Коледната украса ...

• 43 167
  • 224
  •   1
Отговори
# 30
И аз я обожавам.
Днес украсихме целия апартамент.
Имаме лампички на всички прозорци.
Една дама от форума подари на дъщеря
ми коледна картичка,която също е на прозореца Peace

Обичам Коледната украса,коледните празненства,
коледните пазарувания,напивания,преяждания и
изобщо всичко коледно.Моят коледен маратон вече
започна.

# 31
Обожавам Коледа и украсата покрай нея. Залагам само на червени изграчки, и се обогатява колекцията всяка година. А миналогодишния венец го правих със шишарки от бора ни и се оказа много сполучлив. Бях украсила и бора на двора, всъщност ми помогна един комшия, като ме видя как се пъна с кабели и стълба.

Създава ми някакво празнично настроение и ме връща в детството.

# 32
  • планетата Земя
Супер си е да си украсиш живота - дали за Коледа или без повод, дали с истинска елха или пуканки - все е тая. Готиното е, че ти става едно светло на душата, въпреки ежедневните проблеми.

# 33

Пробвай да закачиш коледен венец и засичай с хронометъра за колко ще изчезне.
Затова не украсяват.
Има и друга по-психологична причина, а именно, че хубавите неща не бива да се излагат навън пред лошите непознати хора, защото може някой да завиди , да дойде и да ги вземе - от предмети до емоции, събития и т.н. Не можем да повярваме на щастието си, не можем да се отпуснем спокойни, защото знаем, че зад ъгъла дебне лошата ни орис. Отбелязва се трайно и масово единствено това, което никой вече не може да отнеме  - смъртта.

# 34
  • София
Обожавам я.
Плакала съм в бедни години, когато не съм имала възможността да я направя така, както ми се иска.
А лампичките са задължителни. Понякога просто гася останалото осветление и седя на тихо и мигащо.  Crazy

Pasinet, аз също правя така  Peace
Вечер, когато къщата утихне и всички спят,
гася лампите и оставям само мигащата елха  Hug
Тогава ми остава време и да помечтая ...

Дона, щолена е много хубав  Hug
Радвам се, че дойде в БГ преди години и
поне у нас е задължителен вече  Hug

# 35
Домът ми отваря врати пред всеки празник. Прегръща го с обич и детско нетърпение, заедно с прилежащите му традиции и украси- къде наши, къде чужди. Изборът им е хаотичен, импулсивен, в зависимост от настроението, любовта от пръв поглед и уханията. Понякога заради един свещник съм променяла стилово цялата украса, друг път толкова ми харесва миналогодишната, че дори местата на украшенията по елхата се опитвам да си спомня.
Делниците са толкова много, че би било огромна загуба на серотонин да пренебрегна всеки повод за отделянето му.

# 36
 Hug Хайде Джул и аз на прясната тема. Търсих днес подобна и ето ти си ме усетила.

Днес напълнихме цяло човалче с клонки от елхите в двора. С по-малките клонки ще изплета венци - един за входната врата на къщата и един за трапезата. С големите клони ще правя нещо като импровизирани елхички и ще разхвърлям по стаите с украса. Разбира се плануваме и елха, но тя вече няма да е от двора, че нямаме такава малка / 1.50 поне искам /.

Имам оцелели джуджени шапки от миналата година и мисля да ги навържа една за друга като гирлянда и да ги просна на прозорец или някъде из стаите пълни с лакомства. Което сметна за най-удачно.
Също така имам една стара пролетна украса, която ще превърна в зимна. представлява част от телена мрежа / като тези , които служат за огради /, която със здрави конци или корда се връзва на известно разстояние под полюлея. Върху мрежата има боядисани в бяло нестандартни по форма клони. Преди на тях висяха шарени цветенца а сега мога да сложа играчки, снежинки и др. такива. Единствения проблем на тази украса са високите хора , които могат да пострадат ако не внимават  hahaha
Над камината съм сложила вече звезди и на самата камина има два фенера с ангели и разни такива... Ще мисля още по въпроса. Уви, външна украса освен венеца и тази година няма да има, но пък може вие да дадете идеи...

