да израстнеш през 90-те

• 35 764
  • 332
  •   1
Отговори
# 45
Първите мобилни телефони бяха под формата на чанта с дръжка и тежаха 100 кг.,после като се появиха само слушалките,беше направо нещо невиждано и нечувано.

Помня и мъжагите с телефони слушалки, вратовете им бяха гарнирани с тежки ланци. Имаше и имитатори разбира се. Взели телефона просто за да се разходят, говорейки ( често със себе си ) във въпросната слушалка, а поради недостатъчни средства за злато украсили врат със синджир от казанчето на тоалетната.
Това е също едновремешен лукс де. Казанчето да е със синджир, а не с обикновена връв.  Laughing

Хаха,случка с мой познат много показателна за онези времена.Сваля гадже,седнали на заведение и той с една "тухла" на ухото говори високо"Дойдоха ли тировете бе!Колко плати на митничаря?2000 марки,мноого,бе,ама карай,айде чакам ги." и в този момент телефонът звъни.Голям гаф.

# 46
А моят син, който е роден в началото на 90-те беше много учуден като му казах, че в детството и в студентските ми години дори е имало само един канал по телевизията. Kазва: "Не може да е нямало поне bTV!"  Laughing

# 47
А ние помним когато пуснаха BTV и NOVA беше наистина нова!  Mr. Green

# 48
А като се сетя за видеокасетите с един дубльор, който превежда и мъжките и женските гласове (обикновено жена с монотонен глас) ме напушва яко смях.

Мнооого такива касети имах, една мърмореща дама без никаква интонация чете репликите на всички  Mr. Green  Сигурно затова най-любимия ми филм беше "Красавицата и звярът", касетата беше с перфектно качество (учудващо за онези години) и чудесен дублаж  Grinning

# 49
  • До морето
Помня всичко изброено от темата, стана ми тоооолкова мило и не мисля,че да отраснеш през 90-те е тъпо, даже смятам, че ние сме от последните, които имаха нормално истинско детство свързано с бягане поулиците, организирани турнири м/у кварталите и т.н. Помня също,че за мен лятна валанция означаваше поне 2 чифта платненки/гуменки със изтъркани подметки (от щуреене).
Помня как баба ми ми изгори 4 албума с безценни мирешешти картинки в печката, защото съм била на път да стана пропаднала наркоманка.........Помня домашните телефони и как веднъж се обадих на една съученичка, майка и отиде да я повика по телефона и забрави да се върне, а аз седях 15 минути на телефона и слушах как в тях тракат вилици и лъжици и слагат масата, докато накарая не отидох до тях, за да им кажа да си затворят телефона, защото навремето връзката прекъсваше само ако и двете страни са затворили  Laughing.......Помня състезанията кой най-добре може да танцува Макарена, Часът на Уорнър и Дисни, Гумените мечета, Кимба- бялото лъвче и т.н

П.С. моля ви припомнете ми как се играеше на судже Rolling Eyes

# 50
  • UK
Aaaaa, това с дублажа е супер! Помня как се радвахме когато касетите бяха с хубаво качество. Един път си бях купила една касетка с някакви хитови тогава песни (примерно Gangsta's Paradise,aко се сещате) и по средата на песента както си рапираше Кулио, един циганин изви глас за няколко секунди и после рапът продължи Simple Smile

# 51
Хахахаха, сега се подсетих за едни дъвки, които продаваха с картонено дискче - бонус, с нарисувана отгоре какичка и като го оближеш и събуваш гащите  Joy
Дали някой го помни.
Момчетата от класа бяха луднали.

