Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 699
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 2 220
  • Варна
Здравейте,момичета!
Аз пак имам питанка- имате ли инфо дали някои лекарства влияят на БТ? Може ли,според вас, БТ да е с по-ниски стойности при употреба на медикаменти?
Незнам вече къде да търся причината за тая мойта смотана ниска Т .....някога ще видя ли и аз 37 на термометъра .... smile3511
Аз не знам дали питаш за този цикъл конкретно или и при предни измервания си нямала покачване?
Но за този цикъл си е съвсем нормално още да нямаш покачване - едва 14-ти ден ти е при 29 дневен цикъл...Би трябвало да се покачи след жълтите полета,т.е. към 16-ти,17-ти ден.

# 2 221
Момичета имам нужда от помощ.На 25 юли мина моята трета инсеминация,но докторката не хареса много фоликулите и ме викна на 27 отново на преглед,след обстойно разглеждане,доколкото разбрах,фоликулите са си там,но пусна LH,E,Prog и се обади -за да ми каже ,че прогестерона ми бил висок 54 и нямало смисъл да повтаряме инсеминацията..после добави,че нямам шанс да е успешна Confused #Crazy #CrazyНо след като прогестерона е висок ,според нейните думи,а и БТ се покачва,макар и не с 0.4 - какво според вас се е случило,имало ли е овулация или не?Качвам и графиката.http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=plamski86

П.С. Нямам референтни стойности,защото днес се обадих да ги поискам и ми казаха да говоря с д-рката и че те нямат стойности ooooh!

На кой ден си изследвала прогестерона?
Прогестерона във ФФ потиска овулация, затова не се пият прогестеронови препарати през фоликулярната фаза. Високия прогестерон във ФФ при теб може би  е потиснал овулацията.
За да се види дали работи добре жълтото тяло, прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация.
Щом те е гледала на УЗ и фоликулите си стоят, то овулация е нямало.
Ако е имало овулация, щеше да се види течност в матката и жълто тяло.  Peace

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 10:53 от chin

# 2 222
Здравейте,момичета!
Аз пак имам питанка- имате ли инфо дали някои лекарства влияят на БТ? Може ли,според вас, БТ да е с по-ниски стойности при употреба на медикаменти?
Незнам вече къде да търся причината за тая мойта смотана ниска Т .....някога ще видя ли и аз 37 на термометъра .... smile3511
да, има лекарства, които влияят на БТ.
Билкови лекарства, които влияят на Естрадиола също оказват влияние върху БТ и я понижават.  Peace
Причината за ниска БТ по принцип може да е:
-било ти е студено
- измерваш орално
- високи нива на Естрадиол
- принципно ниска телесна и базална температура

Твоята графика обаче е добре, просто овулация до сега не е имало и БТ не се е покачила, имаш нормални стойности за фоликулярна фаза.  Peace

# 2 223
Chin,благодаря за мнението миличка.Там е работата,че тя не ми обясни точно какво става.Каза,че понякога не може да се определи дали се е спукал фоликула.Излгеждал ,че не е спукан,ама пък бил с различна форма и затова пак ме извика в сряда и пусна хормони,защото пак не потвърди какво става с фоликулите.
В събота на 23.07 сложиха 10 000 единици Прегнил,инсеминацията беше на 25.07 , после ме извика на 27.07 - тоест ако е имало овулация , два дена след нея ми пусна Прогестерон и като излезе резултата каза,че няма смисъл да правим реинсеминация,защото прогестерона бил вече висок.
Цялата работа е,че каза,че нямам шанс - а аз все си мисля.че според БТ и дори покачването на прогестерона след инсеминацията,имам някакъв шанс.. Praynig

# 2 224
  • В градината...
Поразтърсих се в baby plan за графики на бременни и за пореден път открих много доказателства за това, че организмът не е машина, а филиологията не е математика, което от своя страна дава надежда на всички нас  http://www.babyplan.ru/profile/120877/1 , а това е направо ... http://www.babyplan.ru/profile/109816/4.
И нещо друго, което забелязвам, ако греша, моля опровергайте ме - в повечето бременни графики разликата в температурите м/у първа и втора фаза е доста голяма поради това, че въпреки установената бременност, меренето на температурата е продължило. Има цикли от 50-60 дни. При тях, след бременността, температурата естествено се е покачила и това дава гояламата разлика.

# 2 225
jolie16, хм, странно наистина.
Продължи да си мериш тогава, до няколко дни ще се види на къде са нещата.
Щом са ти сложили и прегнил, би трябвало да са се спукали.
Колко доминанта образува?
Това, че е казала, че няма шанс може да се дължи на това, че не е видяла отчетливо жълто тяло и спукани фоликули, но можем само да гадаем.  Rolling Eyes

Според графиката и покачването на 26-ти, овулацията наистина е била на 25-ти.
Не бързай да се отчайваш.

# 2 226
Chin, три фоликула вляво..като и сега имам леки придърпвания там,мисля си че наистина имам киста,но чак пък и трите да не се спукат...оф и аз не знам,ще продължа да меря и отново много ти благодаря.  HugСпоред теб да изследвам ли прогестерона пак на 7-ми ден или няма смисъл?

# 2 227
Chin, три фоликула вляво..като и сега имам леки придърпвания там,мисля си че наистина имам киста,но чак пък и трите да не се спукат...оф и аз не знам,ще продължа да меря и отново много ти благодаря.  HugСпоред теб да изследвам ли прогестерона пак на 7-ми ден или няма смисъл?
нищо не пречи да пуснеш на 01.08 един прогестерон..

# 2 228
perunika,наистина много интересни графики Party понякога съм попадала на невероятни направо,но тази от втория ти линк Crazy чудя се,възможно ли е...дали просто термометъра на момичето не е бил развален ?      ПП:сега погледнах и предните графики,те всички са с еднаква температура 36,6.Не,това не е възможно!

# 2 229
  • Австрия
...дали просто термометъра на момичето не е бил развален ?      ПП:сега погледнах и предните графики,те всички са с еднаква температура 36,6.Не,това не е възможно!

Това и аз си мисля.

# 2 230
  • В градината...
Мисля си, че би трябвало да й напарви впечатление и да си провери термометъра...

# 2 231
За мен втората графика е пълен абсурд.Именно нейната собственичка би трябвало да е машина с такава графика.Това е напълно невъзможно практически,независимо за какво измерване става въпрос.
Не бих желала да влизам в глупави и излишни спорове.Но първата графика освен това е завършена едва на 22.07. и ако пък аз се осланям на личния си горчив опит,мога да кажа,че е твърде рано за радост...Грубо-негрубо така е!!!
Това е обикновен статистически метод.Приети са общи норми от СЗО за някакви референтни стойности.Никой не е казал,че е невъзможно да има отклонения.Но аз смятам,че отклоненията говорят за някакъв проблем.Друг е въпросът,че организмът може да си намери механизъм да се справи с отклоненията.За мен те биха били знак за тревога.
Всяко едно лабораторно изследване се базира на статистически метод с приети референтни стойности.
Нямам намерение да убеждавам никого,това е моето мнение и аз го намирам за логично.

# 2 232
  • В градината...
menarini, къде видя спор в цялата работа и нужда да ни убеждаваш? Аз написах просто, че това, че нещата не са стандартни за всички или по-точно, че не може да има някакъв стандарт, е надежда за нас.

# 2 233
Върни назад в темата и ще видиш за какво говоря.

Не е нападка към теб,не ме разбирай погрешно!
Напротив-винаги има стандарт,за всяко едно измерване.Отклоненията показват наличие на някакъв проблем.
Дори когато си вземеш резултат кръвна проба,той е направен на такъв принцип.
Казвам,че е много рано да се твърди-ей го на-тя бременна,пък с графика с видими отклонения.
Целта на всички ни е успешен финал на бременността,а не загуба на плода...Много е рано при тези графики да се говори за успех.
Убедена съм в своята истина и не изпитвам абсолютно никаква необходимост да ви убеждавам в нея.Всеки има мозък в главата си да мисли.
Нека видим след 9 месеца на какъв етап ще са тези две  бременности,тогава може да съдим.

# 2 234
Кали_тод , аз имах в предвид,че по принцип не мога да видя висока Т на термометъра ...ама,то така съм го написала,че наистина не се разбира   bouquet това ми е трета графика и едва няколко пъти стигнах 36,9 ...
Чин,благодаря отново за мнението!   bouquet Наистина вече незнам къде да търся причината за ниската БТ. Може би наистина съм с по-ниска БТ....ако, има връзка с телесната Т,която ми е в най-добрия случай 36,2-3 /ако държа термометъра 10 мин,иначе е 35,5-6 / ,тогава да приема ,че ще си е такава ниска.
Да,вярно че съм още в първата фаза на цикъла...но нз защо си мисля,че няма и да се покачи кой знае колко-може би от предните 2 графики...

Общи условия

Активация на акаунт