да израстнеш през 90-те

• 35 801
  • 332
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз за дъвките Турбо си спомням, че се говореше, че вътре имало наркотик. И някои намирали вътре хапче, като ги разчупиш на две  Sunglasses

А спомняте ли си да сте си писали бележки с вашите? Щото нямаше джиесеми и някой като излезе и няма никой вкъщи, пише: "Отивам до Мима. Ще се върна към 8. Взех хляб"  Party

# 256
А спомняте ли си да сте си писали бележки с вашите? Щото нямаше джиесеми и някой като излезе и няма никой вкъщи, пише: "Отивам до Мима. Ще се върна към 8. Взех хляб"  Party

Голяма свобода си беше с тези бележки! Нямаше кой да ни проверява  Laughing
А събирахте ли ароматизирани листчета?

# 257
Ей, вярно с мама си пишехме бележки, като бяхме различни смени на училище  Mr. Green
А говорили ли сте с часове по телефоните с жица, а  Laughing

Което ми напомня - правили ли сте телефони от 2 пластмасови кофички и жица със съседчето от долния етаж.
И си ги премятате през терасата  и викате в кофичката  Joy

Събирах ароматизирани листчета, много ясно  Mr. Green
Тия с герои на Дисни бяха голям хит.

# 258
  • област Софийска
Вярно, за бележките бях забравила.
Нямаше GSM-и и нямахме намиране, като се запилеем някъде.
Правехме си с приятелки бъзици по телефона, тогава не беше скъпо. Спомням си, че звъняхме на произволно набрани номера и търсехме Пешо. Накрая попаднахме наистина на Пешо, който, не стига, че се казваше Пешо, ами беше и готин. Та излизах с него на кафе  Laughing

# 259
  • София
ех, спомени, това по телефона беше много популярно

# 260
  • España
И ние със сестра ми много се бъзикахме по телефона.Питахме например знаят ли на колко години е умрял Христо Ботев или Васил Левски,дали имат тоалетна хартия в повече да ни услужат и др.подобни.
И слуха за наркотик в Турбото,другия за слънчогледа,които продаваха циганите...
Редовно пусках обяви в "Ритъм" и получавах купища писма.

# 261
Връщам се от зъболекар, та се сетих за ..  детските стоматолигии  Sick, Средногорките (наричани Витошки в други райони на страната), шоколадите Кума Лиса и Ментос-ите, разтворени в Кока-Кола.

Кажете как се казваше този филм със Стефани и крокодилите? От снощи го мисля! Играехме на ластик с песничка по темата.

Ео, и аз умирах от страх на Туин Пийкс. Сега, по ирония на съдбата, живея на 20 минути от там и съм ходила десетки пъти в кафето на Агент-а, което, между другото, все още има снимки на Лора Палмър и сериват чери пай.  Grinning Завивах се през глава с одеалото и гледах за някакви червени стаи, а нашата беше с такъв цвят по онова време. После една седмица сън не влизах в хола. Joy

Срещите си ги биехме на Гъбата. Нямаше джиесеми, та си пишехме бележки на сред центъра. Който не е минал, той не е прочел, че Буба чака Лулу при Кмета. И понеже всеки ден имаше нови и нови бележки, датата беше важна. А си я забравил, а си обиколил целия център да търсиш Буба.

# 262
  • UK
И аз си пишех с някакви деца. Първо си разменяхме адресите в "Мики Маус" (комиксите).

Аз освен миришещи картинки събирах и лепенки в албум "Аладин", от тези на "Егмонт България". Баба ми все я врънках да ми купува картинки, накрая събрах всички и нищо не спечелих Grinning

# 263
Дааа, и аз за тези албуми мислех!
Имах за Аладин, за Цар Лъв Simple Smile
Разменяхме си ги повтарящите се, имаше разни ценни, светкащи. Grinning

# 264
Страхотна тема!
Нахлуха приятни спомени,като ви четях -почти всеки един пост,съдържа познати за мен неща /но отдавна забравени/ и ми става приятно като си ги припомням...

# 265
Срещите си ги биехме на Гъбата. Нямаше джиесеми, та си пишехме бележки на сред центъра. Който не е минал, той не е прочел, че Буба чака Лулу при Кмета.

Eва, от Стара Загора ли си? Аз съм от София, но едната половина от родата ми е строзагорска и ... ми прозвуча познато. Simple Smile

# 266
колко хора съм изтормозила с тея телефони.
Любимо занимание као ходех при баба ми беше да взема един жълт телефонен справочник от 87' а и си избирам някое име. Обаждам се и търся съоветния човек и му съобщавам, че е спечелил хладилник, телевизор или нещо от сорта от Риск Печели Риск Губи ( или някоя друга популчрна игра) и да си ги вземат от офиса на предаването Laughing Laughing Laughing  Голямо зло съм била  Blush

# 267
Знаех си, че ще бъда разконспирирана.  Blush
Чувала съм как казват на пазарджишката гъба, обаче няма да ви кажа.

Спомних си и за кака Лара.  Heart Eyes

# 268
Филмът със Стефани и крокодилите е "завръщане в рая". Цял ден мисля кое събитие (не лично) беляза моите 90 и май клоня към самоубийството на Кърт Кобейн.

# 269
...

Спомних си и за кака Лара.  Heart Eyes

Mr. Green
Още по-зле. Спомних си кака Лара от времето много преди да стане кака Лара /става въпрос за малко преди началото на 90-те/, когато учехме в едно училище - техният 8-ми клас отговаряха за нашия 4-ти клас - тях наричахме "вълците", а ние бяхме "зайците" /тя беше "моят вълк"/. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт