Коледната украса ...

• 43 169
  • 224
  •   1
Отговори
# 45
на мен ми е раничко още за Коледа , заради това най - вече

# 46
Искам да попитам един тъп въпрос.. Дряновите клонки на какво дърво са?
Дрян? Какво е това дрян... Аз искам да направя декоративни сурвачки тази година , но въпроса с клонките стои нерешен, засега..

# 47
Обичам коледната украса, но ...премерена от към кич. Украсявам само елхата и добавям коледни свещници.
Повече се радвам на общинската украса, градът става друг.

# 48
Искам да попитам един тъп въпрос.. Дряновите клонки на какво дърво са?
Дрян? Какво е това дрян... Аз искам да направя декоративни сурвачки тази година , но въпроса с клонките стои нерешен, засега..

Да, дрян. Simple Smile Дренки сте чували? Едни червени, стипциви плодчета.
Продават у нас дрянови клонки по пазарите. Баш от тях се правят сурвячки. Клончетата са жилави, лесно се огъват, не се кършат и се връзват лесно с конец.

# 49
Сега да не ме погнат от 'селската' тема, но аз не знаех че дрян и дренки са едно и също. ОК, ще търся  значи тука по горите.
Искам да направя няколко декоративни сурвачки , ама точно по български и да ги закача в антрето ни.

Иначе, Джулияна, много се радвам, че не ти крадат венеца:)
Аз самата украсявам шеметно, но ми е още рано, ще ми писне отсега да я гледам.
Сега съм на етап "планиране'. Гледам какво има по магазините, мисля си, чакам свише някакъв знак какви цветове да избера ..

# 50
Аз обичам да правя коледна украса(не само,а и великденска и по всякакви поводи).
Купих си материали и само времето ми е малко,но малката вече напира да украсяваме.Тези дни ще преобрезим домът ни.Много обичам Коледа.

А най-хубавата украса става от естествени материали,малко шишарки,борови клонки и красива панделка и става най-красивия коледен венец.

# 51
  • София
10cent's аз също правя самоделни суровачки
от дрянови клонки, а компота от дренки е
чуден и лечебен - едно бебешко бурканче,
невероятно помага при разтройство  Hug
Но и на мен някак си ми е още рано за украса  Rolling Eyes
Едно време от началото на Ноември украсявах, но
сега по-късно.

Тази година имам идея и за ръчно направени
коледни картини, от стари, употребявани,
коледни картички  Hug

# 52
Украсявам редовно и по много.
И държа къщата цветна и светеща от началото на декември до края на януари.
Приятно е, създава уют и настроение.
Проблемът идва при прибирането на играчките и чуденето кое къде да дяна, тъй като всяка следваща година има по нещо ново- я свещник, я венец, я снежен човек или нови гирлянди.
Вие какво правите с миналогодишната украса?
Изхвърляте ли нещо или на следващата година пак редите същото?
На мен хем леко ми писват някой играчки, хем ми е свидно да ги изхвърля.

# 53
  • София
Нищо не изхвърлям, освен ако не е супено  Naughty
Прибирам коледната украса в 3 големи кашона /засега  Wink/
и я свалям в мазето  Hug

# 54
Оф, аз съм маниачка на тема украса, но поне не ме хваща от рано вълната!  Crazy

Почвам да украсявам към 10 декември! Възможно най-кичозно!  Crazy Имам нас 20 комплекта лампички - за всички прозорци, за елхата за ъъъъ за навсякъде където се сетите! Имам коледни покривки, коледни салфетки, коледни венци, коледни свещи, коледни календари, джуджета, дядо мразовци, шейни, елени, шапки... по-скоро какво ли нямам! Миналата година имах тоалетна хартия с коледни мотиви  hahaha

