Отговори
# 675
здравейте мами,
не съм се вясвала от 1 седмица, но ми е лудница в работата.
да ви се оплача - сигурно от стрес или притеснения покрай работата, но от 1 седмица имам страшни ремеждия - получавам много силно сърцебиене и вдигане на кръвното. днес направо щях да припадна в офиса - изпотих се, причертня ми и не ми стигаше въздух. колегите се разтичаха и ми докараха лекар, та се оказа, че съм вдигнала кръвно (моето по принцип е доста ниско) и има учестен пулс. препоръчаха ми да си почивам повече.
май се надценяваме понякога  newsm78
мъжът ми веднага заключи, че трябва да спра да работя. добре,ч е идват празници та си взех отпуск.
не съм имала време да ви изчета. след малко ще започна
хубав ден на всички   bouquet

# 676
  • В сърцето на един мъж
tansu  точно днес щях да питам къде си. Като сме в една клиника и някак си си те имам като сродна душа Rolling Eyes
И на мен на няколко пъти ми причернява пред очите изпотявам се, получавам сърцетуп и сякаш ще припадна. И аз съм с по-ниско кръвно, но сега като ми го мерят казват че е нормално за бременна - 110/90. Иначе и трите пъти ми прилоша кат бях на опашка в затворени помещения с много хора. Последните няколко пъти обаче кат ме видят на опашка че съм  preggo и директно ме пускат отпред.
Днес съм на ФМ и ми е ужасно притеснено и само пиша ли пиша да минава времето.
И на мен в бачкането ми е лудница. Уж съм една длъжност но шефа ми има доверие за всичко и изпълнявам хиляди други неща, когато нямам задължения по моята си длъжност. Но не се оплаквам Обичам работата си. Колегите и шефовете са адски готини и само да кажа че имам нужда от почивка или нещо и няма проблем

# 677
Диди 666, стискам палци всичко да е наред - и ще бъде Peace Стискам палци и за всички, които са на преглед тези дни!

Аз вчера ходих на ехограф, за да видя как върви проблема с отлепването  на плацентата, заради който лежа от 10ина дни. Закрепили сме положението, но бебока е много ниско и шийката е много изгледена и ще трябва да си почивам повече май до края  newsm78 Вече ми разрешават обаче да щъкам, така че най-вероятно на 16 ще се видим на живо в Дон Домат с мамите, които ще са там.

За трети път, упорито твърдят, че бебока е мъж, а и каквито шутове раздава ... Аз чаках крила на пеперуда, чаках много приятни и нежни усещания, но май ще ги усетия някои следващ път, сега преминахме направо към шутовете  Laughing

За кръвното, аз последния месец, постоянно съм с 99/51, не знам до кога ще пада, но за сега си живея така  Grinning

Приятен и успешен ден на всички ви пожелавам!

# 678
  • последна надежда
Разкошни покупки за бебо видях, моите съм ги прибрала в един висок шкаф и не ми се катери да ги свалям и снимам.

Пишлето, таткото го забелваше мнооого нежно и леко. Когато стана на година и половина пишето се зачерви много и докито каза че се е възпалило. Ники имал някаква тежка фимоза, случвала се на едно на 4000 момченца. Водих го на няколко уролози и хирурзи и те препоръчаха обрязване. Таткото се заинати и че не дава да му режат пишката. Спасихме положението с 7-8 манипулации при хирург в разстояние на две седмици. Много е болезнено после като пишкаше. Още на 3-4г го научихме сам да си забелва пишето и да го мие. Сега няма проблеми  Simple Smile.
Този път се надявам сами да се справим и да избегнем болезнените манипулации при хирурга.

Утре кой ще идва на лекцията в ЦУМ? Темата ще е интересна. Алергиите при децата с един от 3-мата най-добри алерголози в София  Peace.
Покрай тези лекции събрах доста подаръчета: Доста мостри на козметика, 1 контейнерче за кърма, 2 биберона, няколко вида бонбонки за гърло, паста за зъби...

# 679
Ивееете, от колко часа е тазли лекция в ЦУМ и изобщо къде ги гледате тези лекции newsm78

# 680
Ивееета - извинявай  bouquet, явно още ми се спи ...

# 681
tini-mini, чудесно е, че си се радвала на тези първи моменти с детенцето ти, явно си по-организирана и не толкова притеснителна. Не знам къде си раждала, може би и това има значение. Аз случих на такива майки около себе си, които за първи път раждат и всички взаимно подхранвахме чувството на несигурност. Един от най-големите ни стресове беше, когато ни викаха за превръзка, манипулации или да ни бият инжекции. Викаха ни всички наведнъж и бебетата оставаха абсолютно сами. Нямаше майка, която да не притичва до стаята и да не се притесни сериозно, когато някое бебе заплаче. Въпреки, че боксовете за бебета има своите предимства, имат и един голям недостатък - ако заплаче едно бебе в него, заплакват и останалите три /между всеки две стаи има по един бокс/. Нямаше нощ, в която да не се чудим как да ги успокояваме. Мен всеки плач на детето ми ме побъркваше от притеснение и бях така докато не стана на 1-2 месеца. Може би се е дължало на по-емоционалния ми характер, може би на следродилната депресия, но нямаше случай бебето да зареве и да не се разрева и аз. Чувствах се ужасно безпомощна и безумно ме беше страх. Иначе и аз драпах да ми донесат детето колкото е възможно по-рано, да е до мен, да си го гледам и да му се радвам, но имаше моменти и то не малко, в които бих искала някой да ми помогне, да ми даде напътствия и т.н. И мен и момичетата около мен ни беше ужасно страх и постоянно се чудехме дишат ли бебетата, дали им е студено, гладни ли са та плачат, дали не ги боли нещо, абе така като си правя равносметка, май само се подклаждахме взаимно и си търсехме поводи за притеснения, но факта си е факт - тези 7 дни в МД за мен бяха стрес и страхове.
Сега си мисля, че ще съм далеч по-спокойна и няма да се страхувам от всичко и най-вече, че няма да рева. Поне така се надявам. Wink
Да не забравя да честитя новината за компанията на твоето момченце. Чудесно е, че с близък човек до теб, ще имате деца на почти еднаква възраст.

