да израстнеш през 90-те

• 35 788
  • 332
  •   1
Отговори
# 270
А помните ли вафлите Куку руку?
А имали ли сти албумче със стикери на Барби?
А имаше хубави играчки:имах едни мечета по двойки(булка и младоженец и май и малки имаха,имаше много видове от тях,но така и не си направих цялата колекция),имах и едно гномче с дълга коса.
Безалкохолните бяха в стъклени шишета,олиото също.

# 271
Помня темите за 80-те и 70-те. Бяха невероятни, красиви, носталгични, романтични, слънчеви и... без правописни грешки.
Четейки този списък, освен че не изпитвам никаква носталгия, си мисля колко е било тъпо да си дете през този период, ако това са интересните неща, за които да си спомниш.

Това намирам за крайно обидно (за тези, които питаха - на мен не ми се рови).

Рокси, да! Завръщане в Рая!

# 272
Помня темите за 80-те и 70-те. Бяха невероятни, красиви, носталгични, романтични, слънчеви и... без правописни грешки.
Четейки този списък, освен че не изпитвам никаква носталгия, си мисля колко е било тъпо да си дете през този период, ако това са интересните неща, за които да си спомниш.
Това намирам за крайно обидно (за тези, които питаха - на мен не ми се рови).

Shocked Пропуснала съм го. Много грубо...

Отивам да чета...

# 273
  • България Сливен
Представяте ли си след 20-30 год.  подобна тема как ще изглежда? Може би ще се сещаме, появата на скайп, фейсбук, турските серияли, кризата, ББ....

# 274
Представяте ли си след 20-30 год.  подобна тема как ще изглежда? Може би ще се сещаме, появата на скайп, фейсбук, турските серияли, кризата, ББ....

А аз за тези турски сериали нищо не мога да кажа.. Както и сега за *Джовисна*  Embarassed
Ако си спомням след 20 години за сега, веднага ще спомена моите пътешествия, влюбване, сватба, първа рожба... Ех, колко красиви неща!  Heart Eyes

# 275
Била съм дете и през 80-те, и през 90-те. Не ми е било тъпо да съм дете. Сега не ми е тъпо да съм жена.

# 276
  • Bapнa
А тази мадама от аватара ми помните ли я Simple Smile

# 277
Срещите си ги биехме на Гъбата. Нямаше джиесеми, та си пишехме бележки на сред центъра. Който не е минал, той не е прочел, че Буба чака Лулу при Кмета. И понеже всеки ден имаше нови и нови бележки, датата беше важна. А си я забравил, а си обиколил целия център да търсиш Буба.

Joy

Имаше една череша, която често навестявахме по тъмни доби!
А на бабите, които не ни обичаха много, им лепяхме звънците с тиксо... Разбира се, не аз, а винаги другите Blush

Играехте ли на *Ръбче* и *Въже*?
Много актуални бяха и игрите на *Ресторант*, като всеки си навличаше белята, защото носеше в *кухнята*, каквото намери вкъщи...

Presiqna, коя е тази красавица?

# 278
Без да развалям темата с политически привкус, но трудно я намерих, та реших, че може да ви е интересно - поздрав: Тодор Колев - Жалба За Демокрация - http://vbox7.com/play:f2bb39c7 (може да сравните с "Жалба За Младост")

Но пък не помните това - "трябва танковете да дойдат" (Петър Младенов)?

# 279
  • Bapнa
"Вълшебната корона " ... колко саксии с цветя съсипахме със сестра ми, разигравайки това филмче  Whistling  Mr. Green
Мацката се казва Идун - беше лоша вещица и естествено й бях ( и още съм ) фенка Simple Smile

# 280
А спомняте ли си "грамофон" в краят на 90-те?
Какви луди партита бяха  ееххх ...

А барикадите 97-ма? Два дена подред почти целия 11г клас бягахме от училище, за да сме там..

Спомних си и филмът "Мухата" , беше един от първите които гледахме като си купихме видеото, и аз след това с години сънувах кошмари, че Мухата е дошла и е кацнала на балкона  Joy

# 281
Колко мила тема  Hug
Толкова неща си припомних, които сякаш са били изживяни от някой друг, все едно в предишен живот е било, много странно усещане...

Помня почти всичко, изредено от вас (аз съм родена през 84та), но някои спомени определено са ми по-скъпи от други, поради непонятни и за мен причини newsm78

Помня списанието "Мики Маус", което събирах от първият му брой (може би през 91ва или 92ра излезе), писмата, които пишех на другите деца, които пускаха обяви там (на нито едно не получих отговор  Cry ). После имаше и "Доналд Дък", а накрая и 4 броя "Макрокомикс", които като ги събереш кориците им оформят Мики Маус  Crazy

Не помня албумчета с лепенки на Барби, но си спомням едно с животните по света, то ми беше първото и с голямо удоволстие си го попълвах...Следващото беше за Цар Лъв, тогава вече бяха пуснали в някои магазини и репове единични лепенки (за да не се налага да си купуваш цяло пакетче и да ти се падат много повтарящи, а да си вземеш точно каквото ти трябва...на съответната цена, разбира се  Wink )

Помня, че с братовчедка ми, с която живеем в различни градове, си пишехме писма (хартиени!!  Grinning) и си ги пращахме по пощата, толкова се бяхме автоматизирали, че аз знаех - когато пусна писмото, то пристига за три дни, тя ми отговаря веднага, пуска го - още три дни, значи ако до максимум седмица не съм получила отговор започвах да пиша ново писмо, назидателно, защо се е забавила с отговора, знае ли колко интерсни неща са се случили за изминалата седмица Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Помня магазинчето пред блока, голям оборот правехме, особено през лятото, когато на всеки 30 минути някои притичваше за пакетче семки, или суха паста  "Балкан" Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Спомням си и Капитан Планета, и Плодчетата, и Мечетата с нежни сърца, и Костенурките Нинджа....Дори някои откъслечни спомени за "Синдбад мореплавателя" имам....с брат ми си записвахме песничката на касетофона и после се учихме да я пеем  Laughing Laughing Laughing

Летата ги прекарвахме на улицата...от сутрин до вечер

И мен са ме викали "през терасата" (макар че до деветия етаж повечко трябваше да викат   Laughing )

Миришещите ми листчета не ги изхвърлиха родителите ми, а ги забравих един ден под чина в училище (имах над 500 събрани!!! #Cussing out).......

.....

Кога мина времето????  newsm78 newsm78 newsm78 Cry

# 282
Но пък не помните това - "трябва танковете да дойдат" (Петър Младенов)?

Помня, Зимчо! Аз съм 83-ти... Но искахме да разведрим темата с нещо по-леко  Wink

# 283
Хей,каква хубава тема Simple Smile
мн ми е хубаво да си спомням всичко това Simple SmileАз съм родена точно 1990 и си спомням сякаш беше вчера моменти от преди да тръгна на училище,когато всичко беше толкова безгрижно и хубаво  Hug И после се сещам ,че вече са минали почти 20 години (уаууу) Спомням си ,че имаше доста трудни времена,но за щастие ние с брат ми не сме го усетили,кой знае колко,защото и двамата ни родители имаха хубава работа и не ни е липсвало нищо,но и те никога не са ни глезили прекалено Simple SmileИначе много са ми скъпи спомените от първи до четвърти клас в началното ми училище Simple SmileКак децата си бяха просто деца и никой не го интересуваше,че на Мими блузката е Версаче.Спомням си и първите ми обувки на плаформа и прилепналите клинчета (дааа,модата се върти) И до сега когато чуя ,че ще има милион и едно желания се чувствам необяснимо еуфорично,макар че вече някак си е загубило очарованието си .Спомням си и Д-р Куин Лечитеката ,гледахме го с баба ,докато тя ми плетеше поредното пуловерче.Много исках да стана доктор тогава (почти на там съм се запътила ).
а пък като цяло никъде не видях някой да пише за събиране на разни неща от снаксове ,кроасани и така нататък,дето се лепяха в албуми или пък изпращането на опаковки от нещо (една приятелка спечели ролери от Танг ) И още много много мнго неща ,ама ще ми стане мн дълъг поста Simple Smile

# 284
  • София
А спомняте ли си "грамофон" в краят на 90-те?
Какви луди партита бяха  ееххх ...
Заведението ли?

Общи условия

Активация на акаунт