# 37
Обожавам Коледа!
Тази година за първи път украсявам вкъщи и се опитах, като купувах нещата, да се придържам към три цвята- златно, червено и зелено. Дано се получи!
Не харесвам кич, но какво всъщност е Коледа без него?!  Blush

# 38
  • София
Обичам Коледа, обичам настроението около тези празници, обичам украсите, не ми дразнят очите и препълнените с коледни неща магазини, напротив-радвам им се. Само не мога да разбера защо някой скочиха срещу  jullianna , далеч не мисля, че искаше да каже, че някой са бедни, а други без вкус.  newsm78 А за моята дъщеря /както и за мен  Embarassed/ не е достатъчно да имам една огромна елха с 50 еднакви топки. Още от сега започнахме да купуваме снежни човеци, снежанки, къщички, правим коледни сладки, с които окрасяваме къщата и т.н.
Блонди от къде купи този красив град?

# 39
Обожавам Коледната украса.
Миналата Коледа се постарах доста, тъй като знаех, че е последната ми Коледа с мама.
Запазих си дръвчето така, както е украсено. За да имам частичка от този спомен поне тази година.

Харесвам много мигащите лампички, но винаги съм се страхувала да не се запалят.
Помня още и бенгалския огън от детството ми. Онова гъделичкащо чувство на щастие и страх, което рядко се повтаря...
Нека имаме повече прекрасни моменти в живота си. Не само по Коледа. Hug

# 40
  • София
Пробвай да закачиш коледен венец и засичай с хронометъра за колко ще изчезне.

Не само съм пробвала, а вече години наред
на вратата ми има венец  Hug
Да не говорим, че от миналата година,
откакто се преместихме в ново жилище,
вратата ми е на улицата и ако искате вярвайте,
нито венеца, нито гирляндите увити около парапетите
на стълбите, нито светещия маркуч опасващ вратата, изчезнаха.
Никой не ги беше докоснал  Hug
Надявам се и тази година да бъде така  Hug

# 41
Аз пък правя и дрянови сурвачки за децата. Става ми малко досадно да нижа с часове семки, а шлюпките им (или шльопки, люспи или там както се казва  Grinning ) да падат по земята. Но пък децата много се радват. Свтлинната украса е грижа на таткото, чак се вманиачава малко, но пък става хубаво. Имаме две изкуствени елхи - малка и голяма, те са грижа на децата. Имам няколко запазени играчки от моето детство и едни изподърпани Дядо Мраз, Снежанка и джудже, които неизменно стоят под елхата, въпреки неугледния си вид  Grinning

От една страна не е само до парите, до човека си е. И най-големия бедняк, стига да иска, ще си направи украса, да му е приятно и да усети празника. От друга страна обаче, ежедневието ни е сведено до оцеляване и се иска наистина мнопго вътрешна сила, за да ти идват идеи за украса.
Всичко си има две страни. За това не се карайте...внесете малко празнично настроение   bouquet

# 42
Коледа е настроение, тишина, стъпки по снега, мънички детски ръчички, отварящи с нетърпение подаръчето под елхата, гозбите на майка ми, които ухаят още от вратата.
За мен Коледа е време за мир в сърцата, за пречистване на духа и ново начало.
Духът на Коледа идва в домовете ни, независимо дали сме купили нови играчки или си слагаме с умиление онези от детството.На този празник променяме домовете си, било то с хартиени снежинки, лампички и шумящи гирлянди.
Украсата ме вдъхновява, пренася ме  един нереален приказен свят, макар само за месец.
Пожелавам на всички ви тиха, мирна и снежна Коледа, с детски смях и скърцащи в снега обувки.

# 43
  • София
внесете малко празнично настроение   bouquet
Hug Heart Eyes

# 44
И ние украсяваме къщата по Коледа. Гирлянди, лампички, венец на вратата.
Надявам се и тази година да намеря дръвче в саксия на нормална цена.
Миналата година на женския пазар една находчива ромка продаваше много малки дръвчета в кофи от латекс за по 12-15 лева. Е варно, дръвчето беше високо 70 сантиметра, но жива елхичка (на пролет я посадихме в двора на едно училище).
Купуваме някоя нова играчка, слагам и от старите. И аз имам няколко "самоделки" от бедните гладни години, понякога слагам и по една от тях на елхичката.

Общи условия

Активация на акаунт