Някой спомена за връзката бедност-украса! Ами аз в най-гладните години - '90-'98 съм била дете, но си спомням, че вкъщи винаги е било като приказка! Правихме гирлянди от гланцови блокчета. Майка ми работеше в цигарена фабрика и ни носеше рула със сребриста гланцова хартия (онова нещо, което е вътре в кутията цигари). Едно руло е с дължина 500м - ставаха чудни гирлянди - и до ден днешен ги пазя. Мн. са странни и интересни (всички са израбитени от мен, брат ми и майка ми - утре ще ги снимам за да ви покажа). Също така увивахме орехи в станиол, правехме сняг и снежинки от памук! (баба ми още слага такива снежинки по елхата). Спомням си, че баща ми носеще стариопор от някъде и изрязвахме снежинки (същите, които днес струват по 5лв  Mr. Green ).  Имахме и два комплекта лампички от Русия. Мн бяха красиви, но с годините се изпочупиха!  Sad  Играчки за елха също сме имали - ама помните ли какви бяха чупливи  Confused  

Абе винаги сме имали украса - желание, ако имаш, другото е лесно!

Преди 2 години предколедно бях във Виена за няколко дни - е няма такава приказка! Все едно бях в страната на чудесата!

п.с. Миналата година, на собствена глава, украсих и входа на блока с играчки и гирлянди! За всеобщо учудване нищо не изчезна и нищо не беше скъсано!  Grinning Всички мн се радваха и поискаха да се включат. След няколко дни освен моята украса имаше вече и изрисувани звездички по прозорците и венци на повечето врати. Тази готина ще повторим, надявам се!

# 55
  • София
Наистина е заразно  Hug
В стария апартамент в началото когато слагах
венеца на врата, бяхме 2 семейства.
На следващата Коледа почти нямаше врата
без венец  Hug

# 56
миии още не ми е коледно, но вече купих 3 нови играчки, т.е. фигурки за елхата - снежинка, еленче и последното го забравих
и няколко гирлянда
иначе украсявам основно в хола, но и в другите стаи има по нещо коледно
на вратата слагам голям венец
на едната тераса слагам лампички - тя се вижда от улицата и е доста свежо Simple Smile

на вилата имам две борчета /бяха три, но някой реши, че трябва точно моето борче да си отреже за празниците преди години/, закичваме ги с лампички и е много хубаво, когато падне сняг, а борчетата светят ли светят Simple Smile

# 57
В нас  вече е украсено , всичко свЯтка и блести .Обожавам Коледа , обожавам коледната украса , обожавам всичко свързано с този празник .
Всяка година се изкушавам и купувам нови играчки , вече няма място къде да ги кича .Мъжа ми като ме гледаше тези дни да украсявам елхата ме помоли да внимавам да не я претрупам  ,явно му се сториха множко ,  а аз му показах още два кашона с играчки , които чакат да бъдат закачени , и на него лошо му стана  Joy
Някъде около 3 дни ми трябваха ,за да извадя и наредя само вътрешната украса . Тази за отвън още не съм я пипала.
Преди години бях толкова ентусиазирана на тема украса , че дори купих от Америка  светещо еленче в почти реални размери и го изпратих на майка в Бг да си украси двора.  Mr. Green

# 58
И аз много обичам украса  Blush
Обичам да правя разни нещица, които да закачам, харесвам и купените играчки.
Ще имам малко повече време, даже съм го намислила, ей сега към 4ти декември ще купя елхичката
и разните му играчки  Grinning И ще ми остане време да направя няколко играчки от мен си, да купя няколко.
Искам хубава Коледа ...макар че май ще я прекарам сама Thinking

Миналата година открих случайно единственият производител на български коледни играчки.
Той прави от онези старите от едно време, сещате ли се, шишарки, връхчета.
Много мило ми стана миналата година, когато ги намерих, купих на всичките си приятелки като подаръци  Joy
И без това тогава се чудех какво да взема за момичетата Blush Всички много се радваха на тия мили детски спомени.

# 59
Нищо не хвърлям, прибирам украсата в кашони и редя в гаража. Надписвам си ги, дъщото правя и с великденската.

Общи условия

Активация на акаунт