galeeto, и ние се сблъскахме с подобен проблем и ни предстои посещение при нефролог. Има тема във форума и там има доста подробни отзиви за различните специалисти. Вие само една урина ли дадохте? Аз започнах всяко изследване да го правя по два пъти, защото страшно много ме наплашиха след един лош резултат, който после не се потвърди. Преди да го повторя, та дори потретя, ме уплшиха, че при такива стойности вероятно става въпрос за тумор. Няма нужда да те убеждавам, че в рамките на 24 часа направихме още 2-3 пъти изследването, за да съм сигурна, че първото е грешно. Тогава ставаше въпрос за кръвно изследване, но при урината се оказа същото - при едната има бактерии, при другите две няма. Мина известно време и лекарката ми даде направление за нова урина, да видим какво ще покаже.

liota, и на мен ми харесват много и двете имена, но като чели клоня към Божидара. Винаги ми е звучало много добре, пък и познавам две прекрасни жени с това име и това допълнително ме кара да му симпатизирам.

Ох, шЪ мЪ иСФините, пак прекалих.

# 682
привет и от мен
djulyy70, какво ще правите към Козлодуй..../просто любопитство/

Nia..., не се претоварвай и гледай да лежиш повече, въпреки, че ти е вдигната забраната....аз съм минала през ниско прикрепена плацента и после през отлепването й - не пожелавам на никого крайния резултат, който се получи при мен

# 683
didi666 питай лекаря за тези сърцебиенета. да видим какво ще ти кажат. аз се опитвам да се свържа с моята лекарка за мнение, но за сега не мога да я открия. като чета в нета се появяват някакви статии и форуми за прееклампсия и си изкарвам акъла. слава богу моето кръвно съм го качила с малко - 100/60, при нормално 90/60, но явно ми се отразява.
ти реши ли дали ще раждаш там? при коя лекарка беше (сигурно си ми казвала, но съм забравила).
успех на ФМ днес  Peace

# 684
Здравейте ,мили4ки  Hug
Nia ,и моят съвет е да лежиш пове4е!Не бързай да ходиш на дале4ни разстояния!не искам да ти се бъркам ,просто те съветвам   Hug
За сърцебиенето ,аз също имам по малко понякога като лежа.Моето кръвно уж е нормално засега като ми го мерят.
Тansu ,добре е 4е си си взела отпуска малко,недей да се претоварваш така!време е на работещите сред вас малко да  отпуснете   Hug

# 685
  • В сърцето на един мъж
TANSU

Ще питам. Аз го отдавам на задуха- нали ти казвам и трите пъти около мен лудница и стоя права на опашка ooooh! Но ще попитам.
Иначе избягвам да чета всякакви такива глупости и ти не се втелясвай много много ей!!! вярно че сме бременни а не болни но все пак при всичките тези промени не може да е все едно нищо не е.
Да твърдо съм решила да раждам в клиниката на Щерев при моята си лекарка. То май аз ще съм с планувано секцио но пак там ще е. Имам невероятния късмет да съм при д-р Савова. Невероятен специалист и човек. Не бих я заменила за нищо на света. Живот и здраве април месец при нея ще съм си, а и като цяло от клиниката съм много доволна.

Ти двоумиш ли се или какво.
Ти при кой лекар беше

Иначе кутията ти е пълна

# 686
Excellent,много са ти  сладки покупките!   Hug  със здраве да си ги носите на пролет!
абе губи ми се Milli Vanilli   newsm78   мили4ка,пиши като видиш това !

# 687
didi666 права си, не трябва да се втелясваме!
аз съм при Ганева. също съм доволна. много е внимателна и спокойна. горе долу и аз май съм се насочила да раждам там живот и здраве. надявам се да е нормално раждане. за сега нищо не сме коментирали.
можем да се засечем на някой преглед.
P.S. ще си изтрия кутията Simple Smile

# 688
Момичета сега като преглеждах една тема видях това филмче за естественото раждане, което бях гледала преди повече от една година, поне на мен ми действа много позитивно затова ви го предлагам и на вас, някои неща в него може да ви се сторят странни понеже става дума и за домашното раждане, но като цяло мисля, че създава много положителна нагласа за раждането като нещо съвсем естествено и не непременно придружено с болка и страх.

# 689
Вяра,честит рожден ден!Пожелавам ти здраве,щастие, много любов и разбира се една прекрасна малка Мис през април!

Звездичка! ,в клипчето има кадри от този филм,неотдавна го гледах и много ми хареса,препоръчвам ви го  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт