на морален принцип е да се живее без подпис, така ли  Crazy

# 411
За някои моралните принципи включват съжителството да е с подпис и
тогава липса на морален принцип е да се живее без подпис
Simple Smile

# 412
Ми да! Подпис=морал. Елементарно. Няма значение какви гадости дробиш - имаш ли подпис, ти си един морален човек. А нямаш ли, няма значение колко обществено-приемливо живееш - ти си просто един пропаднал тип Simple Smile Много се обогатих от тая тема, ще знаете! Wink

# 413
И не забравяй - че слугините живеят без брак/подпис/, но образованите - задължително със  Naughty

# 414
И не забравяй - че слугините живеят без брак/подпис/, но образованите - задължително със  Naughty
правена ли е статистика по въпроса?
по мои наблюдения не е съвсем така. или диплома от един университет вече не се смята за достатъчно, за да се нарече човек образован newsm78

# 415
Ами попитай Nesiha или баба й - от стр.25 става явен този феномен  Crazy

# 416
Ми да! Подпис=морал. Елементарно. Няма значение какви гадости дробиш - имаш ли подпис, ти си един морален човек. А нямаш ли, няма значение колко обществено-приемливо живееш - ти си просто един пропаднал тип Simple Smile Много се обогатих от тая тема, ще знаете! Wink
                               Очаквам да ми отговориш за домовете за сираци и откъде са ти сведенията. Благодаря.
                               Останалите глупости дори не са смешни.

# 417
Какви сведения и какво обяснение се иска за изказано лично мнение чудя се  Whistling
Иначе и аз мисля, че има доста деца, изоставени поради отхвърляне на майката от нейните близки.

# 418
Какви сведения и какво обяснение се иска за изказано лично мнение чудя се  Whistling
Иначе и аз мисля, че има доста деца, изоставени поради отхвърляне на майката от нейните близки.
                            Лично мнение може да имаш за аромата на парфюм. Но когато твърдиш нещо друго, е добре да го подкрепиш с факти. Ако имаш. Да се спекулира, особено с подобни неща е некрасиво.
                             Ако ще коментираме сериозно темата, ок. Ако само ще се заяждате и ще се пишат безсмислици ви желая приятен ден.

# 419
Няма факти, няма сведения - това /а и целия форум/ е за изказване на лично мнение.
Къде видя спекулация всъщност?

Темата не е за домовете за изоставени дечица, но хубаво - да я коментираме тогава - да, причините са комплексни защо е пълно в тия домове, ниска култура, неизползване на предпазни средства, неадекватна реакция на родителя - да махне детето, вместо да го изоставя, което за мен е правилния подход, безхаберни родители, обикновено с нисък социален статус, понякога реална финансова невъзмонжост да се гледа детето, често обаче това е породено от отхвърляне на жената с "онова бебе" от собствените й близки, вместо подаване на ръка и т.н., т.н.

Общи условия

Активация на акаунт