да израстнеш през 90-те

• 35 788
  • 332
  •   1
Отговори
# 300
А, да май даже съм ходила да го гледам на кино.
А помните ли имаше още  един хитов  сериал "Седморката на Блейк"?

# 301
...Как децата си бяха просто деца и никой не го интересуваше,че на Мими блузката е Версаче...
Това ми хареса.

Не помня дали съм бил бърз или бавен, не помня много състезания, когато съм бил малък (но това е преди 1990), но защо у вас това общо неприятно чувство? Или не е общ спомен за всички?

Седморката на Блейк е няколко сезона и мисля, че не сте гледали точно първите, пък  Crossing Arms  (ние също така завършвахме изречения, пък!) (А аз помня и "войната на такалежите" и "неочаквана ваканция" и "капитан петко войвода" и "на всеки километър"  Mr. Green  )

# 302
Утринната гимнастика беше едно много досадно занимание,което поколението на 90-те не помни.

"Ведрина" й викаха в нашето училище.

И ведрината помня, и строя пред училище, докато слушахме химна...
Не ми липсваха после изобщо  Blush

# 303
(А аз помня и "войната на такалежите" и "неочаквана ваканция" и "капитан петко войвода" и "на всеки километър"  Mr. Green  )
Ау, колко си стар  Mr. Green
Аз тези също ги знам, но ги имах записани на касети и ги гледах от касети.
Особено таралежите. Беше ми много любима книга:)
Непоносимостта ми към състезания е вътрешна, предполагам няма общо с годините, в които съм израсла.

# 304
Като сте заговорили за филми се сетих за Барбароните, Семейство Флинтстоун..  Grinning

# 305
С кеф гледахме " Васко да Гама от село Рупча ". Всички бяхме влюбени в Иван Ласкин...хаха

Уфф, ама то пак е преди 90-те, ама и аз като Зимния съм малко по-древна..

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 15:25 от BlackSnake

# 306
Тия дни синчето беше малко наказано да не играе на компа и за разнообразие му пуснах "Васко да Гама...". Остана очарован, много му хареса. Сега му тегля "Синьо лято" (то и за мене си го тегля де  Mr. Green ).

# 307
Цитат
А дежурен учител, който стои на входа и не пуска, ако си без пионерската връзка, имахте ли? Simple Smile
И след това в задния двор на училището от прозореца някой ти подава своята, та да минеш.

# 308
Аз и "Чоки" помня, а също и "Бенджи, Закс и малкия принц"

И аз ги помня. Имаше и едно филмче май се казваше "Летящият Чесмир". newsm78 За едно момченце, което имаше различни цветя и като ги помиришеше можеше да лети или да става много умен или....повече не помня, но имам много мил спомен. Също така и "Призраци в блока", които минаваха през стените. Ехххх ...
Много светъл спомен ми е как майка ми ми донесе обръч за въртене от една своя командировка до Сливен, защото там имаше голям спортен магазин. Laughing
Като казахте ведрина, та се сетих как ни караха да носим хартия за вторични суровини в училище. Веднъж мъкнах 5 кила хартия /стари вестници, списания/ в един голяяям сняг. Ама така ме беше яд. Crossing Arms

# 309
Темата навява такива хубави спомени.
Израснах през 80те,отгледах детето си през 90те години.
Странно колко спомени и все хубави имам за моето детство.
Надявам се и за синът ми да са такива и да няма лоши спомени от онези тежки години.
Това му е хубавото на детството,родителите ни са се постарали да не разберем колко трудно им е било на тях.

# 310
Цитат
А дежурен учител, който стои на входа и не пуска, ако си без пионерската връзка, имахте ли? Simple Smile
И след това в задния двор на училището от прозореца някой ти подава своята, та да минеш.

Това го има и сега в някои училища, които са въвели задължителна униформа. Ние например дежурим на смени и не пускаме в училище ученици без всички компоненти на униформата, вкл. вратовръзка или фишу + бележник, отворен на страницата със снимката. Simple Smile

# 311

Така ни бяха объркали психиката, че си мислехме, че сме прецакани, че няма да станем комсомолчета...
Помните ли длъжностите "звеневи" и "отряден"...

# 312
Някой от децата на 90-те помни ли така популярните навремето Чичко Тревичко и Чичко Мекичко?  Какво си причиних веднъж насред улицата - разхождам се аз и настървено мачкам един Чичко Мекичко  Grinning Ами гръмна ми в ръцете разбира се  Joy

# 313
Чичко Тревичко - помня, но Чичко Мекичко - какво е това животно?

# 314

Така ни бяха объркали психиката, че си мислехме, че сме прецакани, че няма да станем комсомолчета...
Помните ли длъжностите "звеневи" и "отряден"...

Мен все ме избираха за звеневи, а една година бях и заместник-отряден председател на класа.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт