Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

• 22 786
  • 216
  •   1
Отговори
# 90
От архивите изрових рецепта за кашкавалки, даже има и за кренвиршки и тутманик в същата тема. С един удар 3 заека  Joy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74512.msg1300567 . Всъщност за кренвиршки май няма, само се споменават.

# 91
Биз, Клер, сетих се за какво говорите.  Peace Но по моя вилает нямаше вариант с кашкавал.  Thinking Бяха само със сирене - демек сиренки. Вкусниииии и мазниииии...  Joy Майка ми правеше домашни с кашкавал, но им казвахме питки с кашкавал.  newsm78 Вкусотия. Вие за това сте се сетили.
Биз, принцесата е само с кайма в моя край.  Wink

Кренвирш съм опитвала само 1-2 пъти мисля, по-голяма отврат няма. Аз принципно не ядях колбаси и кайма, даже и като бях карнивор. Но сандвичите на баба с пържола бяха хит.  Rolling Eyes С айрян.  Mr. Green

Хахаха, Клер, запрятай ръкави.  Hug

# 92
Дидтика ти вегетарианките се опитваш да убедиш  Simple Smile)))

Уф... Ако знаех, че Кюбит е вегетарианка, нямаше да се пеня толкова  Embarassed Но настоявам че преди 15 години кренвиршите бяха хубави.

Clairette, мерси за линка. Станаха ми интересни кашкавалките и ще взема да направя. При нас също викахме принцеси на сандвичите с кайма, кашкавал, или кайма + кашкавал.

# 93
Уф... Ако знаех, че Кюбит е вегетарианка, нямаше да се пеня толкова  Embarassed

И Клер, и Клер.   Mr. Green

Дидитка, ти защо не пишеш в американската тема?  Flutter

# 94

hahaha Кюбит колко е изпълнителна, събира американките от всички теми. Дититка заповядай при нас, а ако си решила да забременяваш тази година направо с червена пътека ще те посрещнем  Flutter .

# 95
От кисело мляко, на кренвирши, та да си дойдем на думата за бебетата  Laughing
И аз кренвирши недолюбвам, много съмнително винаги ми е изглеждало това месо. Виж, свинята Елена я уважавам много Flutter

# 96
Уф... Ако знаех, че Кюбит е вегетарианка, нямаше да се пеня толкова  Embarassed

И Клер, и Клер.   Mr. Green

Ох, съвсем съм се нагнездила къде да говоря за кренвирши тогава  Embarassed Аз пък не обичам хот-доци!  Twisted Evil (покрай тях са ми се дояли кренвирши, и карам на хубави стари спомени от добрите времена на тоз продукт)

hahaha Кюбит колко е изпълнителна, събира американките от всички теми. Дититка заповядай при нас, а ако си решила да забременяваш тази година направо с червена пътека ще те посрещнем  Flutter .

Ау, много мило ми стана от поканата, момичета  Hug Ами не знам защо не съм писала там... доскоро не бях дори и забелязала че има разделение по държави. Зациклила съм в няколко отдела, трябва да поразширя кръгозора.

Ще ми се размине червената пътека обаче. Не съм се решила още на такива подвизи... Искаме още някоя и друга година свобода, пък после - два-три броя  Laughing А защо всъщност с червена пътека? Недостиг на бременни американски мами ли има тук?  newsm78

А, Biz, понеже не съм много в час - коя е свинята Елена?  Mr. Green

# 97
Дидитка, пробвай кремвиршчета от руски магазин. Попаднах на едни съвсем като нашенските от едно време, даже в найлонче опаковани!
 вегетарянки, не разбират те какво е вкусна кремвиршка!

# 98
Филе Елена Simple Smile))

# 99
Днес се замъкнах до Whole Foods в студа, без кола, само заради мляко Erivan, и беше свършило!!!  smile3512  Да му се не види, така се бях наточила да го опитам. За да не е без нищо, взех едно друго да го пробвам, от любопитство - "Old Chatham" - овче!

Страхотно е. Обърнах кофичката наопаки и не пада. Ароматно, нито гумено нито кашесто. Препоръчвам.

# 100
Хи-хи, и аз бях днес. И гледах точно това Old Chatham, но не се престраших и си купих пак Erivan. Другият път ще купя, добра реклама му направи. Wink

# 101
Аз от доста време го гледам това Old Chatham, но парен каша духа, "нестандартни" продукти ме е страх да взимам и го подминавах няколко пъти. А нестандартен, щото е от овца. И понеже много се опарих с едно козе кисело мляко, да ви предупредя - не си взимайте ето това:

Казва се Redwood Hill Farm Goat Milk Yogurt и е най-смрадливото, отвратително мляко което някога съм яла. Исках точно козе, защото съм отрасла с мляко (кисело и прясно) от на баба козите, и винаги е било страхотно. Не мога да разбера обаче какво й харесват тук на тая смрад? Как може в едно затънтено българско село да знаят, че се отбират несмрадливите кози за мляко, и така постепенно миризмата се премахва от млекодайните животни... а в голямата Америка това да не го знаят? Такава селекция им удрят на другите животни, а козите ги оставили да смърдят. Аз нали съм нахална, намерих имейл адрес на фермата и им писах едно описателно писмо за това как си има селекция за тая работа, и как биха си увеличили продажбите многократно ако развъдеха несмрадливи кози. Те разбира се многословно ми се извиниха, че продукта им не ми е харесал, но настояха че техните кози били най-еко и близо до природата бла бла съответно млякото им е от най-високото качество. Май не ме разбраха, ама айде...

Мъжа ми предложи хипотезата, че хората тук не са запознати с козите и не знаят какъв вкус трябва да има млякото им, затова просто приемат че то си е такова. Освен това, понеже има малко производители и повечето са все "зелени" ферми хвалещи се с "автентичните" си "истински" и "природни" продукти, то миризмата някакси е като доказателство че млякото не е преработвано и обезвкусено като останалата масово-отглеждана храна. Каквато и да е причината, резултатът е трагичен, за съжаление... и допринася за лошата репутация на моите любими животни  Tired  Grinning

Old Chatham обаче наистина е страхотно, ям си го с кеф и се радвам че съм намерила резервен вариант, в случай че Erivan нещо не ми хареса. И да не ми хареса, овчето е щастливата ми находка от цялото търсене и би ми била напълно достатъчна.

# 102
Днес най-накрая се доредих и аз да го пробвам това Erivan. Ами... не е лошо, но овцата много ми вдигна летвата. Ако не беше тя, досега Erivan е най-хубавото, но овцата си остава №1 за мен. Erivan не е особено гъсто, доста е кисело и воднисто. На мен Erivan ми прилича на българско купешко, а Old Chatham - на българско домашно. Жалко само че е двойно на цената на Erivan  Tired

# 103
Ходих до Whole Foods, нямаше от препоръчаните млека, но се сдобих с Bulgarian Yogurt на White Mountain. Даже като старото българско мляко е в стъклени бурканчета.

# 104
И аз да дам един глас за Bulgarian Yogurt на Trimona foods (NY). Страхотно е!

Общи условия

Активация на акаунт