# 52
  • България-Швейцария
CTramell, къде си живяла? Във Варна интернет през 1995 имаше само в Дома на учените. hahaha
Имах наистина познати , които имаха Правец в началото на 90-те, но това не го броя за компютър. Joy
В София.
Може би трябваше да уточнява, че работата не беше свързана с Интернет, въпреки че ако го имаше доста навъртяни километри щях да си спестя.
Обработените данни си ги разнасяхме на дискети, по възможност няколко на брой за по-голяма сигурност.
С домашна връзка се сдобих години след това, към края на 90-те.
С компютър работя от 85-та, първият ми служебен такъв даже нямаше хард диск, само 2 флопита с 5.25" дискети, от едната се зареждаха програмите, на другата се записваше информацията.
А Правецът си беше компютър, колкото и неугледен вид да има, на един от най-добрите програмисти на нашата фирма домашният му беше 8-ца, после 16-ка, пак в началото на 90-те. Точно на тези две машини написа платформите на най-ключовите си програми.
Nothing's impossible, както се казва Simple Smile.

# 53
Баща ми работеше в банка.
Там видях компютър за първи път.
След училище понякога ме взимаше при него и ме оставяше да играя на Принца на Персия и Рали.
 Crazy А, да и тетрис.

# 54
Хахахаха, сега се подсетих за едни дъвки, които продаваха с картонено дискче - бонус, с нарисувана отгоре какичка и като го оближеш и събуваш гащите  Joy
Дали някой го помни.
Момчетата от класа бяха луднали.

Помня че имаше такова чудо, но не знам какви бяха дъвките... Но да, бяха страшен хит и в моето училище  Mr. Green

# 55
При нас не е имало такива дъвки
 Shocked
Това да не е било продукт на местен производител  Laughing

# 56
Помня 90-те най-вече с удивителната пъстрота от качествена музика - алтернатив, гръндж, хардкор, пънк, индъстриъл... Имаше специална тема за това...

# 57
Помня, помня.  Laughing

Имах огромна колекция от миришещи листчета, които майка ми изхвърли.  Rolling Eyes Това беше единственото нещо, което някога съм колекционирала. Пробвах и със салфетки, ама не ми се получи.
Бях абонирана за списание "Мики Маус" и го препрочитах непрестанно.
Спомням си пиратските касетки на битака с размазани от ксерокса обложки. И как записвахме песни от радиото.
Помня поздравите по радио "Вива".
Кварталната видеотека, в която ме записваха на едно картонче (нямаха компютри) и как за новите филми се записвахме предварително в списъци.
"Семейство Флинстоун" вечер. "Алф".
Бананите по Нова година. Зелени, зелени, ама така апетитни.  Crazy
Спомням си ключа на врата ми, вързан на ластик. И игрите до късно вечерта пред блока с децата. И как, за да извикаме някого, се изтъпанчвахме под балкона и цялата банда с пълно гърло подхващаше "Ивввввввввввввввввввоооооооооооооооооооооооооо".
Или пък "Бааааааааааабоооооооооооооооооооооооооооо" и съответно всички баби се показваха, но не и нужната.  Laughing
Дъвките "Love Is..."
Играехме на топчета, криеница, държави и градове, народна топка...
Спомням си, имах една електронна игра (първата ми такава) с Ну погоди. В която Вълкът тичаше с една кошница, а зайчето пускаше едни яйца, които Вълчо трябваше да хваща...
Баща ми работеше в държавно учреждение и при него видях за първи път компютър (било е някъде 94-5). Ходих при него и играех една игра с топче и тухлички.  Laughing
Шоколадчетата "Кума Лиса" с червения станиол и приказките на гърба.
И един течен шоколад в тубички.

И още, и още... ще допълвам.

# 58
И огромната радост да имам собствен мобилен телефон,как ще го забравя този момен!

Peace И аз не мога!

А някой от вас помни ли *Бенджи, Закс и Звездния Принц*?

# 59
Дааа, аз помня Бенджи, Закс и Звездният принц  Grinning

И всичките, описани от Копнеж неща, помня.
Имах същата електронна игра с яйцата  Laughing

Голям хит в началното бяха и едни електронни пиана.
Мънички такива? Някой сеща ли се?
Еййй, голям зор беше да накарам нашите да ми купят.
Купиха ми, после голямо свирене падна, сигурно хиляда пъти са съжалили.  Joy

И шоколада Кума Лиса го помня Simple Smile С червен станиол.
И дъвките Love is  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт