Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

• 22 792
  • 216
  •   1
Отговори
# 105
Ходих до Whole Foods, нямаше от препоръчаните млека, но се сдобих с Bulgarian Yogurt на White Mountain. Даже като старото българско мляко е в стъклени бурканчета.

И аз да дам един глас за Bulgarian Yogurt на Trimona foods (NY). Страхотно е!

Блазе ви... И двете липсват в нашия щат  Sad

# 106

Най-хубавото(фат фрии варианта), което съм яла тук е това:
http://www.mountainhighyoghurt.com/html/original_style.htm

Аз взимам същотото това от Костко, доста голяма опаковка 4 паунда...и L. bulgaricus си има даже...за мен се доближава по вкус на Българското кисело мляко.
Но наистина отскоро го продават там, преди съм го купувала от Safeway.

# 107
Bulgarian Yogurt на Trimona foods може да се купи онлайн тук.

# 108
Аз досега купувах на Nancy's млякото. Дори и в 4-паундови кутии, но днес по ваша препоръка взех Erivan и съм много приятно изненадана. Наистина има познатия кисел вкус на нашенското.  Peace По-скъпо е, но е хубаво. Имаше период, в който взимах от млякото на Whole Foods - 365 Milk Plain Yogurt, съдържа 6 живи култури, вкл. и нашенската. Някой се оплака от пектина, е има и в това. Сори, не мога да намеря правилната картинка да покажа. За мен по-интересното е, че само Low Fat и Fat Free e органик, whole-a не е.

# 109
От тази тема научих за съществуването на кефир  Embarassed И сега мисля да го пробвам. Погледнах статията в Уикипедия, да се образовам все пак какво е това нещо, и като го видях оня бактериален карфиол, и ми призля Sick Пък и газирано? Ужас... Споделете мнение и опит - струва ли си това нещо? Вкусно ли е? Наистина ли е газирано? Знам, че това са субективни неща и не е гаранция че и на мен ще ми хареса (или не), но в момента съм доста погнусена и имам нужда от куража на опиталите  Mr. Green  Hug

# 110
Далеч не винаги е газирано. Опитай, на мен ми харесва много, оприличавам го на айрян. Само за сведение прясно мляко не консумирам защото не понасям вкуса. Та кефира определено не е само "прясно мляко с бактериален карфиол, плуващ в него".  Joy

# 111
Да, кефирът най-лесно се оприличава на супер вкусен и гъст айрян, препоръчвам ти да опиташ или от руските магазини или на Liteway (май беше най-разпространен) plain!

А ако все пак идеш до руснаците си вземи и кутия ряженка (преглъщам усилно вече)!

Хлапето се цупеше на кисело мляко, но кефирът ми  и ряженката нагъваше като невидяло  Grinning

Изобщо с руските кисломолочнъье е трудно да се сгреши, вкусно ( и калорично), но за такъв вкус си заслужава! (И аз не пия прясно!)

# 112
Хайде още един глас за кефира (да си казвам ли, че прясно мляко не пия или е ясно?) Grinning. Супер вкусен е, да. Аз не съм попадала на газиран, а и газирано не пия. Резлив е, да но чак газиран  Thinking

# 113
Брей, три поредни непиещи прясно мляко  newsm78 Впечатлихте ме (аз не съм четвърта обаче... обожавам прясно и всякакво мляко  Mr. Green ).
Благодаря за препоръките, вече се окуражих и ще взема да го пробвам кефира. Ако стигна и до руския магазин (нямаме кола) ще видя какво мога да пробвам и от техните работи. В гръцкия магазин продавачката си прави вкъщи домашно гръцко кисело мляко, и го продава в едни пластмасови кутийки. Жестоко е, но повече от една-две лъжички не мога да изям че ми прилошава, бая гъстичко и тежичко е. Всъщност има вкус на сметана, не толкова на кисело мляко. Ох, прияде ми се пак...

# 114
  • The QC to be!!!
Още един глас за кефира, но само за plain, другите с вкус на плодове, не ги харесвам, но пък с удоволствие си пиивам и прясно мляко  Mr. Green то си ми личи де  Blush Има кефир и в по-големите вериги магазини като Доминикс, или Харис Титър, и в Трейдър Джо съм го виждала, не само в руските, гръцките или послките. Потърси го там където са пр. млека, обикновенно е там, а не където са к. млека. Има обаче разлика в отделните марки, има някой които са малко нагарчащи, но на мен те ми харесват доста, а за газинар, не, не мисля, че е изобщо газиран.  Peace

# 115
В Хол Фуудс има най-различни марки и вкусове.

Брех, не съм сама в прясно-мляко-недолюбването.  Flutter

# 116
И аз не обичам прясно мляко. Даже ми и става лошо.

# 117
Виждала съм го във Whole Foods и в един "еко" магазин на път за работа, така че ще пробвам от там. Не мога в тоя студ да се дрънкам по нередовните автобуси само заради някакъв руски кефир  Mr. Green Като се стопли, може и да пробвам.

За прясното мляко се сетих - много се учудих как тук го пият голо и студено, без захар, без нищо. Голо и на мен не ми харесва, въпреки че в комбинация с cookies бива. В България си бях свикнала всяка сутрин от млекцето на бабината козичка, варено, със захар и какао  Sunglasses

# 118
Аз по едно време си квасех, ама си прецаках закваската. Трябва пак да си поискам от някоя българка тук.
Иначе има една италианска фирма, Parmalat, която произвежда Bulgarian Yoghurt, а също има и едно друго, казва се Double Cream Greek - то е като прецеденото мляко.
Държавата е ЮАР.

# 119
Аз по едно време си квасех, ама си прецаках закваската. Трябва пак да си поискам от някоя българка тук.
Иначе има една италианска фирма, Parmalat, която произвежда Bulgarian Yoghurt, а също има и едно друго, казва се Double Cream Greek - то е като прецеденото мляко.
Държавата е ЮАР.

За закваска можеш да ползваш и купешко, стига да има живи бацили вътре (българският, или някой от другите). Аз с купешко квася като забравя да си оставя от моето, и си става хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт